Olasz foci szerelmeseinek
 • DePreSsZYo
  #134
  Pedig Giovanni Trapattoni érdekes felállást választott, mindössze egyetlen csatárt küldött a pályára Christian Vieri személyében, igaz ugyan, hogy mögötte együtt játszott Mauro Camoranesi, Francesco Totti és Alessandro Del Piero. Az első gól Vieri és Totti érdeme volt, utóbbi előreívelésére Vieri mozdult, de a menteni igyekvő Buazizi az Inter támadója elől a saját kapujába bólintott. Tíz perc múlva a csapatkapitány Cannavaro szerezte meg első gólját 78. válogatott fellépésén: Totti szögletét fejelte a hálóba.

  Próbálkozott volna szépíteni a volt francia szövetségi kapitány, Roger Lemerre által irányított arab együttes, de nem sokra ment az olasz védelemmel. A másik oldalon viszont Del Piero és a szünetben Totti helyére érkező Cassano is veszélyeztetett, de gól egészen egészen a hajárog nem született. Percekkel a lefújás előtt Pirlo gondoskodott arról, hogy ez ne maradjon így: előbb maga csavart be egy szabadrúgást mesterien, majd szögletéből Zambrotta találta be a hazai kapuba közelről – ezzel mindketten csatlakoztak Cannavaróhoz, szintén első góljukat szerezték a nemzeti tizenegyben.

  A vége így magabiztos olasz siker lett az Eb-főpróbán, mely Trapattoni arcára is mosolyt csalt. "Igen elégedett vagyok, főleg a hozzáállásunkkal – mondta a mester. – Del Piero, Totti és Vieri hatalmas dolgokra képes együtt" – tette hozzá, előrevetítve az olasz kezdőcsapatot az Európa-bajnokságra.

  Tunézia–Olaszország 0–4 (0–2)
  Tunisz.
  G: Buazizi (öngól – 16.), F. Cannavaro (27.), Zambrotta (85.), Pirlo (90.)

  ForZa Italy