• FtranX
    #150
    Azt hiszem te nem nyitod ki a szemed. :)

    Senki sem mondja, hogy az eneregiamegmaradás elve "szent és megdönthetetlen", csupán, hogy minden eddigi kísérlet/tapasztalat őt igazolja!
    A kvazárok működésére nagyon jól kidolgozott elméletek vannak. Az meg hogy a gömbvillámok mibenlétére csak spekulációk vannak, nem jelenti azt, hogy sértik az energiamegmaradást. (de azt sem jelenti, hogy nem sérti) Amíg csak szemtanúk vannak és néhány égésfolt a falakon, addig nyilvánvaló hülyeség bármit is kijelenteni egy jelenségről. De nem! Te állítod, hogy már pedig a gömbvillámokra nem lehet ráilleszteni az energia-megmaradás elvét. Kíváncsi vagyok mi győzött meg erről?

    Te is csak abból sületlenségből indulsz ki, hogy a tudósok szándékosan nem vesznek tudomást mindenki számára nyilvánvaló "tényekről".
    Hidd el, bármelyik tudós odaadná a fél karját is, ha egy új effektus/jelenség felfedezésben csak egy kicsi része is lehetne! Ha mondjuk valaki bevisz a KFKI-ba egy, a "semmiből" energiát termelő szerkezetet és az tényleg működik, kidolgozzák az elméletet és örömmel veszik át érte a Nobel-díjat. A feltaláló meg begyűjti a szabadalom után járó milliárdokat. (meg ki szeret villanyszámlát fizetni? :) )