8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Mike31
    Tompika5, nekem is ilyen kártyám volt, AGP-s, és rossz volt. Én is pécsi vagyok, itt vettem. Nekem Intel Celeron D 2.66Ghz-es gépem van, ASUS P4P800-E Deluxe alaplappal, és szarul működött a kártya.
    Nem éri meg "tovább gyötörni", vidd vissza kicserélik, de inkább fizess rá pár ezrest, és kapsz egy jobbat.
  • kirol
    A zöld rossz?
    Nekem ilyen van.
    Club3D 6600GT
    (Kicsit szar a kép. )

Nekem eddig nem volt vele problémám.
  • Tompika5
    Sziasztok.
    Tovább gyötörjük az Inno kártyát.
    Mégpedig beépítettük egy Intel procis gépbe.
    Elsőre helyesen írt ki mindent ,a kártya tulajdonságainál AGP8x stb.
    Tesztelés folyamatban.
    Eredményeket este írom.
    Egyébként csak AMD konfigban csinálja a hülyeségeket?
    Ha valakinek Inteles gépben is produkálta a hibát kérem írjon.
    Köszi.
  • Mike31
    Szevasztok!

Régebben nekem is Inno3D 6600GT volt, az is rossz volt, 6600 GO-nak ismerte fel, és semmi driverrel nem lett jobb. Visszavittem, kaptam helyette Leadtek-et, ami nagyon jól működik. Akkor megfogadtam, hogy többet "gagyit" nem veszek, inkább költök rá 5-10 ezerrel többet, hogy egy jót kapjak. Az Inno3d oldalán az ftp szerver sem ment, így drivert sem lehetett onnan leszedni. Egy "igényesebb" gyártó ezt nem engedheti meg magának. De ezt én inkább megfizetem, csak ne kelljen hetekig a boltokba járnom.
  • taaz
    referencia nyáknak mit nevezünk? az én 6600gt men ot ficcen az nvidia logo. Az akor az? Haveré 100% ban ugyan az de azon nincs logo. Most vette nem rég.Amugy olyan dologrol olvastam hogy a kari nem állt át 300rol 500mhz-ra 3d alkalmazásnál.
  • soulhunter
    nem kéne szidni a Club3D-t...
    megvan annak is a rossz és a jo sorozata a 6600-os szériábol...
    rossz sorozat: zöld nyák, alu ramhűtőbordácskák
    jo sorozat: kék nyák, réz rambordák

a kéket ajánlom mindnekinek (akár bontsák ki az üzletben a folpack csomagbol a dobozt),annak csendes a hűtője, jol huzhato, jol müködik
  • petee
    Nem akarok vitázni:),de itt vagyok én mint ellenpélda. Nekem is inno3d 6600GT AGP-m van,az újjabbfajta hűtővel és már leírtam itt jópár oldallal visszább,hogy nálam is volt ilyen probléma,hogy 6600GO -t írt ki és PCIE-t.Valamilyen tuningdriver volt fenn a gépen amit a guru3d-ről szedtem le és krva szar eredményeket produkált 3dmark05-ben.Kb. felét tudta mint amennyit kellene. Ki cseréltem a legfrissebb driverra és azóta helyesen GT-t ír és AGP-t és nem utolsó sorban a teljesítmény is helyre állt.Tehát aki ilyen problémával szenved,próbálkozzon a driverekkel,hátha szerencséje lesz mint nekem.
  • Natural
    akkor úgylátszik én kifogtam a maradék két jó kártyát, mert se a fx5900xt-vel, sem pedig a 6800gt-vel semmi bajom. Viszont 9600xt-t clubbosat már kettőt kellett cserélnem
  • Rafaelo
    enyém ilyen kurva annyukkat
  • Narancs
    PH-n jórészt csak a Hardverpiacra járok, erről még télleg nem hallottam. De az más, ha GOnak ismeri fel. Nekem is anno pice-nek látta a 6600-am, de semmi ilyesmi baja nem volt. Azért durvák ezek az inno karik, tényleg nem éri meg pár ezret spórolni.
  • [NST]Cifu
    Fura, hogy pont te nem hallottál még erről a hibáról, azt hittem nagy PH!-s vagy. :)

Inno3D HSI hiba @ Prohardver.hu

Amúgy egyáltalán nem járok a PH!-ra, de a Google-val ezt találtam.
  • [NST]Cifu
    AGP 8x-osnak kellene ott lennie, ha AGP-s kártya. A Club3D amúgy állítólag nem rossz, hibákat nem írtak vele kapcsolatban, bár a hűtése annak se valami nagy szám.
  • [NST]Cifu
    Csinálj egy 3DMark05 tesztet, és hasonlísd össze a többiekével, a hibás kártyák több száz pontal maradnak el a normálisan működő kártyáktól.
  • [NST]Cifu
    Hát láttam FX5700-at és FX5900-at is Inno-ból, azok is gányak volt, de nagyon, az FX5700-as ráadásul alapból hibás is volt. Egy jó innovision 6800Ultrát-t láttam, de az azért volt jó, mert gyakorilag referencia kártya volt, Inno csomagolásban.
  • taaz
    Ja és a karit huzva használom azota.580\119x mhz. Zalman jol lehüti ha lehet hinni a hömérönek akko 67C max.
  • taaz
    huu! Asszem 9honapos.Amugy haver most vett Innosat annak is jo. Az övén nem az a retek gyári Cooler master hütö van rajta meg infenion ramos.Kicsit halkab mint az enyim volt.
  • Tompika5
    Kedves "taaz" mikor vetted a kártyát?
    Köszi.
  • AlieN911
    Hali!
    Én szerencsés vok akkor:) Alap hütövel huztam 530/1100..(tovább nem akartam..majd zalmannal..) max 75 fok.. most raktam be 2 ventit elöre meg hátra a házra:)(szép kék:P)
    Kira:) nekem eddig semmi gondom vele..
  • taaz
    Én is most néztem meg de nálam agp8x ir.
  • Tompika5
    Hali. Eszembe jutott mégvalami.Nem azért írja ki a gf6600gt tulajdonságaiiban a gép,hogy pci express foglaltúnak érzékeli mivel van rajta egy pci express/agp fordító chip?
  • Narancs
    És mi van ha annak ismeri fel? Ha ezenkívül semmi baja akkor nehogy visszavigyétek, mert nem fogják kicserélni csak emiatt.
  • Tibor45
    tulajodnképpen minek kell hogy felismerje?[agp8x]de nekem is ennek ismeri fel pci expressx16
  • Tompika5
    Sziasztok.
    Köszi a gyors reagálást.Láss csodát az enyémet is pci expressx16 osnak ismeri fel a számítógép.
    Hétfőn már támadok is a boltba vele.
    Beírom a fórumba a fejleményeket.
    Üdv.
  • taaz
    Sziasztok. Általában mindegyik 6600gt hangos hütövel jön ki. Ugy hogy aki halk hatékony hütést akar akor Zalman v. egy p3 proci hütöt barkácsol rá. Amugy nekem is Inno 6600gt van de már kezdetek ota zalman vf700-al használom. Semmi gondom nem volt még vele. jol lehet huzni.
  • Tibor45
    mert a club3d-t sem javaslod.az az igazság hogy már nem akarok költeni rá mert már igy is több mint 100 lepedőt költöttem
  • ati2002
    Igénytelen bolt... Rendelj valahonnan a netről. Lehet szerencséd lesz, ingyen házhoz is szállítják, de ha nem, akkor is megúszod 1500-2000 FT körül.
  • Tibor45
    akkor a club3d-hez mit szolsz mert csak ez a 2 fajta van a boltban inno és club
  • digital
    A felsőbb kategóriában értsd: 6800GT / UP igen jó minőségű és árú kártyákat gyárt(ott) az INNO3D! Elnézve a 6600-as sorozatot, mintha nem is a legendásan jó InnoVISION 6800-as sorozatot gyártó cég lenne…
  • Natural
    az inno védelmében: nvidia-ból csak inno-m volt eddig, egy se ment tönkre, nem lehet hogy a 6600-os sorozat úgy rossz ahogy van? mert nem csak az inno-sok szállnak el. bár az is igaz hogy ha a boltból kihozva rendetlenkedik a kártya, akkor az tényleg szar
  • [NST]Cifu
    A jelekből itélve neked is egy ilyen hibás Inno3D kártyád van, hogy 16x-ost ír ki, már csak mellékes (mivel felteszem AGP-s kártyád van, ez nem oszt, nem szoroz - sehogy sem jó, az a lényeg). Hogy mit lehet tenni? Hát én személy szerint visszavinném oda, ahol vetted, és szépen utánakérdeznék, hogy mi a teendő ilyenkor. A helytől függ, mit lépnek, ha komolyabb hely, akkor nem fognak elhajtani, de sajnos még a jobbik eset is az, hogy egy jó ideig ráülnek a videókártyára, és kapsz egy másikat helyette, csakhogy a jelek szerint ez független a kártyától, az egész széria (ami rengeteg kártyát jelent) hibás. Ha szerencsés vagy, és a boltos is normális, akkor kicserélik valami másik gyártó termékére, esetleg ráfizetéssel. Továbbá azt tudom javasolni, amit eddig is tettem: soha, ismétlem, soha ne végy Inno3D videókártyát. Ha legközelebb vásárolni akarsz eféle cuccost, akkor elötte legalább nézz körül a nagyobb és komolyabb fórumokban (prohardver.hu, HWSW.hu, vagy például itt), hogy mit írnak róla, és kérd ki a fórumozók véleményét a vásárlás elött.

Így utólag sajnos nem sok jóval tudlak vigasztalni, ha a boltos rendes, akkor szerencséd van, és kicserélheted a kártyát valami más márkára (pl. Leadtek, MSI, ASUS jó választás) ha nem olyan rendes, akkor annyit tehet, hogy elküldi a kártyát a nagykerbe, de valószinüleg ez annyit tesz, hogy hetekig nem lesz videókártyád, és a jobbik esetben is csak egy másik Inno3D-t fogsz kapni, ami vagy jó lesz, vagy nem. A legrosszabb eset meg az, hogy nem foglalkozik egyáltalán az esettel.
  • Tibor45
    akkor mit tanácsolsz mit tegyek?válaszolj légyszi
  • Tibor45
    http://kepfeltoltes.hu/view/060108/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.gif
  • Tibor45
    x16 ot ir ki.
  • [NST]Cifu
    Szerinted egy BIOS cserétől majd fogja és megembereli magát a kártya, és nem szaggat többé? :)

Egyébként olvasd el lent mit írtam a #6369-es hsz.-ben. Nézd azt, hogy mit ír ki Megjelenítés tulajdonságai -> Speciális -> Geforce 6600 fülnél.

Ha ilyesmit látsz, akkor el kell keserítselek, egy selejtes Inno3D kártya tulajdonosa vagy... :(
  • Tibor45
    hogy hátha jó lesz inno biost kicserélni clubra mert már kezdem unni a szaggatást a játékban nem tudok 1 egészségest játszani szaggatás nélkül
  • Rafaelo
    biost minek?
  • Tibor45
    illetve tudnátok adni egy linket ahol letudnám szedni a biost.
  • Tibor45
    ja és a legujjabb drivert használom.
  • Tibor45
    sziasztok nekem is van az inno-tól 6600 gt128mb miért van az hogy mikor játszom az fps-em nagyon alacsony szinte erősen szaggat.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől az Inno3D-ket sokan szídják, és ahol lehet, csak lebeszélik róla az embert (a boltokban az eladók általában nem tartoznak ezek közé). A gyári hűtése gyér, hangos, és viszonylag hamar behal, tehát szinte rögtön lehet is venni hozzá egy Zalman VF700-at, viszont így már elvesztette a kártya az egyetlen ismert előnyét, az alacsony árát. Ugyanis egy Inno3D 6600GT és egy VF700 árából már egy márkásabb 6600GT is kijön (pl. Leadtek). Az a másik fele, hogy sok az alapból hibás kártya, magyarul alapból gány a minőségellenőrzésük...

A HSI probléma már itt is volt téma korábban: az HSI híd felelős az AGP-s 6600GT kártyáknál azért, hogy az eredetileg PCI-Express csatiba szánt GPU tudjon az AGP porton működni. Namost az Inno3D-ből jóóó sok novemberben, decemberben boltba került kártya hibás HSI-vel lett szerelve, így egyes alaplapokban a Windows például PCI-Express 2x sebességű csatolót ír ki, vagy GeForce 6600GO-nak ismeri fel. A kártya ettől még működik, de a teljesítménye igencsak leesik, akár felére is.