Olasz foci szerelmeseinek
 • Matthewpamer
  #335
  A lehető legnagyobb nyugalomban készülődtek az újságírók a lisszaboni Casa Azzuriban tartandó sajtótájékoztatóra - az olasz szövetség egy hatalmas pavilont húzott fel az Eb idejére, hogy a talján sajtó munkatársai nyugodtan dolgozhassanak -, és a beharangozott 5 játékos (Vieri, Buffon, Nesta, Materazzi, Fiore) is időben megérkeztek
  A legtöbben - így honlapunk munkatársa is - a "Vieri-szobában" foglaltak helyet, nem is sejtve, hogy micsoda botránynak lehet szemtanúja.
  A sajtótájékoztatót a szövetség sajtófőnöke nyitotta meg, majd átadta a szót Christian Vierinek.
  - Most még itt vagyok - kezdte sokat sejtetően monológját Vieri -, de ne aggódjatok, ez nem fog sokáig tartani. Mi minden nap megpróbálunk a rendelkezésetekre állni, segítjük a munkátokat, itt zabáltok a mi pénzünkön, erre ilyen szemeteket kell olvasnunk (itt a csatár felmutatta az Il Messaggero egyik cikkéről készült fénymásolatot). Elegem van ezekből a dolgokból, rólam bármit lehet írni, ami a futballal kapcsolatos, hogy jó voltam, hogy rossz voltam, de azt nem tűröm, hogy emberi mivoltomban sértegessenek. Most beszéltem veletek utoljára a torna ideje alatt, mert ezek a kitalációk engem egyáltalán nem érdekelnek. Ha kihagyok egy gólhelyzetet, azt írjátok meg nyugodtan, ha béna voltam, azt is, de mégegyszer mondom: az embert nem bánthatjátok. Soha nem érdekelt igazából a véleményetek, eddig is megvoltam magamban, és jobb ember vagyok, mint ti mind együttvéve. Reggeltől estig mást sem tesztek, csak gyilkoltok minket, ráadásul ilyen kitalált históriákkal. Húsz napot kell együtt töltenünk itt, és azt hiszem, mi respektáltuk a ti munkátokat, ti pedig... Én nyugodtan nézek bele a tükörbe reggelente, de ti nem, mert a lelketek mélyén tudjátok, hogy nincs igazatok. Elég volt...
  Vieri ezekkel a szavakkal felállt, és elindult kifelé.
  Néhány próbálták megkérdezni, hogy miért nem csak az Il Messaggerót bünteti, de Vieri már erre sem válaszolt, és dühösen elhagyta a termet.
  És hogy miről írt az Il Messaggero?
  Nos, a lap szerint a svédek elleni meccs után - az öltöző felé tartva - éles szóváltásba keveredett egymással Buffon és Vieri. A szópárbaj során állítólag egymás édesanyját is sűrűn felemlegették, Vieri egyébként azt kérte számon a kapuson, hogy miért nem fogta meg Ibrahimovic emelését, mire a Buffon visszakérdezett:
  - Te miért nem rúgsz néha egy-egy gólt?
  A sajtótájékoztatón egyébként résztvett Sandro Mazzola, az olasz futball nagy öregje is, aki értetlenül csóválta a fejét:
  - Nem értem, mit kell ennek akkora feneket keríteni? - kérdezte, majd így folytatta: - Ugyan melyik az az utolsó percben elveszített győzelem, amelyik után nincs egy kis "kanálcsörgés"?