• horeb
    Hali mindenkinek!
    A Vanguardot nem feltétlenül kell dobozosan beszereznetek, mert digitális letöltés formájában is elérhető - mondjuk aki így akarja beszerezni, az készüljön föl arra, h egy közel 7 gigás letöltést kell kivárnia. A sony station storyban a következő linken érhető el a játék (a lap alján van egy "buy now" gomb):
    Vanguard letöltés

Eddigi tapasztalatok:
    - a játék a legtöbb embernek, akit ismerek, nagyon bejött (nem magyarokkal beszéltem csak eddig)
    - talán magáért beszél, hogy már a játék hivatalos indulása előtt 3 nappal a preorder-rel rendelkező játékosoknak megnyitott szerverek olyan szinten túlterhelődtek, hogy végül új szervert kellett beállítani, illetve a már meglévőt upgradelni (EU-ról beszélek)
    - vannak benne bugok, de meglehetősen gyakran voltak eddig patchek, amelyek rengeteget javítottak
    - a legtöbb hiba igazából a nem várt játékosáradat miatt van - a szerverek gyakran túlterheltek, a ping esetenként 4-500 körülre ugrik
    - magas fps-re ne nagyon számítsatok, mivel a játékot max. grafika körüli szintre húzva egy Oblivion szintű világot csodálhattok - hajladozó fák, fű, fodrozódó (kissé plasztikszerű) víztükör, rengeteg npc, szörnyek, miegymás...
    a legkomolyabb bug eddig a csapat-alkotással kapcsolatos amivel találkoztam - esetenként (randomnak tűnik) szétbontja a csapatot, a tagokat pedig offline-ként jelzi, így egy kis időt várni kell, amíg újra lehet csatlakozni
    -a kliens még esetenként crashel a desktopra
    -6-7óra folyamatos játék után a memóriát úgy megtölti, h mozdulni se nagyon lehet - ilyenkor érdemes egy restarttal segíteni a helyzeten
    -egyelőre nincs a játékban a beígért voice chat
    -guildet 6, egy csapatban levő, még nem guild tag emberke alkothat, miután megvettek 1 ezüstért egy "guild charter" nevű könyvecskét - ezzel kell ellátogatni (együtt) egy guild inventar (ha jól emlékszem) titulusú ipséhez, akivel beszélve létrejöhet a guild
    - egyelőre még nem csináltunk magyar guildet, mivel csak 3-an vagyunk, de várunk minden esetleges jelentkezőt (Lilder, Eony, Thamiel neveken kereshettek minket a Gelenia-EU szerveren)
    -rengeteg olyan dolog van a játékban, amit eddig máshol hiányoltam, viszont a voice chaten és néhány bugon kívül semmi, ami elrettentett volna.
    Hirtelen ennyi...esetleges kérdéseket szívesen megválaszolom...ha tudom :D

üdv mindenkinek, Lilder, lvl11 Ranger