A repülés szerelmeseinek topikja.
  • [NST]Cifu
    Amikor a tűzoltó repülőgépes cikket írtam (illetve háttéranyag keresést végeztem), akkor találtam rá az oldalukra (Firehogs.com). A tűzoltóanyag a gép hasa alá függesztet tartályban van elhelyezve. A gépágyú és minden katonai eszköz ki lenne szerelve, és az orr alá egy infravörös szenzor kerülne, melyel a pilóta a tűzfészkeket találhatná meg könnyen.

A baj az főleg, hogy ez egy kis csoport, amely szeretné meggyőzni az amerikai kormányt, a konresszust és California állam kormányzóságát arról, hogy ezt meg kéne csinálni - vagyis az államnak és kaliforniának kellene a költségeket állnia. Na itt kezd ingoványos lenni a talaj. Az állam félresöpri, hogy ez nem az ő ügye. Kalifornia pedig közli, hogy nincs erre "feleslegesen" pár (tíz)millió dollárja.
    Emellett a légierő sem örülne annak, ha a pótalkatrészként felhasználható, vagy akár később repképessé tehető A-10A gépeiből kiválogatnák a jobb állapotban lévőket. A légierő az új A-10C programmal eldöntötte, hogy az A-10-es még legalább a következő évtized elejéig rendszerben lesz. A gond az, hogy a jelenleg rendszerben lévő gépek akkora már nagyon elöregednek, ezért "vérfrissitésként" elképzelhető, hogy szükség lesz a jelenleg sivatagban pihenő sárkányszerkezetekre, amelyekben még van bőven lerepülhető óra...
    [center]