A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Baluxx
    Nem tudom, en eddig semmit se fizettem erte a fosulinak... :) Mert az allamisoknak fizetik a kepzest. (ATPL(A) - JAR-FCL szerint) Azert vagyunk allamisok:) Teszem hozza, nem tul sokan. Elsosok vannak asszem 3-an vagy 4-en (plusz ket HM osztondijas), a masodevesek 4-en, mi a harmadev 5-en (plusz egy HM osztondijas), a 4-edev - Bsc miatt 7 feleves lett a szak - 8-an, plusz egy HM osztondijas. Mivel nem vesznek fel sokat, ezert a ponthatar se valami alacsony, de ha raszanod magad, akkor ossze lehet hozni. Nekem is sikerult:)
    Fizetosok nalunk vannak ketten, a 4-edeven nincs, a masodeven nem tudom, hogy ki fog repulni. Ha fizetos szakra jelentkezel, akkor a fosuli csak a PPL kepzes arat (142-esen 40 ora, FNPT II-esen 5 ora) keri el toled, ez a minimum. Ha kersz teljes kepzest, persze azt is lehet, ha van ra zse. A PPL viszont mindenkeppen, meg persze megkapod melle az ATPL elmeletet. Ha van PPL-ed, akkor is elkeri a fosuli a penzt, mert ez valahol a tanulmanyi szabalyzatba bele van kalapalva, hogy aki fizetos, annak a PPL-t ki kell fizetnie. Max. lerepuli maskepp. Pl. csinal IR-t.
    Van meg HM osztondij, ekkor a sereg kot veled osztondijszerzodest, hogy ha vegzel, akkor egy rovid szolnoki felkeszites utan kikuldenek Kanadaba, es akkor szepen vegigmesz az NFTC programon. Ilyenkor eleg a fizetos ponthatar, persze az a feltetele, hogy I/A-d vagy I/B-d legyen.
    Ilyenkor a sereg ad osztondijat havonta (nem tudom, mennyit, nem szoktam a zsebekben turkalni) fizeti az etkezest, szallast, stb., meg persze ugyanugy kifizeti a PPL-t.