A repülés szerelmeseinek topikja.
  • [NST]Cifu
    Tulajdonképpen miért van szüksége a magyar hadügynek légvédelemre?

Mert adott esetben az ország légterén nehéz megvédeni vadászgépek és légvédelem nélkül. Sose szabad elfelejteni, hogy egy ország szuverenitása elsősorban a hadseregének köszönhető (erre számtalan példát lehetne felsorolni). Azzal felesleges is takaródzni, hogy nincs kitől félni, és hogy a NATO úgy is megvéd minket. Bármikor megeshet, hogy hatalomra kerül valamely szomszédunknál egy szélsőséges vezetés. A NATO tagság esetén érdekes kérdés, hogy mi lenne, ha mondjuk (figyelem, ez most csak egy csapongó elméleti lehetőség!) Románia megtámadna minket - tudnillik a NATO nem avatkozik bele a Török-Görög viszályba se, pedig mindkét ország NATO-tagország, és nem rajonganak túlzottan egymásért...

Szerintem az lenne a hosszútávú megoldás a térség "védelmére", ha a közép-európai államok közösen vállalnák, és egymás között megosztva a különféle feladatokat, látnák el a szárazföldi, lég-, vizi stb stb védelmet.

Csodálatos elmélet, engem nem kell meggyőznöd, csak éppen az ilyen dolgokat alapból megtorpedózza az a tény, hogy a politikusok döntenek, ők meg olyanok amilyenek. A visegrádi államok megegyeztek, hogy közös erővel felújítják a Mi-24-eseiket (a "főválalkozó" Lengyelország, de a feladatokat szétosztották volna, nekünk valószinüleg fedélzeti elektronika jutott volna), mivel azt mindegyik ország szeretné rendszerben tartani. Sajnos a politikai töketlenkedés miatt ('nekünk most nincs pénzünk erre', 'most nem aktuális', stb.) az egész zátonyra futott...
    Ha egy (mindössze egy!) közös katonai projectett nem képesek összehozni a Visegrádi államok, akkor te rájuk bíznád az ország védelmét? Mert én nem....