Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • [NST]Cifu
    Kipróbáltam jópár változatot, mikor áttértem ATi-ról nVidiára, de a végeredmény az, hogy legfeljebb a 3DMark eredményt tudta meghajtani (ergo értelme nulla), játékoknál, legalábbis amivel én játszom (CS:S, DoD:S, CoD2, Lock-On, X3, stb.) semmi, vagy olykor egyenesen negatív eredmény (az optimalizáció nálam annyit jelent, hogy azonos képminőség mellett alkot jobb FPS-t, vagy jobb képminőséget nyújt azonos FPS-nél, itt olyannal találkoztam, hogy pl. a CS:S adott másfélszer annyi FPS-t, de cserébe irtó ronda lett, ráadásul a custom driverek többsége a Lock-On alatt érdekeseken viselkedett, pl. az NGO driver esetén nemes egyszerűséggel megfagyott a menüben, valamelyik alatt, meg nem volt utánégető-effektus, stb.). Alap gyári driverek és Rivatuner (ez utóbbi csak a tuning miatt kell), meg forcerefresh, hogy az OpenGL játékok ne 60Hz-en szenvedjenek, de ennyi. Gondom eddig nem volt, bugokkal nem igazán találkoztam gyári driverekkel, ha jól rémlik egyedül a DoD:S alatt volt egy kisebb problémám az árnyékokkal, amit megoldott az, hogy az akkori legfrissebb gyári drivert felraktam. Ennyi. De biztos én vagyok a kivételt erősítő szabály...