• DONGUBA
    #348
    U18: Blackburn Rovers 2-3 Man Utd
    Sean Evans góljával a fiatal Vörös Ördögök nyertek és a bajnokság élére álltak.

    Sean Evans

    Ritkán adódik egy meccsen annyi izgalom és esemény, mint a United Blackburn elleni 3-2-es győzelmén történt, ahol bajnokság első két helyezettje csapott össze.

    A mérkőzést tarkította havas eső, hó, szél és eső, két kiállítás, öt gól és egy drámai befejezés.

    A United két gólos hátrányból állt fel, két játékosuk kiállításán is felülkerekedtek és átvették a bajnokságban az első helyet észak-nyugati riválisuktól.

    A mérkőzés előtt azonos ponttal állt a két csapat – a Roversnek jobb a gólaránya –, viszont a United négy perccel az első félidő vége előtt már 2-0-ás hátrányban volt.

    A 41. percben Danny Rose szerzett gól, és ezzel újra nyílt lett a mérkőzés. Phil Marsh beadásába Fraizer Campbell fejelt bele és végül Rose fejezte be az akciót, visszahozva ezzel a reményeket.

    A félidő után nem sokkal az időjárás még zordabbra változott, ahogy a United esélyei is az első hely megszerzésére.

    Jonny Evanst és Aaron Burnst is kiállította a játékvezető a második félidő ötödik percében; Evans az asszisztenssel került összetűzésbe, Burns pedig Keith Parkerrel, a Rovers második góljának szerzőjével.

    A Burns és Parker között kialakult incidenst jobban megvizsgálva – a hivatalos indoklás az volt a kiállításra, hogy Burns lefejelte ellenfelét – úgy tűnik a United csatárát hibás döntés következtében küldték le a pályáról.

    A dráma azonban folytatódott. Hat perccel később a United váratlanul egyenlített a balszélső Sean Evans révén.

    Frazier Campbell tört át a Blackburn védekezésén és remekül ugratta ki Evanst, aki a kapuba továbbította a labdát, ezzel már 2-2 volt az állás.

    De a legnagyobb fordulat ezen a parázs hangulatú meccsen hét perccel a vége előtt történt. A nagy formában játszó Evans hihetetlen furcsa gólt szerzett.

    A Blackburn kapusa egy hosszú felívelés után azt hitte, hogy Evans ellen lest ítéltek és elé gurította a labdát, hogy elvégezze a szabadrúgást.

    De a játékvezető valójában nem ítélet lest, mutatta is mehet tovább a játék. Evans köszönte szépen a lehetőséget, elhúzta a kapus mellett a labdát és fantasztikus győzelemhez jutatta a Vörös Ördögöket. Így a United vezeti a bajnokságot három ponttal, igaz a Rovers egy meccsel kevesebbet játszott.

    Az FA Academy Premier League-ben négy területi bajnokság van. Az első helyezettek a négy ligából rájátszásos alapon döntik el, hogy melyik csapat lesz az országos akadémiai bajnok.

    A középpályás Danny Rose, aki a United első gólját szerezte, a következőket nyilatkozta a MUTV-nek: „Minden játékos előtt le a kalappal, de különösen Sean Evans érdemel dicséretet. Egy pillanatra nem állt le, megküzdött a két góljáért, és megmutatta kiváló képességeit.”

    Sean Evans, a győztes gól szerzője: „A partjelző felemelte a zászlaját, de hallottam amint a játékvezető mondta, mehet tovább. Meg kellett nyerünk ezt a meccset, hiszen a Blackburn egy meccsel kevesebbet játszott. Óriási odaadást és összetartást mutattunk ma, és igen jól játszottunk.”