• DONGUBA
    Michael Essien nyitott afelé, hogy a nyáron áttegye a székhelyét Angliába és a Premiershipben játsszon.

A Lyon középpályása erősen érdeklődik a Manchester United ajánlatát illetően. Talán hosszútávú megoldást jelentene Roy Keane pótlására, bár a franciák nem szeretnék elengedni a ghánait jövőre.

Essien bevallotta, hogy akkor szeretet bele a United játékába, amikor a Bajnokok Ligájában találkoztak egymással és úgy gondolja, hogy könnyen hozzá tudna szokni az angliai környezethez.

"Nagyszerű lenne az Old Trafford-on játszani"

"Ők egyike azoknak a nagy kluboknak, ahol nagyon szívesen játszanék, de jelenleg az elkövetkező meccsekre kell koncentrálnom"

"A pályán kell teljesítenem és csak a focira szabad gondolnom"

"Nagyon tetszik az angol mentalitás, az a keménység. Úgy gondolom, hogy, könnyebben be tudnék illeszkedni Angliában, mint ahogy azt Franciaországban tettem. Úgy gondolom, hogy meg vannak az adottságaim ahhoz, hogy a Premiershipben játszhassak"

"Boldog lennék Angliában"

Sir Alex Ferguson már 2000 óta meg akarta szerezni Essient, még amikor a Royal Antwerpenben játszott.

Essien még elmondta, hogy bár a körülmények jelenleg még nem a legalkalmasabbak arra, hogy csatlakozzon egy ilyen nagy csapathoz.

"Úgy gondolom, hogy megérné megpróbálni"

"Sir Alex Ferguson szerint elég tehetséges vagyok és örülne, ha náluk játszanék"

"Kedvelem őt, szerintem egy nagyszerű edző"