Hiszel-s a szellemekben, szellemvilágban?
-
nekem volt egy durva élményem még kb 10-11 évvel ezelőtt.
Kenutúrán voltunk a Tiszán 5 kenuval 12en, sátrakkal.
Volt egy szakasz, ahol szinte egész sötétedésig nem találtunk rendes táborhelyet.
A végén ahol kikötöttünk egy régi gyümölcsöskert volt, amit csak a víz felől lehetett megközelíteni, a másik oldalról körben már benőtte a gaz, a közepén volt egy kb 50 m2-es területen táborozásra alkalmas a hely. Én az öcsémmel aludtam egy sátorban, a haverom meg velünk szemben egy másikban.
Reggel arra ébredtem hogy valaki lépked a sátrak körül, lassú, komótos léptekkel. Pár másodperccel később az öcsém is kinyitotta a szemét, ő is azt figyelte hogy vajon mi lépked. Persze kisbalta, meg kés mindig be volt készítve "biztonsági" okokból
, úgyhogy amilyen csöndben és gyorsan tudtunk felkészültünk, majd feltéptük a sátor "ajtaját" és kiugráltunk. Meglepetésünkre Peti haverom a szemben lévő sátorból is velünk egyszerre ugrott ki, mint később kiderült ő is hallotta a járkálást.
Körbeszaladtunk ahol járható volt a placc, de se embert, állatot (még madarat se) nem láttunk. Csodálkozgattunk, de sokmindent nem tudtunk csinálni.
Közben lassan felébredt mindenki, kajakészítés stb, feljebb kúszott a nap is, eltelt vagy 2 óra.
Közben mi a "dzsungelben" kóbászoltunk, és találtam egy magas, terebélyes fát, ahi alatt körben csak avar volt, gaz nem. Gondoltam felmászok és körbenézek. Felmentem kb7-8 m-t, de közben a többiek visszamentek a partra. Nézelődtem és pár perc múlva hallom hogy valaki jön a fa felé, a táborhellyel ellentétes oldalról. Hallottam ahogyan közeledik az avarban, de a levelektől nem láttam le rendesen, viszont tisztán hallottam hogy egyre közelebb ér a fához, és már alattam hallottam a lépteket, ott le is láttam, de nem láttam semmit!!
Annyira beparáztam hogy elkezdtem kiabálni öcséméknek, és csak akkor mertem lemászni mikor odaértek.
Relatíve sokat túrázunk, úgyhogy tudom hogy nem madár volt az avarban. Kis állat meg nem lehezett, mert annak nem ilyenek a léptei.
Azóta se tudjuk mi volt az, de akkor belémállt az ideg.