-
spike0007 #2496 Michael Rosenbaum a visszatérésről:
Fordítás a Smallville-hun-ról:
A Zap2It riporterének sikerült beszélgetnie egy kicsit Michael Rosenbaummal az American Idol egyik partiján. Nemrég derült ki, hogy az új vígjátéksorozatban, a Breaking In-ben állandó szereplő lett és mind a 7 epizódban szerepelni fog. Ezen kívül természetesen szóba került a visszatérése is a május 13-i duplarészes fináléra és hogy miért tartott olyan sokáig a bejelentés, mely nemcsak a rajongók számára volt nehéz, de a producereknek és régi jó barátjának, Tom Wellingnek is.
"Mindig is azt akartam, hogy összejöjjön," mondja Rosenbaum, "de nagyon elfoglalt voltam. Adam [F. Goldberg], a Breaking In készítője... ő és én együtt készítettünk egy műsort, melyet a SyFy-nak adtunk el és még most is ezen dolgozunk. Egy horrorfilmet is írtunk együtt. Szóval sokat dolgoztunk és csináltam filmeket itt is meg ott is."
Sóhajt. "Vicces, hogy mennyire hevesek a rajongók." Elmélyíti a hangját, hogy az mérgesnek tűnjön. "Mit csinál, hogy nem tud visszajönni? Goergo Clooney visszatért a Vészhelyzetbe és ő nem tud? Milyen nagynak képzeli magát?' Én meg erre, 'Srácok, Istenem, nyugi.' Nem erről van szó. Szóval egyik nap felhívtam a producereket és azt mondtam, 'Most egy új sorozaton dolgozom, de szeretnék visszatérni és befejezni, amit elkezdtem." Szünetet tart és elkezd nevetni. "Amiről mellesleg azt hittem, hogy már 3 éve befejeztem, de azért vágjunk bele. És ők valóra is váltották."
Rosenbaum kb. két héttel ezelőtt Vancouverbe utazott, hogy felvegye az utolsó jeleneteit és remekül érezte magát, amikor újra elmélyült a karakterében... egy új kiegészítő segítségével. "Kaptam egy kopaszsapkát, ami fantasztikusan nézett ki. Nem borotválhattam le a fejemet a Breaking In miatt."
Bevallotta, hogy voltak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy visszatérjen-e a Smallville forgatására. "Személyes okok miatt hagytam ott a sorozatot, amiről senki sem tud és nem is beszéltem róluk. Ezek csak személyes dolgok voltak, amikről senkinek se beszéltem. Senkinek se volt hozzá köze. De sosem hallottam a végéről," mondja kuncogva. "Nézd, mindig mondtam, sose hittem volna, hogy 10 évig fog menni. Alig volt olyan kapcsolatom, ami 10 napnál tovább tartott. 10 év egy sorozatban? Ez elég hosszú idő. De aztán elkezdtek hivogatni. Végül azt mondtam, 'Tudjátok mit, srácok? Meg akarom csinálni. Csináljuk meg.' Azt akarom, hogy helyesen cselekedjek, legfőképpen a rajongókért. Istenre esküszöm, hogy értük teszem. Nem akartam azt hallani, hogy 'Miért nem jöttél vissza?' Úgy akartam befejezni, hogy jó legyen."
Most, hogy mindez sikerült, Rosenbaum azt mondja, hogy szerinte az utolsó jelenetek Clark és Lex között "kiválóak" lettek. A régi barátok nagyon kedvesen fogadták őt a forgatáson. "Annyira remek volt. Odamentem és azok az emberek, akik már nem is dolgoznak a sorozatnál, eljöttek, hogy együtt lóghassunk. Az egyik srác még egy spanglit is hozott nekem," viccel. "Úgy értem, ez egy igazi család."
Rosenbaum és Welling nagyszerű időt töltöttek együtt újra a forgatáson. "Tom és én csodálatosan éreztük magunkat," mondja. "Sokat nevettünk. Felvettünk néhány közös jelenetet."
Habár nem volt minden ennyire mókás. A rajongók egy nagyon érzelmes finálét kapnak májusban - és nem ők az egyetlenek. "19 órát forgattam és őszintén szólva, könnyes lett a szemem a végén. Azt mondtam, 'Apám, ez tényleg az,'" mondja vágyakozva Rosenbaum.
Értetek teszi Smallville rajongók és amikor a Breaking In rajtol április 6-án, lehetőséget kaptok, hogy visszafizessétek. "Visszatérek, szóval most csak annyit kérek, hogy remélem az összes rajongóm bekapcsolja a TV-t és megnézi az új sorozatomat," mondja Rosenbaum. "Szerintem a Breaking In nagyon szórakoztató. Úgy gondolom, hogy nagyon vicces sorozat. Imádom a jó poénokat."