• mir
    enterprise... látom még nem "csekkoltál be" túl sok unix rendszert... na akkor kezdjük:
    1: a UNIX egy filozófia, ami a rendszerek egy felépítését jelenti, nem pedig magát a rendszert. várjunk csak... pl. demokrácia... 2000+ éves találmány, ennek ellenére szerintem még ma is megállja a helyét. és még egyszer mondom neked, hogy a unix nem egy adott rendszer, nem lehet egyetemesen azt mondani, hogy elavult.
    2: azt elismerem, hogy mára a windows multimédiás képességei olykor olykor előrébb járnak, mint a unixok népes családjának tagjaié. (pl: sun majc: a Pckben fellelhető cuccok egy ilyen mellett valóban játékszerek)
    3: multiuserség fontossága: valójában ez a dolog az otthoni felhasználók számára nem fontos. ez programozóknak, és még egy két - a sz.gépeket komolyan használó - szakma számára fontos, otthonra nem.
    4: a unix rendszerek hatalmas előnye az abszolút modularitás. ezzel egy zárt kódú rendszer sosem fog tudni versenyezni.
    5: KDE szebb, mint az XP (ez aztán szakmai indok, mi? sebaj)
    most még tudnék ide sorolni olyan sablonos dolgokat, hogy megbízhatóságban(bár itt is komoly fejlődést mutat a windows) még mindíg nem összehasonlíthatóak ... ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal meg végképp nem kezdelek el fárasztani, hogy miért is szeretem a solaris hálózatkezelését, miért jobb szerintem, mint a windowsé, meg hasonló programozással kapcsolatos dolgok, amikről nem biztos, hogy érdemben tudnánk beszélni...