• halleck
    Nem állítottam, hogy SAF tökéletes lett volna, sőt, egy korábbi hozzászólásomban írtam is, hogy rosszabb állapotban levő csapatot hagyott hátra, mint amit ő maga beismert. De azt sem tudom elfogadni, hogy Moyesék semmiről sem tehetnek, az egész a tehetségtelen, lusta játékoskeret hibája. Hacsak nincs a háttérben az, hogy a játékosok szándékosan edzőt akarnak buktatni, márpedig mi okuk lett volna erre már a szezon kezdetén, amióta így vergődünk, akkor egyszerűen arról van szó, hogy nem működik az a munka, amit a háttérben végeznek.

Mert amit a pályán látsz, az csak a végeredménye annak a munkának, amit az edzéseken, a felkészítés során végeznek. Márpedig azt, hogy a játékosok mit csinálnak az edzésen, az edzők mondják meg. Ha az edző azt mondja, fuss tíz kört, akkor a játékos lefutja. Ha az edző azt mondja, hogy most a passzolgatást gyakoroljuk, akkor azt csinálják. Ha az edző azt mondja, hogy a következő ellenfelet a szélről beívelt labdákkal próbáljuk meg megverni, akkor a játékosok a meccsen ezzel fognak próbálkozni. Ha pedig nem ezt csinálja a játékos, akkor az edző feladata az, hogy helyre tegye a játékost.

A játékos arra számít, hogy ha elvégzi a munkáját, akkor annak meg lesz az eredménye. Akkor jönnek a gólok, győzelmek, bajnoki címek. SAF alatt a leggyengébb játékoskerettel sem voltunk rosszabbak a PL-ben 3. helynél soha. Most alighanem ugyanúgy elvégzik a játékosok a melót, csak éppen az eredménye nem látszik. Előbb-utóbb ez meglátszik a játékosok motivációján is.

Arra meg, hogy a múlt év végén szarul játszottunk, csak azt tudom mondani, hogy akkora előnynél nem csoda, ha kevésbé éles a csapat.