3339
www.athens2004.com
-
Nem nyugszik a nemzetközi sportvilág, szerdán ugyanis a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felszólította a magyar csapat vezetését, adja meg Annus Adrián kalapácsvető olimpiai bajnokunk elérhetőségét, ugyanis újból szeretnék ellenőrizni. Információink szerint a délben lejáró határidőt követően a Magyar Olimpiai Bizottság délután négyig kért haladékot. Ha Annus nem kerül elő addig, elvehetik az aranyát. A MOB közben azt szeretné elérni a NOB-nál, hogy az illetékesek elemezzék ki a Fazekas által szolgáltatott vizeletmintát, hogy az ügy minden szempontból tisztázódjon. -
baseball -t miért nem mutatnak ? -
Aján: A népbírósági ítéletekhez hasonlít Kovács elmarasztalása! (magyar rádió online)
pfff... csak nekem jut szembe a Tanú c. magyar film? -
szerintem közösen mindenki.
:) -
na akkor ki közvetíti majd nekem a kézi meccset? :) -
Ráadásul a szabályzat kimondja, hogy 29.-ig csinálhattatnak dopping tesztet. Evvel minden sportoló tisztában van. Ha úgys akarják minden nap 2szer!!!!
Tudom, hogy megalázó Annusnak de egyszer és mindenkorra akkor menti meg a becsületünket ha eleget tesz a kötelességeinek!! -
ezt most már csak Grenzjager meg Kamuti állítják, de Kamuti tudtommal nem szólt hozzá még ehhez a fórumhoz. :)
szóval szerintem se csekkolták még le a vizeletet, vagy ha igen, akkor nem hivatalosan, tehát az nem is számít. -
"Fazekasé is negatív volt..........
nem az számít"
MIÉRT NEM ÉRTED MEG, HOGY ERRE NINCS HIVATALOS BIZONYÍTÉK!!!! NEM VIZSGÁLTÁK MEG!!!!!
Sajnálom de annyi itt a sumák, hogy kezdem azt hinni, hogy valami hibádzik.....
Én sajnálom a legjobban.
-
remélem leadja a brunyát, mert nem lenne jó, ha elvennék tőle is az aranyat. egyébként nevetséges, amit velünk tesznek, csórót teljesen megalázzák ezzel -
kösz -
Kéne a szinkronúszás helyett egy ilyen szám: hosszútávú pisilés. Minden szinten megfelel az olimpiai kivánalmaknak: energiát, erőt kell kifejteni, technika is kell hozzá. Sikeres lenne. Csak az indulhatna, akit doppingon rajtakapnak, vagy kihívtak doppingvizsgálatra. Pisilne az illető pl. 4 méter 25 centit, és a doppingon rajtakapottaknak, vagy akiket külön kihívtak, kéne megdönteni a rekordot. Így nem veszne el több év munkája sem ...
Szinkronúszás. Pff. Akkor már jöhetne a sakk, vagy a curling nyári verziója, a:
"Aknásítsuk el az olimpiai falut" szám. :) -
15.20 -
mikor lesz a meccs? 1ébként nagy meccs lesz
-
Grenzjager #1881 Annus nem fog pisilni
Mert 5ször hugyozott döntő előtt, s utána is!!!
ha annus hugyozik akkor örökká azt tesznek a magyarokkal amit akarnak.
Amugy Annus ma fog nyilatkozni hogy NEM FOG MÉG EGYSZER PISÁLNI, ha el akarják venni az érmét vegyék!!! de ő már 10szer pisált begativpt!!!!!!
Szálljanak le Magyarországról
amúgy....és ha pisál és negativ lesz..............?????
Fazekasé is negatív volt..........
nem az számít -
Hajrá!
-
kézis lányok játszanak a franciák ellen.
ndöntő -
lesz délután valami meccs amiben indulunk? valaki közvetít majd nekem? -
Annusnak, ha nincs vaj a füle mögött, pisilnie kell!!!!!
Ilyenekben nincs durcázás, mert egy ország becsületét veszélyezteti... -
De van, (sajnos :) csak úgy néz ki más pozícióba kerül, de még az ... -
sportminiszter? olyanunk perpill nincs. :) -
Grat a kajak-kenusoknak 
Az emberek altalaban keves figyelmet szentelnek a majdnem papirforma eredmenyeknek...
Fazekas ugy meg orszag sportimazsat veszelyezteti, ha meg van.. e mellet nem tud mindenki konnyen elmenni... -
Mindent kétszer mondasz, mindent kétszer mondasz! :)
Villanyosra is vársz? :) -
bazz, pedig komolyan csak 1x kattintottam rá a gombra... -
Grenzjager #1871 Kállai feljött az 5. helyre :D -
ez utóbbi Annus :) -
"A lovas csapatversenyen a győztes németek ellen közösen adott be óvást Franciaország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. A három ország beadványa szerint a háromnapos verseny egyik napján a németek olyan hibát vétettek a startvonalon, amit a bírók nem vettek észre és ezért nem is vontak le tőlük pontokat. A dobogón a francia csapat tagjai az eredményhirdetéskor hátat fordítottak a németeknek.
A versenyt követő jogi huzavona során először elvették a németektől az aranyérmeket, majd a fellebbezésük után visszakapták. A másik három ország nem hagyta annyiban a dolgot és újra óvott, ezúttal a svájci sportügyi Döntőbíróságon. Ott ismét nekik adtak igazat és a most már fellebbezhetetlen döntés alapján a német lovas válogatottat a negyedik helyre sorolták vissza."
Elvették, majd visszaadták, de újból fellebbeztek ...
Országok: Franciaország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok.
Szenvedő fél. (1x nyert) Németország.
Szóval ne mondja már ezek után senki, hogy nem lehet visszaadni, aranyat, elvétel után, ha van egy jó sportdiplomácia!!! (Más kérdés, hogy 3:1 ellen már nem volt elégséges, de a németek 1x nyertek ...)
Szóvel kedves Schmitt Pál, Aján úr, Gyulai úr! Így kéne nekünk is, de mint olvasom, itthon még a doppingtesztekre sincs lóvé ... -
Dobjuk már ezt a Fazekas témát. Hibázott és kész! Így vagy úgy de vétett A SZABÁLYOK ellen. az meg smafu, hogy minden kajak kenus egységünk döntős??? -
Annust keresik, ultimátum a magyar szövetségnek
Szerintem már csinálni kellen valamit a Sportminiszternek vagy tudom is én kinek.
meg kellen mondani a görögöknek, hogy nem minden magyar kokszos. Mire valók a politikusok bazz? -
Igaz, a forditott eset meg komolyabb lenne... -
Grenzjager #1865 megpróbálom LEZÁRNI A FAZEKAS-ÜGYET (HARCOT NEM BEFEJEZNI!!!!!!!) ezzel a hozzászólással s mostantól bármilyen kérdésre,csak a #-t kell beütni válaszul...s próbáljunk meg visszakanyarodni mi is az olimpiára ...(már ha lehet)
Fazekas Róbert közleménye
Először is szeretném megköszönni azt, hogy a hozzám eljutott információk szerint a magyar közvélemény egy emberként kiáll mellettem, és maximális támogatásáról biztosít. Külön köszönöm. Az engem ért méltánytalanságról először egy szombathelyi sajtótájékoztatón szerettem volna beszélni, ám a rengeteg kósza hír és információ miatt úgy döntöttem, nem várok, és a nyilvánosság elé tárom gondolataimat.
A diszkoszvetés döntője után valóban nem sikerült a szabályban előírt mennyiségű vizeletet produkálni, ugyanakkor a WADA helyszínen tartózkodó ellenőre az általam leadott mennyiségű vizeletet lezárta és szabályos körülmények között tárolta. Ekkor úgy gondoltam, hogy a minta megvizsgálása után nem veszik el az olimpiai aranyérmemet. A Magyarországon megjelentekkel ellentétben nem próbáltam csalni. Aki egy kicsit is ismeri a doppingvizsgálatok menetét, az tudja, ez lehetetlen. Csalás, vagy annak kísérlete nem szerepel a vizsgálat jegyzőkönyvében. Mint ahogy nem szerepelt az eddigi több száz doppingvizsgálatom jegyzőkönyvében sem. Alaptalan minden erre utaló vádaskodás, ezek részei annak az akciónak, aminek végén annak ellenére zártak ki, hogy vizeletem vizsgálata során negatív eredmény született. Azt hiszem, ilyen még soha, egyetlen sportágban sem fordult elő.
Természetesen élek fellebbezési jogommal, nem fogadom el a döntést. Az IAAF főtitkára, Gyulai István támogatásáról biztosított, és segít a szükséges lépések megtételében. Biztos vagyok benne, hogy a fellebbezés után korrekt döntés születik, és az olimpiai aranyérem visszakerül ahhoz, aki valóban megnyerte ezt a versenyszámot.A hírekkel ellentétben klubtársammal, Annus Adriánnal nem menekülünk, a távozásra engedélyt kértünk és kaptunk. Úton vagyunk hazafelé. Csütörtökön 14 órakor a szombathelyi városháza házasságkötő termében sajtótájékozatót tartok, ahova minden érdeklődőt várok. A jövőmmel kapcsolatban még nem hoztam döntést, de komolyan gondolkodom azon, hogy mit tegyek. Jelenleg úgy érzem, nem sok értelme van annak, hogy ilyen körülmények között sportpályafutásomat folytassam.
"A Magyar Rádió értesülése szerint Kovács hajnali 3/4 3 tájban távozott az orvosi szobából. Ezután azonban nem Fazekas taktikáját követte, hanem hajnali 4 környékén a szakvezetőkkel együtt megjelent az olimpiai falu poliklinikáján. (Az előírások szerint az a versenyző, aki az ellenőrző helyiségben képtelen mintát produkálni, átmehet a poliklinikára, ahol addig kell tartózkodnia, amíg nem sikerül pisilnie.) A rádióban közölt verzió szerint a kilinkáról négykor azzal küldték el Kovácsot, hogy reggel 8-kor térjen vissza. A magyar olimpikon ezt megtette, ám újra csak azzal fogadták, hogy 11-re várják vissza. 11-kor viszont már azt közölték vele, hogy délután négykor meg kell jelennie a vizsgálóbizottság előtt." (index)

Smitt nem áll ki mellette:
"Kérem a magyar szurkolókat, hogy ne gyanakodjanak semmire, mi lehet a háttérben, Fazekas Róbert hibát követett el" - kommentálta az ügyet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. A sportvezető sajnálatosnak nevezte a Fazekassal történteket, mert figyelmeztették a magyar olimpiai résztvevőket a doppingszabályok betartására. "Remélem, hogy ez az ügy nem árnyékolja be a többi magyar sportoló szereplését" - tette hozzá a MOB-elnök.
(index.hu)
Molnár Zoltán, a MOB igazgatója, a magyar olimpiai csapat vezetője beszélt Kovács Zoltán esetéről is, aki sérülés miatt visszalépett a 105 kilós súlyemelők versenyétől, majd szintén nem tudott doppingmintát produkálni. Hajnali kettőig hiába várt, ezt követően elment. Információk szerint a városba. A MOB vezetők, akik hajnali három értesültek a történtekről, itt azonban már rutinosak voltak Fazekas esete után, s Kovácsot nem engedték hazautazni, hanem egyből elvittték a falu klinikájára, ahol azonban hajnali négykor már senkit sem találtak. Reggel nyolckor és délelőtt tizenegykor is mentek, mindhiába. Kovácsnak 16 órakor a csapatvezetővel meg kell jelennie a NOB végrehajtó bizottsága előtt. Ezt kellett volna tenni Fazekas esetében, de Molnár elmondta, hogy a diszkoszvetői problémáiról ő csak akkor értesült amikor már késő volt."
der spiegel->
A Fazekas-ügy (nevezzük egyszerüen csak így..) lassan politikai üggyé dagad. Ugyanis a német médiák ma délelött óta a szászországi Lars Riedel diszkoszvetö sajtókonferenciájával vannak tele.
http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,315010,00.html
A tények: az egész Fazekas-ügy egy precízen elökészített lebuktatási akció volt: mint Riedel az Athénben ország-világ elött tartott sajtótájékoztatóján elmondta 2003. júliusában a cuxhaveni atlétikai verseny idején egy meg nem nevezett magyar diszkoszvetötöl azt az információt kapta, hogy Fazekas „tele van szteroiddal és csal a teszteknél“. Ennek megerösítésére átadott Riedelnek egy vázlatot egy katéteres szerkezetröl amit állítólag Fazekas (is) használ. Riedel a Német Atlétikai Szövetségen tudtával és segítségével eljuttatta ezen információkat a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez.
Az alkalom kedd este volt.! És bejött... Máris meg van a magyarázat a „kissé akkurátusabb“ doppingvizsgálatra.
Elszomorít a dolog, mert aki ismeri a németeket, tudja, hogy 100%-ra mennek és minden lehetöséget kiszámítanak. Ök “szelet csináltak…és máris zörög a bokor”.
der spiegel->
http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,315010,00.html
A FAZ lapján is írják ezt (URL), de itt meg is nevezik azt a "magyart", aki a tippet adta: "Mivel csak egy magyar - Varga Roland - bukkan fel a Cuxhavener-Meetings eredménylistájáról nyolcadikként, ezért valószínűleg ő volt a tippadó." Ugyanis Riedel állítása szerint a rajzot - mely a katértert ábrázolja -, egy magyar dobótól kapta.
faz-> http://www.faz.net/s/Rub3525D940BDD547A2BDB0A8BEE151EF4D/Doc~E82406D1A05154063BA5DFA14CE4C9853~ATpl~Ecommon~Scontent.html
a teljes jegyzőkönyv-> http://multimedia.olympic.org/pdf/fr_report_860.pdf
petíció-> http://www.petitiononline.com/atti0007/petition.html
s a WADA emailje: [email protected]
-
Grenzjager #1864 14:00 Szombathely, sajtótájékoztató, Fazekas & Annus
tudniillik Annusnak is újra kell pisálnia, s ha nem teszi meg vasárnapig elvehetik az aranyt. Csak Annus már vagy 5-ször pisált a verseny előtti napon, s azóta is vagy 5-ször, megfelelő mennyiséget, és mind negativ volt
!!!! -
fordított esetben is. ha bebizonyosodik, hogy Fazekas és Annus is doppingolt, sőt talán még Kovács is. tehát ha Riedel vádjai igazolódnk, akkor is mennie kell. de nemcsak neki, hanem az összes olimpiai/nehézatlétikai vezetőnek. hatalmas blama lenne! -
Sztem ha bebizonyosodik, h Fazekas nem doppingolt es megis elveszik tole az aranyat, az a magyar sportdiplomacia szegyene lenne. Akkor sztem Schmittnek olimpia utan be kell nyujtania a lemondasat... -
az utolsó két sorod (a küldözgetés), az nem Fazekas hanem Kovács volt. mondjuk mind1, mert őt is kizárták. -
Grenzjager #1860 az a feljelentés amiről Smitt kussol, Gyulay és Aján elismeri hogy van, volt -
Grenzjager #1859 Fazekas orvosa azt mondta, doppign vizsgálat közbe felhívták a wada-faszomtudjakit, hogy nem jön pisi, oké menjenek mondta a goré. Viszont az összes orvos aszonta maradjon mer ha elmegy gáz lesz. már 3 órája turkáltak benne. a doki AZT MONDTA CSODA HOGY NEM CSATTANT EL ÜTÉS!!olyan volt a hangulat.
a dokik a feljelentés miatt utaztak Fazekasra, ő meg begőzült mindent eldobott ALÁIRTA a jegyzőkönyvet (nagy hiba volt), és elment (még nagyobb hiba volt)
másnap 9-re kértk az olimpiai faluban lévő kórházba, 9re oda aszonták jöjjön 10-re, 10-re oda aszonták jööjjön 11re, 11-kor vissza le se szarták, Fazekas megint el -
Seggedbe turkalnanak TE is menekulnel
-
Grenzjager #1857 !!!
[email protected] -
Miért hazudoznak annyit? Miért menekült el Fazekas a vizsgálat befejezése elött? Valami nagyon furcsa ebben az egészben. Emiatt gondolja a világ, hogy biztos a dopping áll a dolog hátterében. -
Grenzjager #1855 http://www.petitiononline.com/atti0007/petition.html