-
balty #496 A kalózok márpedig nem alszanak!
Reggel 7 körül szoktam lebonyolítani az utazásaimat a bázisunk és a birodalom között. Ilyenkor az amerikai általában már alszanak az európaiak meg még nem keltek fel. El is indultam, ahogy szoktam 6:45-kor. Csendesnek tűnt az űr. Ugráltam a rendszerek között. Sehol senki. Vagyis úgy indult ez az út, ahogy szokott. Egy jó negyed órája utaztam már, mikor ellenséges pilótákra lettem figyelmes. 2-n voltak. Jöttemre szétrebbentek, menekültek. Egy ideig egy irányba utaztunk, ők előttem én utánuk, majd eltűntek. Nyugalommal töltött el, hogy egyedül vagyok. Megint csendes volt minden. Az utazás 1/3-án túl voltam, már szinte túl is tettem magamat a korábbi incidensen. Gyanútlanul ugrottam be a soron következő rendszerbe, amikor egyszer csak 3 ellenséges pilóta jelent meg a radaron. Közöttük a két régi ismerős, akiket útközben láttam. Ekkor kellett ráébrednem, hogy csapdába csaltak a gazfickók! Gondoltam semmi vész, hisz megpróbálják lefogni, megbénítani a hajómat, hogy ne tudjon warp sebességre gyorsítani, csakhogy készültem erre és volt rajtam 3 db stabilizátor, amelyek pont a zavarók ellen védték a hajómat. De újból csak meglepetést okoztak. A hajóm, ugyanis csak nem mozdult. Erős zavarókkal lehettek ellátva a mocskok. Már be is céloztak és lőttek. Csapdába estem! Bár nem harcra voltam felszerelve nem volt más lehetőségem. Becéloztam a hozzám legközelebbit és már lőttem is. 4 rakétavetőből soroztam, ahogy csak a csövön kifért. Közben már 4-en voltak A shieldemet egy pillanat alatt leszedték. De az armorom még tartotta magát. Egyszer csak egy nagy robbanásra lettem figyelmes. Fel se tűnt volna, hogy egyik hajójukat így megsebzettem és az robbant fel, tűnődtem magamba. Ügytűnt a kalózok szorítása lazult. Igen, most már biztos voltam, hogy abban a robbanásba az egyik hajójuk semmisült meg Mivel armorom fogytán volt kihasználtam a zűrzavart, amit az egyik hajójuk elvesztése okozott és elugrottam a legközelebbi bolygóhoz. Utánam jöttek, de már óvatosabbak voltak. Ez pont elég idő volt számomra, hogy az űr egy biztonságos pontjának a koordinátáit betöltsem a konzolra, és mire újból befogtak volna már el is ugrottam oda. Tudtam most már nagy baj nem lehet. Itt sose találnak meg. Viszont ott rekedtem útközben, minden biztonságos űrtől távol.