A repülés szerelmeseinek topikja.
-
DJviolin #4458 Visszatérve a Gripen-re. Nekem még egy dolog nem tetszik benne. a kormányzás. Nekem nem jön be ez a Fly-By Ware kormányzás. Emlékesztek, hogy kb. 1 hónapja lezuhant egy Gripen Svédországban. Erről ennyit Falconer, hogy az új gépek nem eshetnek le. Történt ugyebár, hogy a pilóta olyan állásszögű helyzetbe vitte a gépet, hogy nem volt képes, vagy nem volt kedve kivenni belőle, ezért összetette a kezét, és várta, hogy a fedélzeti computer stabilizálja a gép helyzetét. Csak ez nem következett be, mert sajnos a számítógépet is emberek programozták, és mint tudjuk, a gép nem hibázhat, csak az ember. Úgyhogy kattintania kellett. Hasonló történt egy lezuhant f-22 raptor-ral, csak ott a vízszintes repülést értékelte veszélyes állásszögnek, és a gépet akkor vitte bele veszélyes állásszögbe, és ott is kattintani kellett. Meg halottam olyat egy számítógépes magazinban, hogy az f-22 egyik tesztjénél kb. 2 mach-nál lefagyott a computer, és megjelent a kék halál, és 5 sec-be tellett újraindulnia. Ezzel a monológgal arra akarom felhívni a figyelmeteket, hogy inkább szavazok a "drótos" mig-29 kormányszerveire, mint a Gripen computerizált vezérlésére, amely egy óvatlan pillanatban szegény pilótát odacsapja a földhöz. Ez nem jó, hogy a gép kiveszi a pilóta kezéből az irányítást. Én már látom a jövő terroristáit, akik olyan vírusokat írnak, hogy tönkreverik a hightech gépek vezérlését, mert ugyebár a fedélzeti computer összeköttetésben van a rádióállomásokkal.
Erről ennyit. Miért nem lett volna jó egy szuhoj?
DJviolin