Kindred Blades#7252
'Stét, urak!
Megvettem anno a NWN2-t, a kiegészítőt (MotB) is, és most azon gondolkodtam, megnézem a Storm of Zehirt is. De mielőtt fejetlenelül beleugranék a vásárlásba, ismerve az Obsidian remek kompatibilitási megoldásait, orv módon, gaz galád semmirekellőként letöltöttem, hogy megnézzem, megy-e. És persze nem.
Rendszer, hardware: Vista Ultimate 32, ram 3 GB, videokártya: 8800 gtx, processzor 5600+ amd.
Telepítési procedúra (frissen) NWN2, patch 1.06-ra, MotB, dialogue hotfix, VO_X1.zip-et átmásol, SoZ feltelepít, VO_X1.zip vissza a helyére. SoZ-t felpatchel (1.22.1587), orv módon letölti hozzá a VTY cracket.
Játék elindít, megy. Grafikát beállítgat (AA ki, többi maxra), megy. SoZ hadjárat indítása újonnan csinált karakterrel - a töltőképernyőn nagyjából a sáv háromnegyedéig elér az állapotjelző csík, aztán kifagy az asztalra szépen, semmi hibakód, csak a szokásos 'A program szabálytalan műveletet hajtott végre' ablakocska.
OC-t elindít, próbaképp, új karakter megy, amint kilépnék a házból, a töltőképernyőről ugyanúgy kivág az asztalra.
MotB-ot nem néztem.
Ilyen problémák korábban nem jelentkeztek, vista alatt sem, NWN2 és MotB remekül futott, gond nélkül (1.06 - MotB install - hotfix). Belelestem, most is megy így.
Potyára nem akarom megvenni a Storm of Zehirt, úgyhogy előbb kérdezek: Ez álatalános probléma, esetleg kifejezetten az okozza, hogy tört verzió? Netán meg lehet kerülni ezeket valahogy (hardware és op-csere nélkül)?
Tudom, félig warez, de addig nem akarok kiadni rá pénzt, amíg nem tudom, megy-e rendesen, ezért érdeklődök itt.
Előre is köszi, ha van valami építő jellegű javaslat.