• DONGUBA
    #304
    Arsenal 2 - 4 Manchester United
    A szezon meccsének is nevezhető szuper-rangadón a United tegnapi győzelmével most már oda-vissza verte az ágyúsokat a bajnokságban.

    Rooney-t nem lehetett kordában tartani

    A mérkőzést megelőzően mindkét menedzser kijelentette, hogy amelyik csapat elveszíti ezt a rangadót, biztosan lemondhat a bajnoki álmokról.
    A United ennek ellenére nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, sorra adták el a labdákat. A nem várt kezdésnek meg is lett az eredménye. Szögletből egy pontos beadás után Patrick Vieira csúsztatott bele a labdába, ami a hálóban landolt.
    A hazai előny után végre felébredt a United. Rooney passzából a walesi varázsló kissé szerencsésen, de egyenlített a 19. percben. Giggs lövése még megpattant egy Arsenal védőn is.
    Azonban az Ágyúsok csapatának ismét sikerült visszavennie előnyét. A vendégek védelme kihagyott egy időre így Bergkamp tisztán vihette rá a baloldalon és lőtte be Caroll lábai között. Ekkor már rendkívül megerősödött a nagyrészt Arsenal drukkerek hangja.
    A szurkolók hangját Ronaldo csendesítette el. A második félidőben alig 10 perc játékidő után egy gyönyörű támadásból talált be az ifjú tini sztár.
    Talán 3 perc telt el, mikor az Ágyúsok kapusa hibázott. A kapus Almunia túlságosan kimerészkedett a 16-os vonalához így Giggs könnyedén elhúzta mellette és adta be Ronaldonak, aki már érkezett a hosszú sarokra. 2-3!
    A vezetés tehát már a Manchester kezében volt. Őrizni azonban nem volt könnyű, különösen, hogy a 69. percben Silvestre lefejelte az Ágyúsok egy játékosát ekképpen Graham Poll pirossal jutalmazta a megmozdulást. Ezek után a United teljesen betömörült kapuja elé, Arsenal tehetetlen volt a még emberhátrányban is kitűnően védekező vendégekkel szemben. A mérkőzést O'Shea döntötte el végképp a végére. Az ifjú védő bámulatosan emelte át a labdát az Ágyúsok kapusa fölött ezzel beállítva 2-4 végeredményt.
    Ezzel a United győzelemmel Ferguson gárdája a táblázaton megelőzte az Arsenal csapatát, akik a vereséggel búcsúztak az 1. helytől.

    Arsenal-Manchester United 2-4 (2-1

    Gól: Vieira (8.), Bergkamp (36.), illetve Giggs (18.), Ronaldo (54., 58.), O'Shea (89.)

    Arsenal: Almunia; Lauren (Fabregas, 83), Campbell (Hoyte, 79), Cygan, Cole; Ljungberg, Vieira, Flamini (Reyes, 71), Pires; Bergkamp, Henry.
    Csere: (Nem használt) Lehmann, Van Persie.

    Manchester United: Carroll; Neville G., Ferdinand, Silvestre, Heinze; Ronaldo (Brown, 71), Fletcher (O’Shea, 61), Keane, Scholes; Giggs (Saha, 77); Rooney.
    Csere: (Nem használt) Howard, Neville P.

    Piros lap: Silvestre (69.)

    Sárga lap: Gabriel Heinze 12, Cristiano Ronaldo 59, Ryan Giggs 15, Wayne Rooney 43, Robert Pires 29, Jose Reyes 90.

    Játékvezető: Graham Poll.

    Nézőszám: 38.164