Avagy az nVidia NV4X
-
A jelekből itélve neked is egy ilyen hibás Inno3D kártyád van, hogy 16x-ost ír ki, már csak mellékes (mivel felteszem AGP-s kártyád van, ez nem oszt, nem szoroz - sehogy sem jó, az a lényeg). Hogy mit lehet tenni? Hát én személy szerint visszavinném oda, ahol vetted, és szépen utánakérdeznék, hogy mi a teendő ilyenkor. A helytől függ, mit lépnek, ha komolyabb hely, akkor nem fognak elhajtani, de sajnos még a jobbik eset is az, hogy egy jó ideig ráülnek a videókártyára, és kapsz egy másikat helyette, csakhogy a jelek szerint ez független a kártyától, az egész széria (ami rengeteg kártyát jelent) hibás. Ha szerencsés vagy, és a boltos is normális, akkor kicserélik valami másik gyártó termékére, esetleg ráfizetéssel. Továbbá azt tudom javasolni, amit eddig is tettem: soha, ismétlem, soha ne végy Inno3D videókártyát. Ha legközelebb vásárolni akarsz eféle cuccost, akkor elötte legalább nézz körül a nagyobb és komolyabb fórumokban (prohardver.hu, HWSW.hu, vagy például itt), hogy mit írnak róla, és kérd ki a fórumozók véleményét a vásárlás elött.
Így utólag sajnos nem sok jóval tudlak vigasztalni, ha a boltos rendes, akkor szerencséd van, és kicserélheted a kártyát valami más márkára (pl. Leadtek, MSI, ASUS jó választás) ha nem olyan rendes, akkor annyit tehet, hogy elküldi a kártyát a nagykerbe, de valószinüleg ez annyit tesz, hogy hetekig nem lesz videókártyád, és a jobbik esetben is csak egy másik Inno3D-t fogsz kapni, ami vagy jó lesz, vagy nem. A legrosszabb eset meg az, hogy nem foglalkozik egyáltalán az esettel.