Ulead Video szerkesztő
  • Fülüke
    Heló. Régen énis úgy csináltam ahogy te mondod, hogy a második videósávba betettem egy fekete csíkot alulra felülre, és nekem is oda tett egy fehér csíkot. Na mondom a megoldást:

Na először is betöltöd a második videó sávba a videódat, Aztán a panelin átkattintasz ATRIBUTE-ra, ott rákattintasz megint a panelon a MASK & CHROMA KEY-re, széthúzod a videódat a képernyűn akkorára amekkorára akarod. Ezután két megoldást választhatsz, az egyik:

Ott van a Panelon az edit felirat alatt a Border, a bal oldali, amiben egy nullás van. Na azt ha elkezded pötyögtetni: 1,2,3,4..stb, akkor annyival vágja le a videó széleit, alját, tetejét. És így letudod vágni azt a részt ami nem kell neked.

Másik megoldás:
    Ugyanott van a MASK & CHROMA KEY-ben, és ott bepipálod az APPLY OVERLAY OPTIONS-t, ilyenkor valószínűleg kiszedett egy színt a képből, de nembaj, mert ott van a panelon a SIMILARITY fül, ott rákattintasz a színre és kiválasztasz egy olyan színt ami nincs a videódban. Na ha ezzel megvagy akkor ott van a panelon olyan fül hogy WIDTH és HEIGHT, na ezekkel a videó tetejéből, aljából, és a két széléről, tudsz külön-külön levágni. Üdv!