csak fanoknak
  • TommyC
    2009 Május 22.-én a banda a weblapjukon és a Twitteren keresztül bejelentette, hogy az új albumuk címe "The Resistance" (~ellenállás), és az egyik szám címe "United States of Eurasia" (~Eurázsiai Egyesült Államok)

2009 Június 2.-án a banda e-mailen és a weblapjukon keresztül bejelentette, hogy belekezdenek egy európai, majd egyesült királyságbeli turnéba, mely 2009 Október 22.-én indulna a finnországi Hartwall Arénából és December 4.-én végződne az olaszországi Pala Olimpico-ba, valamint érintene két éjszakát a londoni O2 Arénába.

2009 Június 12.-én Dom egy blogot rakott fel a MySpace-jére, amelyben visszaigazolta, hogy az album elkészült (~"streamin and mastering"[?]). Azt is megemlítette, hogy a véleménye szerint ez a legjobb album, amit a banda valaha készített.

2009 Június 16.-án a banda weblapján bejelentették a "The Resistance" hivatalos megjelenését. Az album kiadását ez év szeptember 14.-ére időzítik.

2009 Júlis 2.-án miután meghallgatta a "The Resistance"-t Zane Lowe a következőképp értékelte: "Egy csodálatosan felvett, erős, elsöprő, harcoló, felemelő, ~zúzós, lendületed adó és mindent magába foglaló felvétel a szerelemről"[/szeretetről]

2009 Júlis 3.-án a musewire (a Muse Twitter fiókja) elkezdte kiadni a szám címeket. 21:42-re a következő címek lettek nyilvánosságra hozva:

1. Uprising
    2. Resistance
    3. Undisclosed Desires
    4. The United States of Eurasia (+Collateral Damage)
    5. Guiding Light
    6. Unnatural Selection
    7. MK Ultra
    8. I Belong to You (+Mon Coeur S'Ouvre A Ta Voix)
    9. Exogenesis : Symphony Part I (Overture)
    10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination)
    11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption)