A repülés szerelmeseinek topikja.
-
OFF:
Ugyan csak általánosságban reagáltál, de úgy érzem, hogy arra is, amit én írtam. Én nem a fővárosunkra/országunkra céloztam, hanem ránk, az emberekre, meg a viselkedésünkre. Az természetes, amit leírtál, hogy mindenhol vannak jobb és rosszabb helyek (persze ebből is fel lehet azért állítani egy általános mércét a kontraszt függvényében), de nyilván egy olyan ember, aki ide jön 1-2 hétre, nem a rosszat fogja észrevenni. Ez a megítélés, ami a magyarokról (mint népről) kialakult sem az ide látogatók tapasztalatain alapszik, hanem sokkal inkább a külföldre látogató magyarokról kapott benyomáson.
Egyébként a városunkról is meglehetne a véleménye bárkinek, mert az egy dolog, hogy szép, de lassan összedől az egész, annyira nem vigyázunk rá. Csak ahogy az előbb is írtam, aki nyaral/utazik, az olyan lelki állapotban van általában, hogy a jó dolgokra nyitottabb és a rosszat kevésbé érzékeli (ha csak nem rabolják ki vagy hasonló). Elég elmenni Bécsig, még repülő sem kell hozzá és meg lehet nézni, hogy milyen állapotban vannak az építészeti és kulturális örökségek, amik általában a magyar történelem részét is képezik sok esetben.