• Paranoia
    Ferguson nyilatkozott a nagy meccs elõtt, többek között arról, hogy milyen speciális meccs ez.

A Liverpool volt mindig is az egyik legjobb klub Angliában, akár otthon akár idegenben játszottak. Minden porondon bizonyítottak; Bajnokságok, FA kupák, Liga kupák és Európai kupák.

Fergie elõször 1986-ban (ebben az évben szerzõdött a klubhoz) találkozott szemben a Liverpooli gárdával. Ekkor a Pool uralta az egész futball világot, és Sir Alex rögtön gyõzelemmel távozhatott az Old traffordról. Ekkor már körvonalazódni látszott hogy a következõ években számolni kell a Uniteddel.
    "Én már ismertem õket mikor ide érkeztem" -mondta Fergie. "A cél a Liverpool legyõzése volt, és ezt teljesítettük is."

"Minden meccsünk amit a Vörösök ellen játszunk, a játékosok és a szurkolók körében speciális hangulatot alakít ki."

"A Liverpool játéka mindig is a gyõzelemrõl szólt. Engem végül is ez a kihívás vonzott ide."

"Minden meccsünk fantasztikus!" -folytatta a United fõnöke. "Mindig és minden téren garantált a kitûnõ mérkõzés, akár az Old Traforrd-on játszunk akár az Anfielden." "Nem minden éveben volt jó a csapatunk a Liverpool ellen, de ez fordítva is elõfordult." "Idén viszont fordulópont lehet ez a meccs számunkra!"

"Minden klub meg akarja verni a Liverpoolt, hiszen senki sem felejtheti el múltjukat, és jelenüket sem természetesen. A Liverpool nyilvánvalóan a 70-es és a 80-as években volt a legjobb, de most, ezzel a kerettel újra fantasztikus korszak elõtt állnak. Mi igyekszünk megakadályozni õket abban hogy ezt véghez vigyék, természetesen ezt be szeretnénk bizonyítani a következõ meccsen is.

"Végezetül azt tenném hozzá hogy a Liverpool 16 éve nem nyert ellenünk, de azt se felejtsük el, hogy nekünk már volt olyan periódusunk, hogy 26 évig nem tudtunk nyerni."