Van egy csepp problémám :)
-
porcaro #209 Sziasztok! Lenne egy s.o.s. kérdésem: Szeretnék DVD-t írni mpeg2-ből ami a hangot is tartalmazza. Kb 4 gigás adat. Nagyon egyszerű menüt is szeretnék szerkeszteni hozzá amit ki szeretnék írni DVD-re úgy, hogy azt egy X-box, Playsation vagy bármely más egyszerű olcsó asztali DVD lejásztó felismerjen. Eddig az Ulead DVD Workshop 2-vel szenvedtem, de az nem is merte fel az mpeg-et, azaz csak a hangját nem. Avit felismert, de az borzasztó adatmennyisség. Kérdések:
Tudtok -e nagyon egyszerű, okos és sokat tudó programot ajánlani amivel lehet egyszerű menüt is szerkeszteni, majd kiírni azt DVD-re?
Illetve mennyire érdemes állítani a bitrátát az mpeg kódolásnál (azt egy másik programom jól tudja csinálni...általában konstans bitrátát alkalmazok...). Van -e felső határ amit nem olvasnak e esetleg az asztali lejátszók, mert én nagyjából 9800-as használtam, sőt ha lehet még enél nagyobbat, hogy a minőség még jobb legyen.
Illetve, ha kiírom Pal formátumra és majd egyszer azt külföldön (NTSC rendszerű TV-n) nézném meg akkor is lejátszható lenne?
Köszi előre is.