35611

• halleck
    Egyáltalán nem így van. A tavalyi évben a lejátszott percekre vetítve a leghatékonyabb csatár volt az egész PL-ben. Gyakorlatilag 90 percenként szerzett egy gólt, ami messze a legjobb mutató. Az utána következő legjobb csatárok 115-120 percenként lőttek egyet. Még ha feltételezzük is, hogy a statisztika torzít kissé, és a növekedő játékidővel csökkenne a hatékonysága, ha kapott volna annyi játékidőt, mint RvP, akkor is kényelmesen 20+ gólos szezont futhatott volna. Úgy lőtt tizet, hogy alig volt a pályán egész évben. A tíz góljából 4 meccset eldöntő találat volt.

Az ő gyengesége inkább az, hogy kevésbé tud részt venni az építkezésben. A tizenhatoson belül nagyon veszélyes, de azon kívül kevésbé használható, márpedig a középpályánk hiányosságai miatt a csatárnak is többet kell visszalépnie a mezőnybe melózni. De ha tudnánk egy épkézláb támogatást nyújtani neki, akkor fosná a gólokat. Különben RvP idei gyenge formájának is ez a fő oka.
  • Tyler1
    Én szeretem a mexikóit, de be kell látni kicsit magas neki ez a szint. Voltak jó meccsei, szép góljai, de sem technikailag, nem fizikailag nem elég erős, hogy komolyabb szerepet verekedjen ki magának. Az ő szerepeltetése egy hazárdjáték, leshatárra állítva egyetlen hibátlan passzt várva játszatni, amikor már mindegy-mindegy alapon kell támadni. Néha bejön, néha nem. Ennél sokkal többre lenne képes egy kevésbé erős ligában.
  • halleck
    Hernandez ennél sokkal többre hivatott, sokkal több lehetőséget érdemelne. Nagyon örültem a góljának.

Nem játszottunk kimondottan jól, de legalább sokféle támadási variációval próbálkoztunk, itt-ott fellelhető volt a kreativitásnak némi szikrája a játékunkban, és a gólok is jöttek. Ez kimondottan örömteli.
  • Darthmushroom
    Borsó gólöröme mindent elárul... Ő is tuti távozik a nyáron...
  • Darthmushroom
    múltkori idegenbeli győzelemnél is látszódott h jó ez a Mata+Kagawa+Roo 3s, csak hát Young nagyon kilóg.
  • Tyler1
    Pár eladott labda, de sok jó elképzelés van, az utolsó érintések pontatlanok, de uralják a meccset és fordítás is megvan. Ezt simán hozni kell, hacsak nem lesz valami balfaszkodás megint a védelemben.
  • Tyler1
    Megint miből? Momentuma nem volt a Villának és vezetnek...
  • ReszegKoldus
    sorfal azért felugorhatott volna...
  • Darthmushroom
    meg se lepődök persze h vezetnek...
  • Jim Morrison
    Köszi!
  • Darthmushroom
    Rafeal megint sárga... meccsek óta csak az gyűjti nem a jó pontokat...
  • Darthmushroom
    2.percben már mutatták
  • Jim Morrison
    Megint nem tudom nezni a meccset, kivancsi vagyok mutatni fogjam-e a repulot :D
    Aki nezi az kerem szoljon, hogy mikor mutatjak, majd vissza akarom nezni ^^
  • Tyler1
    Kezdő: De Gea; Rafael, Jones, Vidic, Büttner; Young, Fellaini, Fletcher, Kagawa; Mata, Rooney

Na ez érdekesnek tűnik. Kp-n Fella-Fletcher párosra kíváncsi leszek, elől Kagawa végre saját posztján Rooney mögött, Mata is kötött poszt nélkül játszhat. A kezdő eddig jó, remélem eredmény is lesz.
  • Darthmushroom
    *és végül Everton idegenben
  • Darthmushroom
    Hm. nézegettem a sorsolásunk hát... ma Villa otthon, majd otthon Bayern, idegenben Castle idegenben, Bayern idegenben és végül idegenben. Szép akár 4 veresség is simán benne van a mai meccs után. Annak ellenére h idegenbe idén nagyon jók vagyunk.
  • halleck
    Nem állítottam, hogy SAF tökéletes lett volna, sőt, egy korábbi hozzászólásomban írtam is, hogy rosszabb állapotban levő csapatot hagyott hátra, mint amit ő maga beismert. De azt sem tudom elfogadni, hogy Moyesék semmiről sem tehetnek, az egész a tehetségtelen, lusta játékoskeret hibája. Hacsak nincs a háttérben az, hogy a játékosok szándékosan edzőt akarnak buktatni, márpedig mi okuk lett volna erre már a szezon kezdetén, amióta így vergődünk, akkor egyszerűen arról van szó, hogy nem működik az a munka, amit a háttérben végeznek.

Mert amit a pályán látsz, az csak a végeredménye annak a munkának, amit az edzéseken, a felkészítés során végeznek. Márpedig azt, hogy a játékosok mit csinálnak az edzésen, az edzők mondják meg. Ha az edző azt mondja, fuss tíz kört, akkor a játékos lefutja. Ha az edző azt mondja, hogy most a passzolgatást gyakoroljuk, akkor azt csinálják. Ha az edző azt mondja, hogy a következő ellenfelet a szélről beívelt labdákkal próbáljuk meg megverni, akkor a játékosok a meccsen ezzel fognak próbálkozni. Ha pedig nem ezt csinálja a játékos, akkor az edző feladata az, hogy helyre tegye a játékost.

A játékos arra számít, hogy ha elvégzi a munkáját, akkor annak meg lesz az eredménye. Akkor jönnek a gólok, győzelmek, bajnoki címek. SAF alatt a leggyengébb játékoskerettel sem voltunk rosszabbak a PL-ben 3. helynél soha. Most alighanem ugyanúgy elvégzik a játékosok a melót, csak éppen az eredménye nem látszik. Előbb-utóbb ez meglátszik a játékosok motivációján is.

Arra meg, hogy a múlt év végén szarul játszottunk, csak azt tudom mondani, hogy akkora előnynél nem csoda, ha kevésbé éles a csapat.
  • Darthmushroom
    Kereteket nézzük idén: csak a Chelsea meg a City jobb, Arsenalnak egy lehelettel jobb a kerete. Poolé meg messze nem jobb mint a miénk, csak Suarez eszméletlen formában van egész szezonban. Arról nem is beszélve h Everton meg Spursé se jobb a mienktől és még is előrébb vannak.
  • bosco05 #33271
    Továbbra is csak azt tudom erre mondani, hogy akkor hulla gyenge volt a city is az arsenal is a chelsea is a liverpoolról nem is beszélve... Azóta eltelt pár év és ezek a csapatok több száz millió eurót költöttek el, amíg nálunk a kezdetben még motivált játékosok is teljesen leadták a szintet! És igen ez még mind a SAF éra alatt történt nem most! Tavaly év végén olyan szarul játszottunk, hogy azt elmondani nem lehet... Azóta csak romlott, de ez nem Moyes hibája! Ezt SAF hagyta hátra!
  • bosco05 #33270
    Ennyi! Végre egy ember, aki tudja is mi van, nem csak nézi! Akkor nem szerepelt le SAF és az egész stábja? Ja várj nem mert Ő SAF! Szerintem is a világ valaha volt legnagyobb menedzsere, de Ő is hibázott már, ahogy mindenki, sőt abban az évben is a játékosok voltak motiválatlanok! Szerintem ez oroszlánrészt a játékosok hibája, akik nem tudják mit jelent Manchesterben játszani! Az viszont SAF hibája, hogy egy ilyen hulla gyenge keretet hagyott a háta mögött, a vezetést pedig ott lehet okolni, hogy nem adtak pénzt Moyesnak, mondván várjuk ki mit tud kihozni ebből! Ebből az állományból nem sokat lehet mint látjuk... Egy SAF szintű menedzser (akiből tulajdonképp csak egy van és az Ő maga) tudna csak ezzel valamit kezdeni, de szerintem akkor is kb az Evertonnal vetekednénk, más hasonló kvalitású menedzser pedig egyszerűen nincs a földön!!! Mit gondoltok mit tudna kezdeni ezekkel Pep, vagy épp a szpesölván? Nagyjából semmit...
  • halleck
    Először is nagyságrendi különbség van aközött, hogy pár ponttal, vagy gólkülönbséggel lemarad a csapat az első helyről, meg aközött, hogy a 6-8-ik helyen vergődik úgy, hogy sokszor még a tabella végén levő csapatok is pontosabb, élvezhetőbb focit játszanak.

A 2011-es szezonnak egy baromi jól sikerült USA felkészülés után vágtunk neki úgy, hogy a szezon első hónapjában átgázoltunk mindenkin, köztük az Arsenalon 8-2-vel, és irgalmatlan jó játékot játszottunk. Aztán persze egy-két sérülés miatt szétesett a játékunk, de majdnem ugyanaz a csapat érte el a 8-2-es eredményt, mint amelyik rekordvereséget szenvedett a Citytől. Most akkor melyik volt a csapat valódi arca?

A BL valóban fájó pont volt, a ligakupát viszont nem venném komolyan, mert ott mindig a C csapat játszott teletömve fiatalokkal. Mindenesetre a 2011-es szezon és az idei között ég és föld a különbség az előbbi javára.

Különben pedig elég erős ellentmondás az, hogy a gyenge játékosokból a SAF team nem hozott ki semmilyen maximumot. Ezek szerint az a csapat, amelyik bajnok lett, vagy korábban csak gólkülönbséggel maradt le a címről, sokkal jobban is teljesíthetett volna, mert maradt a játékosokban tartalék? Akkor ugyanazokban a játékosokban most még sokkal több tartaléknak kellett maradnia, hiszen most épp a hetedik helyen tanyázunk. Vagyis a mostani szakmai stáb mégiscsak sokkal gyengébb munkát végez, mint az előző.
  • Tyler1
    A gyenge játékosokból a SAF team sem hozott ki semmilyen maximumot.
    Egyébként meg ott a tavalyelőtti szezon, ahol a SAF team az akkor bajnok/BL döntős kerettel kiesett a BL csoportkörből, röhejesen kiesett a liga kupából a C.Palace ellen, rekordvereséget szenvedett a városi riválistól, majd úgy bukta el a bajnokságot, hogy több, mint 10 pontos előnyt adott le pár hét alatt. Akkor épp mindenki SAF távozását szorgalmazta, következő évben bajnok lett a United, és a BL-ben is maximálisan helyt állt (amíg színre nem lépett Cakír ugye).
    1 szezon alatt nem lehet megítélni egy menedzseri munkát, hiába sok itt a FM wannabe szakértő.
  • Rash87
    S kinek lenne a feladta, hogy összerázza a csapatot? S hatást gyakoroljon rájuk?
    (ha nem az edződnek :) )

Ezért (is) volt hatásos SAF,mert ha félidőben nem úgy működtek a dolgok,akkor jött a "hajszárító effektus" :)
    Ha valaki képtelen erre,s nincs meg az a fajta tisztelet,vagy ennyi idő alatt nem tudja kivívni magának,mehet a levesbe...
  • Darthmushroom
    szerintem mind a csapat mint Moyes hibás. Jobb lett volna ha stábba hagyja Renét vagy Phelant, akik elméletileg a Fergi éra végén oroszlán részt vállalta a munkába és sokat tudtak volna segíteni neki is.
  • halleck
    Ha Sir Alex és csapata egy játékost képes volt motiválni, képes volt belőle kihozni a maximumot, miközben Moyesék ugyanezt nem tudják, és így az szarik bele az egészbe, akkor ez a játékos hibája, vagy a szakmai stábé?

Az én válaszom erre az, hogy sokkal inkább a stábé.

Mindig lesznek olyan játékosok, akik problémásak. Mindig lesznek olyan játékosok, akiknek visszaesik a teljesítménye, vagy a motivációja, akár a focival kapcsolatos, akár külső okok miatt. A játékosok különböző személyiségűek, de nagyon kevés az olyan ember, aki külső segítség nélkül képes a saját teljesítményét folyamatosan maximum közelében tartani. Ezen a szinten nagyon sok az olyan ember, aki nagyon fiatalon sztárolva lett, mert a tehetsége alapján kiemelkedett, és mindenki körbeudvarolta őket, nagy pénzeket nyomott a kezükbe már tinédzser korukban. Viszont nagyon komoly nyomást is raktak ezekre a játékosokra, hiszen nagyon kompetitív környezetben kell felnőniük. Ráadásul nagyon sok esetben a szülők és az ügynökök is plusz nyomást jelentenek. Ezeket a dolgokat nem könnyű kezelni.

Azért van ott a szakmai stáb, hogy ezeken a dolgokon átsegítse a játékosokat, és hogy kihozza belőlük a teljesítményt akkor is, amikor a játékos erre magától nem képes.
  • bosco05 #33264
    +1
  • Tyler1
    Moyesban még mindig nagyobb akarást és bizonyítási vágyat látok, mint a játékosokban. Úgy pedig nehéz csapatot irányítani, ha mindenki szarik bele. A City elleni meccs remek képet mutatott arról, hogy szarnak bele már a játékosok az egész szezonba. Csak azok hibáznak folyamatosan, akiknek már helye nem lenne itt. SAF ilyenkor mérföldekre rugdosta volna őket még a cserepadtól is, és az egyetlen amit Moyesból hiányolok az a szigor, képtelen tekintélyt kiharcolni, ha olyan bizalmat táplál a játékosok iránt ami feljogosítja őket a felsőbbrendűségre.
  • bosco05 #33262
    Pedig sajnos még mindig nem Moyes a hibás. Ha megnézitek a klub körüli híres Manchesteriek nyilatkozatait, azokban is benne van, hogy igen lehetne pár ponttal több a United neve mellett, ami az ő számlájára írható, de a játékosok kritikán aluliak és nyáron nagytakarítás jön...
  • cabell2
    https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3475776319&feature=iv&src_vid=bInAXBW1bbE&v=q82Yy2rX2rU

az első meg második rész is megtekinthető, de ez a harmadik tetszett nekem a legjobban. Érdekesség, a baloldalon ülő srác egész évben óriási Moyes támogató volt, most látszik besokallni a srác. Nagyon jó beszélgetés
  • pilboy
    rangadókon és hazai pályán kritikán aluli a szereplésünk
  • bosco05 #33259
    Úgy értve egy-két meccset bemákolva nyertünk meg amihez közünk nem volt lásd első liverpool elleni.
  • Darthmushroom
    Hát nem tudom de nekem az a bajnokok vagyunk fontosabb attól h milyen focival nyerünk. Meg "egy két meccset bemákolva" szerintem nem lehet egy 38 fordulós bajnokságot megnyerni.
  • bosco05 #33257
    Csak leszámoltam mennyit számít, mivel írtad, hogy nem számít sokat. 24 pont az rengeteg és ahogy a példa mutatja még ebből is lehetett hullajtani bőven... Szerintem túlságosan is a statisztikákat bújod és nem a focit nézed. Sajnos ez az MU tavaly is botrány szar volt, egy két meccset bemákoltunk, a többiek meg estek keltek a teljes szezon alatt...
  • Darthmushroom
    nagyon egybe= bajnokok voltunk ráadásul majdnem rekord ponttal. Ronaldo távozása óta nem játszunk szép focit, ezt már rég meg kellet szokni. az a 24 pont meg nem tudom h jött ki neked, mert nem nyertünk minden rangadón tavaly..csak pár meccs: MU 0:1 Chelsea, Arsenal 1:1 MU, MU 1:2 City, egyedül a Poolt vertük oda vissza.
  • bosco05 #33255
    ha a 4 riválisod van szar formában márpedig tavaly ez volt, akkor az 4x2=8 meccs x 3 = 24 pont... rohadtul közrejátszott, sőt csak ez játszott közre. Tavaly sem volt szemet gyönyörködtető focink nyögve nyelős volt egy csomó meccsünk, én nem tudom te mit néztél, de nagyon messze voltunk a "nagyon egybe volt"-tól...
  • Darthmushroom
    abba közrejátszik h nagyobb a lemaradásuk és hamarabb leszünk bajnokok, de tavaly is buktunk rangadókat. De akkor is az utolsó fordulókba az volt a kérdés megdöntjük e a pont rekordot, szóval hiába nem költekeztünk valami nagyon egybe volt. Mert egy ilyen rekord megdöntése semmiképp nem a riválisokon múlik mert velük csak pár meccset játszunk.
  • bosco05 #33253
    Hát ne haragudj de ha minden riválisod hulla gyenge akkor ott azért az erősen közrejátszik :D Tavaly is szarok voltunk egy az egybe. RvP jobban játszott mint idén és ez elég is volt. Be kell látni hogy az Arsenalnak felnőttek a fiatalok, a Liverpool is hosszú idő után összeállt, a Chelsea és a City tudjuk miért tart ott ahol, hozzánk meg egy épkézláb ember nem érkezett Mata-t leszámítva...
  • Darthmushroom
    hát ez nem teljesen igaz, mert sokáig még a pont rekordra is volt esélyünk (amihez a többi élcsapatnak erősségének a rangadókon kívül sok köze nincs) arról csak hát ugyebár mikor már bajnokok voltunk szépen elkezdtük leadni a pontokat minden jött-mentnek.
  • bosco05 #33251
    Végig se olvastam, de én elmondom mi változott idén. Idén ezerszer jobb csapat a Liverpool, az Arsenal, a Chelsea és a City is és amíg mi alig nyúltunk a zsebünkbe ott eurómilliókat szórtak el. Ez a keret már tavaly is egy kalap szar volt, csak a többiek nem voltak sehol...
  • Darthmushroom
    Fergi kedvenc gólja :D de nem csak a gól miatt írtam h miért nem hozta magával. Am is az egyik legtehetségesebb angol játékos aki középpályán mindenhol bevethető, meg tavaly még olcsóbb is lett volna. Számomra nagyon szimpatikus játékos, mentalitásra a régi Roo-t idézi aki nem ismert semmi elvesztett labdát.