• Magic Boy
    #371
    Maldini: A United a végső győzelemre is esélyes
    A Maldini név különös jelentőséggel bír az olasz futball kedvelőinek.
    Cesar Maldini a családi tradíciók kezdeményezőjeként már 1963-ban A Milan Benfica felett aratott 2-1-es győzelme után magasba emelhette az Europai Kupát.
    40 évvel később Paolo Maldini sikerei öregbítik már a Maldini nevet. A fiú az apa sikereit is felülmúlta amikor 2004-ben a '63 '69 '89 '90 és '94-es sikerek után az AC Milan hatodszor hódította el az Europai Kupát.
    Ez volt Paolo Maldini negyedik europai kupagyőzelme a Milan csapatában, amellyel beérte a csúcstartó Francisco Gento-t aki a Real Madrid-al 1956-60 között illetve 1966-ban szintén 4 kupagyőzelmet ünnepelhetett.
    Szerda este Paolo visszatér egyik legnagyobb győzelmének színhelyére, amikor a Manchester United az AC Milan-t fogadja a Bajnokok Ligájának következő fordulójában.
    A 36 éves védő ismét kivezetheti csapatát az Old Trafford-ra, hogy folytassák útjukat az újabb europai sikerek felé. Maldini azonban óvatosságra inti csapatát, hiszen, mint mondta, a Milan-nak ezúttal a United személyében egy olyan csapattal kell szembenéznie, amely szintén esélyes akár a végső győzelemre is.
    Mi volt az első gondolata, mikor megtudta, hogy a Milan ellenfele a következő fordulóban a Manchester United lesz?
    - Őszintén szólva magam alá csináltam... Tudja, van az az érzés amikor elkezd reszketni... olyan mintha fázna.. de ez idegi alapon megy... a lába olyan mintha rongyból lenne... az ujjai remegnek.. és azt érzi, hogy mielőbb ki kell találnia a toalettre.. mondhatom borzasztó érzés.

    Milyen csapatnak tartja a United-et
    Jók.. öö jó csapatnak tartom... de. nem lehetne, hogy ne beszéljünk róluk mert éphogy egy kicsit összekaptam most magam erre az interjúra és az orvosom azt tanácsolta, hogy minden United-del kapcsolatos élményt kerüljek..
    Mi lehet a nyerő taktika a United ellen?
    Viccel? Nyerő taktika? Most is hányingerem van ha arra gondolok mit csinál majd velem Ronaldo. Tudja én már nem vagyok fiatal. Nekem nem szabad úgy megerőltetnem magam. Nem foroghatok ide-oda egyfolytában, nekem már meszesek a csigojáim.. érti.. majd lehet, hogy megkérem, hogy néha adja ide a labdát.. de az is lehet, hogy megfogadom az orvosom tanácsát és ki se megyek a pályára...
    Van valami amiben ön szerint javulnia kellene a Milan-nak?
    Nézze.. ez felfogás kérdése.. mi már nem vagyunk fiatalok.. örülünk ha sikerül reggel a gyógyszerért névszerinti sorba állni a pultnál, nehogy Stam kapja az én hasfogómat és én az ő vizelhajtóját... érti.. nekünk nagy kihívás a meccs.. és ha a United sportszerűen játszik.. teszem azt nem rúgja ki a járókeretet Cafu alól akkor van esélyünk arra, hogy élve hazajutunk.

    Mely United játékosokra fordítotok majd különösen figyelmet?
    Hát igazából talán még Carroll-t tudjuk egyedül szemmel tartani... persze ez a United játékosok mentalitásán is múlik.. én figyelnék rájuk de ők se szó se beszéd elhúznak mellettem..
    Mire lesz feltétlenül szüksége a Milan-nak ahhoz, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját?
    Hát nagyon sok szerencse is kell egy ilyen győzelemhez.. egyes szakkönyvek a csoda szót használják, én nem fogalmaznék ilyen sarkalatosan. Tudja, nekem a nyugdíjas klubban mondta szegény megboldogult Kapilov bácsi: Sose add fel a reményt fiam.. sose add fel a reményt.. még ma is élne szegény ha nem tette volna be véletlenül fordítva a fogait és ette volna meg a saját fejét... de én megfogadtam a tanácsát, és sosem feledem...
    ...és most.. felsegítene kérem.. kezdődik az edzés!
    Forrás: Manchester United Official Site / Soccer Digest Extra / Gemma Thompson
    Fordítás: Spender