www.athens2004.com
-
Grenzjager #1865 megpróbálom LEZÁRNI A FAZEKAS-ÜGYET (HARCOT NEM BEFEJEZNI!!!!!!!) ezzel a hozzászólással s mostantól bármilyen kérdésre,csak a #-t kell beütni válaszul...s próbáljunk meg visszakanyarodni mi is az olimpiára ...(már ha lehet)
Fazekas Róbert közleménye
Először is szeretném megköszönni azt, hogy a hozzám eljutott információk szerint a magyar közvélemény egy emberként kiáll mellettem, és maximális támogatásáról biztosít. Külön köszönöm. Az engem ért méltánytalanságról először egy szombathelyi sajtótájékoztatón szerettem volna beszélni, ám a rengeteg kósza hír és információ miatt úgy döntöttem, nem várok, és a nyilvánosság elé tárom gondolataimat.
A diszkoszvetés döntője után valóban nem sikerült a szabályban előírt mennyiségű vizeletet produkálni, ugyanakkor a WADA helyszínen tartózkodó ellenőre az általam leadott mennyiségű vizeletet lezárta és szabályos körülmények között tárolta. Ekkor úgy gondoltam, hogy a minta megvizsgálása után nem veszik el az olimpiai aranyérmemet. A Magyarországon megjelentekkel ellentétben nem próbáltam csalni. Aki egy kicsit is ismeri a doppingvizsgálatok menetét, az tudja, ez lehetetlen. Csalás, vagy annak kísérlete nem szerepel a vizsgálat jegyzőkönyvében. Mint ahogy nem szerepelt az eddigi több száz doppingvizsgálatom jegyzőkönyvében sem. Alaptalan minden erre utaló vádaskodás, ezek részei annak az akciónak, aminek végén annak ellenére zártak ki, hogy vizeletem vizsgálata során negatív eredmény született. Azt hiszem, ilyen még soha, egyetlen sportágban sem fordult elő.
Természetesen élek fellebbezési jogommal, nem fogadom el a döntést. Az IAAF főtitkára, Gyulai István támogatásáról biztosított, és segít a szükséges lépések megtételében. Biztos vagyok benne, hogy a fellebbezés után korrekt döntés születik, és az olimpiai aranyérem visszakerül ahhoz, aki valóban megnyerte ezt a versenyszámot.A hírekkel ellentétben klubtársammal, Annus Adriánnal nem menekülünk, a távozásra engedélyt kértünk és kaptunk. Úton vagyunk hazafelé. Csütörtökön 14 órakor a szombathelyi városháza házasságkötő termében sajtótájékozatót tartok, ahova minden érdeklődőt várok. A jövőmmel kapcsolatban még nem hoztam döntést, de komolyan gondolkodom azon, hogy mit tegyek. Jelenleg úgy érzem, nem sok értelme van annak, hogy ilyen körülmények között sportpályafutásomat folytassam.
"A Magyar Rádió értesülése szerint Kovács hajnali 3/4 3 tájban távozott az orvosi szobából. Ezután azonban nem Fazekas taktikáját követte, hanem hajnali 4 környékén a szakvezetőkkel együtt megjelent az olimpiai falu poliklinikáján. (Az előírások szerint az a versenyző, aki az ellenőrző helyiségben képtelen mintát produkálni, átmehet a poliklinikára, ahol addig kell tartózkodnia, amíg nem sikerül pisilnie.) A rádióban közölt verzió szerint a kilinkáról négykor azzal küldték el Kovácsot, hogy reggel 8-kor térjen vissza. A magyar olimpikon ezt megtette, ám újra csak azzal fogadták, hogy 11-re várják vissza. 11-kor viszont már azt közölték vele, hogy délután négykor meg kell jelennie a vizsgálóbizottság előtt." (index)

Smitt nem áll ki mellette:
"Kérem a magyar szurkolókat, hogy ne gyanakodjanak semmire, mi lehet a háttérben, Fazekas Róbert hibát követett el" - kommentálta az ügyet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. A sportvezető sajnálatosnak nevezte a Fazekassal történteket, mert figyelmeztették a magyar olimpiai résztvevőket a doppingszabályok betartására. "Remélem, hogy ez az ügy nem árnyékolja be a többi magyar sportoló szereplését" - tette hozzá a MOB-elnök.
(index.hu)
Molnár Zoltán, a MOB igazgatója, a magyar olimpiai csapat vezetője beszélt Kovács Zoltán esetéről is, aki sérülés miatt visszalépett a 105 kilós súlyemelők versenyétől, majd szintén nem tudott doppingmintát produkálni. Hajnali kettőig hiába várt, ezt követően elment. Információk szerint a városba. A MOB vezetők, akik hajnali három értesültek a történtekről, itt azonban már rutinosak voltak Fazekas esete után, s Kovácsot nem engedték hazautazni, hanem egyből elvittték a falu klinikájára, ahol azonban hajnali négykor már senkit sem találtak. Reggel nyolckor és délelőtt tizenegykor is mentek, mindhiába. Kovácsnak 16 órakor a csapatvezetővel meg kell jelennie a NOB végrehajtó bizottsága előtt. Ezt kellett volna tenni Fazekas esetében, de Molnár elmondta, hogy a diszkoszvetői problémáiról ő csak akkor értesült amikor már késő volt."
der spiegel->
A Fazekas-ügy (nevezzük egyszerüen csak így..) lassan politikai üggyé dagad. Ugyanis a német médiák ma délelött óta a szászországi Lars Riedel diszkoszvetö sajtókonferenciájával vannak tele.
http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,315010,00.html
A tények: az egész Fazekas-ügy egy precízen elökészített lebuktatási akció volt: mint Riedel az Athénben ország-világ elött tartott sajtótájékoztatóján elmondta 2003. júliusában a cuxhaveni atlétikai verseny idején egy meg nem nevezett magyar diszkoszvetötöl azt az információt kapta, hogy Fazekas „tele van szteroiddal és csal a teszteknél“. Ennek megerösítésére átadott Riedelnek egy vázlatot egy katéteres szerkezetröl amit állítólag Fazekas (is) használ. Riedel a Német Atlétikai Szövetségen tudtával és segítségével eljuttatta ezen információkat a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez.
Az alkalom kedd este volt.! És bejött... Máris meg van a magyarázat a „kissé akkurátusabb“ doppingvizsgálatra.
Elszomorít a dolog, mert aki ismeri a németeket, tudja, hogy 100%-ra mennek és minden lehetöséget kiszámítanak. Ök “szelet csináltak…és máris zörög a bokor”.
der spiegel->
http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,315010,00.html
A FAZ lapján is írják ezt (URL), de itt meg is nevezik azt a "magyart", aki a tippet adta: "Mivel csak egy magyar - Varga Roland - bukkan fel a Cuxhavener-Meetings eredménylistájáról nyolcadikként, ezért valószínűleg ő volt a tippadó." Ugyanis Riedel állítása szerint a rajzot - mely a katértert ábrázolja -, egy magyar dobótól kapta.
faz-> http://www.faz.net/s/Rub3525D940BDD547A2BDB0A8BEE151EF4D/Doc~E82406D1A05154063BA5DFA14CE4C9853~ATpl~Ecommon~Scontent.html
a teljes jegyzőkönyv-> http://multimedia.olympic.org/pdf/fr_report_860.pdf
petíció-> http://www.petitiononline.com/atti0007/petition.html
s a WADA emailje: [email protected]