• Magic Boy
    #415
    Csodakapusra vadásznak a nagycsapatok NSO, 2005-03-03 09:45
    Az egyaránt kapusgondokkal küszködő Arsenal és Manchester United labdarúgócsapata is szeretné megszerezni Silvio Protot, a La Louviére hálóőrét.
    A belga kiscsapat 21 éves - mellesleg belga-olasz kettős állampolgár - kapuvédőjéért az angolokon kívül több olasz gárda is versenyben van: ügynöke elmondása szerint a Roma, a Siena, a Vicenza és a Genoa is vinné a jelenleg Belgium legkeresettebb játékosának számító tehetséget.
    A 18 éves kora óta csapata első számú kapusának számító Protoért a Palermo már ajánlatot is tett, azonban hiába: a fiatal játékos Angliába szeretne szerződni. Erre minden esélye meg is van: "Az Arsenal és a Manchester valóságos háborúba kezdett érte. Mindkét klub megnézte már jópárszor, és nagyon jó benyomást tett rájuk" - mondta Proto ügynöke a Gazet van Antwerpen belga lapnak.
    A játékost ráadásul olcsón meg lehet szerezni: szerződésének egyik kitétele szerint 428 ezer fontért bármikor el kell engednie anyaegyesületének.
    A kapus iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a kiscsapatnak azért nem számító Anderlecht is szerette volna megszerezni Protot, de mikor meghallották, milyen neves versenytársaik vannak, lemondtak róla.