5974
  • Zsolt1964
    Hali! idáig X1650pro AGP volt a gépen ,most lett cserélve X1950 pro AGP-re. gondom hogy a driver nem akar feltelepülni + a képfelbontást totál elkúrja. .net keret 3is fenn van, se a gyári lemezzel, se a 7.6 ccc+driverrel nem akar menni! A windowst nem engedi a felbontáson javitani. táp megfelelő eszközkezelőben azt irja nem elegendő az enegia? forrás
  • ollie
    Szedj le mindent, ami ATI
  • bcsirke
    1)Ha felrakom a drivercleanert azzal pontosan mit szedjek le? csak a CCC-t? vagy az Ati-t?

2)egy fajta Omega driver van? vagy azok is különböző kártyákra vannak készítve? Ha felrakom az Omegát, akkor már tudok drivert frissíteni, vagy már ezzel frissítettem?
    Bocs az idióta kérdésekért, nem vagyok én hülye a géphez, csak videókari drivert még sose telepítettem, és nem akarok elcseszni semmit... Köszi!
  • bcsirke
    huh. ok köszi mindenkinek próbálkozom.
  • Inquisitor
    DriverCleaner 1.5 letöltés (ne dölj be, nem német a progi, csak németül IS tud)[/UR

[URL=http://www.treiberupdate.de/treiber/Omegadrivers.html]Omega driverek ...

• Inquisitor
    Ajvé, ezt így fórumon keresztül elég nehéz. A hiba az lehet, hogy régebbi driverben még nem volt szerintem CCC (Catalyst Control Center), hanem CP (Control Panel) volt, és ahhoz még nem kell annyi mindent feltenni ...

A következő lépéseket kéne eljátszani:

0. Nézd meg milyen chipsetes az alaplapod, és szedj hozzá le nagyon friss drivert, ez AGP-s laponkán nagyon fontos.

1. Levakarni összes előző drivert, ehhez én a Drivercleaner c. programot szoktam javasolni, és vigyázva használni, tehát csak az ATI driverre vonatkozó részeket töröltetni vele.

2. Feltenni a legutolsó Dx9.0C-t a gépre, elvileg az utolsó DirectX az 2007 júniusi! (Hardwareoc.hu oldalon kint szokott lenni letöltések közt, kereső a te barátod) Ugyan is sokszor előfordul, hogy a friss driver csak friss DX-re megy fel. (Megjegyzem ez az első DX frissítés, ami Vistás DX9-et is javít.)

3. El kell döntened, hogy használod e a CCC-t, mert az lassú és a gépet is lassíthatja néha. Ha azt akarod használni, akkor fel kell telepítened a Microsoft .NET 1.1 ÉS 2.0 programokat. Elvileg MS oldaláról letölthetőek. És ezután felteszel egy tetszőleges frisebb drivert, de olyat amiben benne van a CCC!

4. Ha nem akarsz CCC-t, hanem a megbízható öreg CP kell, akkor telepíts Omega drivert, a Driverheaven oldalán általában elérhető. Ki lehet választani, hogy CP-t telepítse.

Megjegyzés: Drivercleaner után újra kell indítani a gépet, ugyanis a Catalyst csak akkor megy fel, ha a Windows vagy már ATI kártyát lát (ami szívás, mert akkor fent vana régi driver) vagy szabvány VGA/SVGA kártyát. A második reboot után szabad drivert telepíteni.
  • dara
    Fel kellene rakni a NET. Framework-öt is hogy működjön a CCC. Ott van az Installation Notes-ban is.
  • bcsirke
    sziasztok agp-s sapphire x1650pro-m van, és xp telepítésnél ugye felraktam a catalystet ami a hozzá kapott CD-n volt. most meg telepítettem az új Catalystet, a végén újra kellett indítani a gépet. Most nemhogy nem látja a kártya az eszközzkezelőben a driverfrissítés dátumát, de még a Catalystet sem tudom megnyitni, mert kiír valami hibaüzenetet. + a jobbgomb/tulajdonságok/beállítások/speciálisban nincs az a sok piros fül felül, csak néhány alap Windowsos beállítás. rohadt ideges vagyok, és foggalmam sincs, hogy kell kdrivert frissíteni, lécci segítsen aki tud! köszi
  • oneal1
    nem hát
    nemtudom mi lehet a baja....
    egyszerüen nem akarja látni a kártyámat...
  • ollie
    gondolom nem az xp-s drivert próbálod feltenni...
  • oneal1
    hali

feltettem a vistát, próbálom feltenni a 7.5 ös drivert de azt írja hogy nem talált telepíthető összetevőt....
    mibaja?
  • oneal1
    hát az atihoz gondoltam itt:)

mihez nincs?:D
  • Inquisitor
    Attól függ, hogy mihez? Egy csomó dologhoz mindíg is volt :)
  • oneal1
    hali!!

most szeretném felrakni a vistát!
    van már valami nosmális driver vista alá?

köszi
  • Inquisitor
    Leszedted telepítés elött a Gf6800LE drivereit? Már programmal, nem ilyen uninstallal. Amúgy ilyen régi kártyához nem biztos, hogy a legfrisebb driver a legjobb. A 7.5-el meg ahogy olvasom elég sokan szívnak ...
  • Sland
    van új driver, 7.5-ös!
  • ffxi
    Nálam van kölcsönbe egy Gigabyte X800PRO 256/256. Én nem értek az ATI-khoz. Tudtok ajánlani drivert hozzá? Jelenleg a legújabb van fenn, vmi Catalyst 20070322. De nem szuperál vmi jó az X800PRO az 6800LE-émhez képest.

Egyedül az NFS-MW-n látom, hogy kicsit gyorsabb.

THX előre.
  • Sland
    3Dmark 2005, 2006 eredményeid vannak?
  • ollie
    Ja, a Chieftec-el nagyjából egy árban van. Egyébként csak és kizárólag ASUS logo van rajta, a modellszáma A-45GA.
  • dara
    A Thermaltake-ek tényleg szarok is. Az Asus tápok meg egykutyák az azonos teljesítményű Chieftec-ekkel.
  • Inquisitor
    Nem mindegy mi van a matricán ha vagy Delta vagy Sirtec bele van a "márkás" tápok jó részének?
  • Wanax
    Van Asus táp is? Émmeg vettem valami "szar" Thermaltake-t.. Hiba volt részemről :) Amúgy ha befűtök valami graf igényes játéknak akkor x1950xt is fel tudja pörgetni a ventijét, és hangos mint állat, pedig az Atitool szerint is csak 66% körül pörög (100%-on szerintem olyan lenne mint egy sugárhajtómű... :) )
    Tmisi: eleinte össze is kevertelek magammal, azt hittem én irtam a hozzászólásaidat, csak aztán nem volt ismerős... végül rájöttem hogy nekem a régi Asus logo van berakva (valamikor 2 éve tettem be ezt a logot), neked pedig egyel újabb kiadás van :)
  • Inquisitor
    Thanx a korrekt felhomályosítást.
  • dara
    Illetve most nézem, hogy a PH! tesztben használt FSP ATX-350GTF mindössze egy 12V-os ággal bír, ami 15A-t tud leadni.
  • dara
    FSP ATX-350PNF 12V kombinált a két ágon 25A (300W), külön-külön nagyobb az összeg. (18A + 16A = 34A)

Chieftec GPS-350FB-101A 15A + 16A = 31A, kombinált maximum nincs rájuk, csak a +5V és +3,3V-tal együtt (340W)

Chieftec GPS-350EB-101A 10A + 15A = 25 A, korlát ugyan az, mint az FB-re. Szóval simán ki is köhögi magából a 300W-ot 12V-on.

Chieftec HPC-360-202-DF az már tényleg régi és tulajdonképpen gyenge, 10A + 15A, kombináltan 204W, azaz 17A.

Szóval probléma leginkább a Sirtec belűvel lehet. A Delta-k nem tudnak kevesebbet 12V-on, mint az FSP.
  • Inquisitor
    Az oké, X1650XT viszont hangoska.
  • Inquisitor
    Igen, csak nem mellékes dolog, hogy 12V-on hány ampert tud leadni egy táp. Na most a Chieftek 340-350-360 tápok RÉGIEK, nem biztos hogy eleget adnak le. Sőt, lehet valaki beszívja egy 1,5-2 éves szupermárkás Enermax vagy Tagan táppal is, mert egy mostani új táp (akár az FSP 350-es!) meg lehet bír 18A-pert, a régi táp meg pl. csak 12-t.
    Ezér lehet valakinek vígan megy egy új 350-400-as táppal a GF8, másnak meg régebbi 650W-os táppal sem.
  • ollie
    Nekem X1950PRO van, elég zsír a hűtése. :)
  • Inquisitor
    Asus tápokban általában zsír ugyan az a Delta bélés van, mint Chieftekben, szóval azzal nem lesz gond. Ellenben a kisebb VGA-kat Asusnál mostanság szokás túl hangos ventivel vagy teljesen használhatatlan passzív hűtővel szerelni, amiért haragszom rájuk. (Hogy a DDR1 rammal szerelt GF6800 vagy 7600GS kártyát ne említsem.)
  • ollie
    Nekem a tápom (és a videokarim) ASUS, remélem nem szúrtam el, hogy ilyet vettem. :)
  • tmisi
    Már hogyne vinné el. PH!-s tesztben Core2Duot, 2x 8800GTX-et SLI-ben is elvitt egy 350-es FSP is, a Chieftec is szerintem röhögve elviszi, mégha Prescott a proci akkor is. De ha nem, akkor sem sül ki a géped, max nem indul el v. fagy, úgyhogy érdemes kipróbálni, mint egyből tápot is venni.

Wanaxnak is ASUS logója van a neve helyén, ÜDV ELVTÁRS!!!
  • Casillas

oké, köszi mindkettőtöknek a választ
  • Inquisitor
    Passz, attól függ mi van még a gépben (hány vinyó, stb.)
    Nekem van egy A64 3000+ (ez kevesebbet fogyaszt mint tiéd), 1GB ram, 2db HDD, egy DVD író, meg egy mATX lap és így elviszi az X1650XT-t. Na most csóri X1650XT majd' annyit zabál, mint az X1950pro, senki se tuja miért.
    Ezt nekem elviszi egy 340-es ősi Chieftek. Viszont egyik fórumon volt egy srác, akinek ilyesmi gépe volt mint nekem, egy vagy két vinyóval volt több benne (18W?), és neki ugyanilyen táppal már nem ment el a gépe ...
    Eléggé esélyes, hogy tápot kell cserélned.
  • Zsolt1964
    Hozzáértőktől kérdezném: Táp:350W Chieftech ,proci P4 3Ghz Socket 478 2Gb ram ddr,videokari x1650pro, X-fi gamer hangkártya. Ha a videokarit cserélem pl. x1950xt-re, vagy nvidia 7950GT-re kell-e a tápot cserélni? Alaplap Intel Albatron Pro 865
  • Wanax
    Most így alapon, csak a windows fut, semmi extra, így az Asus x1950xt 54-55 fokos...
  • ollie
    80 fokig ne aggódj.
  • Zsolt1964
    légyszi irjatok tartós használat után az x1650pro 512 Sapphire agp-ről
  • Casillas
    x1950pro tulajdonosoktól kérdezném főleg, hogy nekik hány fokon megy a kari? nálam most csak nethasználattal meleg májusi napon everest 4 ultimate alapján 45-55 fok, de az előbb játszottam kb 10 percet tdu-val, hogy megnézzem mennyit melegszik, és már 60-65 fokba is beleszaladt....
  • buldozer99
    nekem is annyi van csak nekem e6600 lesz...
  • Evogordon
    400w-os de elviszi a lent leírt gépemet simán.