-
Piski #2176 Kettészakadásról egy gondolat.Eddig úgy néz ki. 2 bajnokság lesz:HGTRM és HSW.Eredetileg csak HGTRM lett volna, direkt azért fel lett állítva a szerver, hogy egész héten mehessen, éjjel nappal, ne keljen egy napra szoritkozni.Távoláljon tőlem, egy rossz szót nem akarok a HSW ellen szólni, én is mentem ott, ezúton is köszönöm, csak ugye egy játékra 1 nap jutott, az meg kevés volt, amúgy is minden nap foglalt volt, ezért döntöttünk saját szerver mellett.Aztán a szervezők azt mondták, hogy lobbyról fog menni a bejelentkezés, ami ugye azt jelenti, hogy eredeti játék kell.Ennek több oka van.1, hogy nem akarnak ip-t megadni, biztonsági okokból, bár ez szerintem megoldható lenne másképp is, de érthető.A másik, hogy főleg régi gpl-esek vannak a bandában(Csiki Peti pl 6 éve, ő a főszervező)és nem akarják(velem együtt) újra átélni, ahogy a Gpl-es Papyrus tönkrement, meg nem csinált folytatást, ugyan kultuszt teremtett, de üzletileg csőd volt a játék.Így akarják támogatni a készítőket és példát mutatni, és abban maximálisan egyetértek, hogy ha valaki meg tud venni egy gépet, meg egy kormányt és tényleg komolyan gondolja, szerverdíjat is leteszi, akkor ki tudja fizetni az a 10e-t amibe a játék kerül.És azt is megértem, hogy van aki meg nem akarja, bár ki tudná fizetni, hiszen ingyen is meg lehet neki.Először úgy gondoltam, hogy én sem veszem meg, és rosszul esett, hogy ily módon kizárnak, de játszottam kicsit, belegondoltam, és azt mondtam, bőven megér ennyit.Hiszen pl a net ennyi egy hónapban.Na szóval ezért azok, akik nem akarják/tudják megvenni a játékot, szerveznek egy másik bajnokságot.Érthető.Csak a végeredmény lesz szar, mert mindkét oldalnak normális elfogadható érvei vannak, és amit írok nem fikázásként, baszogatásként írom, mégis ketté szakadnak az emberek és egy pl 25 fős örjöngésből lesz két 10-12 fős mezőny.Én úgy gondolom, hogy meg lehetne találni a közös nevezőt.Mert tényleg a játékélményből veszítünk, aminél fontosabb nincs.Jó lesz ez így is, mert mindkét csapatban jófejek vannak, megvoltunk eddig is külön, ezután is megleszünk, de miért ha lenne LEHETŐSÉG AZ ÖSSZNÉPI MAGYAR BAJNOKSÁGRA?Szerintem élni kéne vele.Nemtudom hogyan, de az bizots, hogy ezzel az egymásra való mutogatással nem kerülünk közelebb a megoldáshoz.Ez ugyanúgy igaz mindkét csapatra.
Kösz annak aki elolvasta.