Olasz foci szerelmeseinek
  • Matthewpamer
    #350
    <b><font size="5"Ötmillió Mancini vételára</font></b>

    "Készek vagyunk eladni Emersont a Juventusnak, de a mi feltételeinkkel:
    az ára tizennyolcmillió euró, egy centtel sem kevesebb. Egyetlen esetben
    vagyunk hajlandóak engedni ebből az árból, ha tizenhárom millió eurót kapunk és Blasi játékjogát."

    Franco Baldini, a Roma sportigazgatója keményen fogalmazott a brazil középpályással kapcsolatban, de Luciano Moggi, a Juve főmenedzsere sem puháskodott: "Tudomásul vesszük a Roma álláspontját, ám az biztos, hogy a Juventus nem ad át játékost más klubnak." (Fabio Capello, a Juventus új mestere szerint Blasit nem kellene eladni senkinek.)
    Szintén átigazolási hír, hogy a Milan egyre közelebb van két Lazio-játékos, Bernardo Corradi és Angelo Peruzzi megszerzéséhez, bár a kapus szívesebben igazolna az újonc Palermóhoz. A Palermónak valóban szüksége van egy új portásra, de a rózsaszín-feketék Christian Abbiatit szeretnék leigazolni a Milantól. Apropó, Lazio: a klub közölte, csak akkor engedi el Roberto Mancinit az Interhez, ha a kék-feketék ötmillió eurót fizetnek a 2008-ig szerződés alatt álló trénerért.
    Az olasz szövetség és a profiliga hivatalosan is eldöntötte, hogy nem augusztus végén, hanem szeptember közepén rajtol az A-ligás bajnokság; hogy ezentúl egy találkozót vasárnap 13 órakor kezdenek (a többi időpont nem változik); továbbá hogy augusztus végén a Milan–Lazio Szuperkupa-meccset Tripoliban játsszák.
    Fabrizio Corsi, a kiesett Empoli elnöke közölte, hogy ügyvédei – és az általuk felkért specializált jogászok – figyelemmel kísérik a totóbotrány fejleményeit, mert úgy gondolják, hogy van esélyük jogi úton bent maradni a legjobbak között. Végül egy hír a B-ligáról: szombat este 20.30-kor kezdődik Velencében a Venezia–Bari osztályozó a másodosztályban maradásért. Az első találkozón a Bari 1–0-ra győzött