A repülés szerelmeseinek topikja.
  • DJviolin
    Szia mindenki!

Láttam Kata által feltöltött Ryan Church képeit, és láttam a futurisztikus, kacsaszárnyas-tolólégcsavaros vadászgépet, amely talán nem is annyira futurisztikus. Ryan Church bizony nem is annyira kreatív, ugyanis egy valós személy tervei által épített repülőgépeket másolt le!!! Az a személy pedig Burt Rutan!!!

Burt Rutan egyik legjobban sikerült terve, a Beech Starship! A méretarányosan kicsinített prototípus már 1983-ban repült, de a végleges változat csak 1992-ben emelkedett először a levegőbe. A merész elgondolás a 21. századi üzleti magánrepülését célozta meg. A Starship, vagyis csillaghajó, valóban olyan, mintha egy másik bólygórol érkezett volna. A hajtóműveket a gép végében helyezték el, ami növeli a hatásfokot és csöndessé teszi a kabint. A kacsaszárny nyilazható, hogy könnyebb legyen a kis és nagysebességű repülés. Modern formatervezésnek, a minőségi anyagoknak, és a légcsavaros gázturbináknak köszönhetően olyan gyorsan repül mint egy jet, sőt, még gazdaságosabban is. De mint minden újító ötlet, ez is halálra van itélve, mert nem tudtak belőle eleget értékesíteni. És most jöjjenek a képek:

Engem nagyon emlékeztet ez a kép Ryan church rajzaira. Titeket nem?

Tisztára olyan, mint egy II. világháborús titkos német tervrajz:

Tisztára olyan, mint egy UFÓ: