• cabell2
    attiGT

Én ezen nem akarok tovább vitázni veled, de alapvetően ezért tartom nem okésnak ezt a nézőpontot:

1. Mikor Moyes idejött, ki jöhetett volna még? Martinez, O'Neill esetiegl, Herry Redknapp? Csak random jutnak eszembe nevek, akik elérhetők lettek volna. A világon semmi nem igazolta volna, hogy velük jobb lett volna, sőt, semmilyen sztáredző jelenléte sem garantálja mindezt.

2. Most, ha kirúgnánk Moyest, ki jöhetne? Nagyjából ugyanezek, (kivéve mondjuk Martinezt ugye, mert ő az Evertonhoz ment) továbbra sem garantálná semmi, hogy velük jobb lesz, ellenben mi is ráülhetnénk arra a hullámvasútra, amin a Chelsea volt kb 7 évig, évente más edzővel. Én nem kívánnám a csapatomnak ezt a fajta rulettezést.

3. Nem akárki távozott a padról, neki olyan aurája és hitelessége volt a padon, mint ebben a szakmában senkinek. Sem Mourinhonak, sem Wengernek, se senkinek. Egy ilyen alak távozása fok okozni egy kisebb krízist, akkor is, ha Mourinho és Guardiola együtt az edző, és Wenger a pályaedző.

4. Ferguson a 4. évben nyert csak valamit a csapattal. Persze, mindenki azt hiszi, hogy "jó, az akkor volt.", de mi sem élünk valami földöntúli univerzumban ám. Majd pár év múlva erről fogunk úgy beszélni, hogy "az akkor volt."

5. Sokmindenről lehet beszélni: új játékosokról, arról, hogy a klub legendái, mint mondjuk Ferdinand, már nem feltétlen hozzák a szintet, hogy Evra iszonyatosan túl van játszatva és nincs normális cseréje, hogy Cleverley legfeljebb évek múlva lesz United szint, hogy RvP szépen csendben kihagyja a szezont és a klub szépen kussol, mintha ez nem is ez történne... ezeken lehetne változtatni és dolgozni.
    Ezek mind jó eséllyel hoznának pozitív változást: egy másik edző egyáltalán nem biztos.

6. Valószínűleg teljesen fölösleges háborognod, mert Moyes vélhetően itt lesz még néhány szezont. Ha nem, akkor én kérek tőled elnézést (bár a vezetésben meg csalódni fogok picit)

És igen, nem hiszem, hogy a BL-ben az elődőntőnél tovább jutunk, még szerencsés sorsolással sem, a bajnokságban nem biztos, hogy 4-ben leszünk, és a ligakupában ha a City-t kapjuk, jó adag mákra lesz szükség. És kurvára nem örülök mindennek.