• SuperFreak
    hivatkozás: #4970, #5064

Utoljára - kiegészítve - elmondom (mivel több privát üzenetet is kaptam) hogyan sikerült az elmúlt napokban immár 4 különböző gépre is sikeresen telepítenem a gamét:
    - registry átirogatás nélkül
    - optikai meghajtó kábelhuzogatás nékül
    - néhány perc alatt...

Hozzávalók:
    2 db GTR CD
    2 db official patch (GTR_Update_1100_DE.exe, GTR_Update_1200_DE.exe)
    2 db official hotfix (GTR_1210_Hotfix_DE.exe, GTR_1230_Hotfix_DE.exe)
    GTR NOCD image (Mini Image – ahogy egyesek nevezik)
    Alcohol 120%
    StarFuck

Sorrend:
    1. install GTR + install peccsek és hotfixek
    2. GTR NOCD image-mountolás az alcoholba, game futtatás, Key megadása
    3. StarFuck "disabe CDRoms" és esetleg "Patch Blacklist" StarForce 3.4363.2-vel

Fontos:
    Vagy Alcohol 120% vagy Daemon Tools legyen telepítve. Egyszerre a kettő NE!! Nekem Alcohol 120%-al simán ment/megy – ha bajt akarsz magadnak, akkor Te NE így csináld… (Mondjuk Daemonnal nem próbáltam, de azt veszem észre, hogy főleg azok sírnak, akik azt használják!)

Tehát NEM KELL REGISTRY-zni, NEM KELL KÁBELT LEHUZOGATNI!
    ennyi... :)

1. Ha valaki azt nem tudja, hogy egy játék esetében mit nevezünk patch-nek, azon már én sem tudok segíteni... A német nyelvű GTR-hez eddig hivatalosan 2 patch és 2 hotfix jelent meg. Ez nem árt, ha telepítve van...

2. A NOCD image az a játék első lemezével megegyező nevet viselő "kamu" fájl (GTR_CD1.mdf ill. GTR_CD1.mds), amit az Alcohol 120%-ba kell be"mountolni". Ha valaki ennyit sem tud angolul, akkor lapozza fel az interneten ingyenesen elérhető MTA SZTAKI szótárat itt.

3. A GTR játék indítása előtt szükséges lehet a StarFuck ISMÉTELT futtatása (pl. ha időközben a PC-d ki volt kapcsolva), az optikai meghajtók újbóli engedélyezése, majd ismételt letiltása céljából. Ez persze még így is sokkal egyszerűbb, mint a Registry-ben való irogatással “hazavágni” a Windowst, nem is beszélve az optomeghajtók állandó hardveres függetlenítéséről. Itt jegyezném meg, hogy a régi Registry átírogatós és CD/DVD kábellehuzogatós módszer hívei számára bizonyos esetben nem elég a CD/DVD ROM áram/tápkábelét lehúzni (ahogy a FAQ-ban ez tévesen írva vagyon), mert ha az IDE kábel rajta marad, a Windows még a BIOS-nál lefagy(hat).

4. Az Alcohol 120%-ba MÁR legyen betéve a NOCD image fájl, mialatt a StarFuck-kal letiltod az optomeghajtó(ka)t.

5. Run GTR (gyk. klikk GTR icon)

6. Legfontossabb (nem gyári) javítások:
    GTRMAN_english_translation v1.4
    GTRMAN_English_translation v1.4 fix
    GTRMAN_English_pit_radio_mod
    GTRMAN_English_loading_screens
    GTRMAN_Realistic_Brighter_headlights v1

Készült: 2005. 01. 25. by SuperFreak