Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #627
    Deco: "A Barca volt az igazi kihívás"
    Írta: Z. Iván
    --------------------------------------------------------------------------------

    A Barca portugál-brazil középpályása a Katalán Televízió "Tres Punts" című műsorában volt vendég, s nyilatkozott az őt, és a csapatot érintő kérdésekről. A futballista kiemelte, jó döntésnek tartja, hogy nyáron a többi ajánlat ellenére a Barcát választotta.

    A játékos elmondása szerint alig valamivel azután, hogy megnyerte a Bajnokok-Ligáját a Portóval, már eldöntötte, hogy a Barcába szerződik. Köztudott, hogy a középpályást elsősorban a Bayern München és a Chelsea szerette volna megvenni a Barcán kívül, azonban Deco a csábító ajánlatok ellenére végül a Barcelonát választotta. "Ha a Chelsea-be szerződtem volna akkor maradhattam volna Mourinhoval (korábbi portói edzőjével -a szerk.-), s ez jó is lett volna, mert jól ismerem őt. De én egy más klubba akartam szerződni. Mindig is azt mondtam, hogy a Barca lenne számomra az igazi kihívás"

    A remek képességű játékosnak Frank Rijkaard egyértelműen megtalálta a helyét a csapatban, és Xavival együtt talán a legtöbb feladatot ő kapta az idei Barcában. "Nekünk itt muszáj harcolnunk a labdáért. Xavi egy remek játékos, könnyű vele együtt futballozni". Deco nem csupán a mellette játszó Xavit, hanem a fiatal Iniestát is méltatta: "Ő egy fiatal, nagyon jó mentalitással bíró játékos, aki különösen könnyedén játszik." A portugál játékosnak egyébként a későbbiekben akár konkurense is lehet a fiatal Iniesta, de egyelőre még nem kell aggódnia helyéért az EB ezüstérmes, Bajnokok-Ligája győztes Decónak.