• HaaS
    Leszögezem, nem azért írtam (két hét csend után) a május elsejei hozzászólásomat, hogy bárkit eltántorítsak a játéktól, mert tényleg a legjobb. Csak nem értem, hogy működik ez az egész.
    (Legalább a fórumtéma beindult újra.)

Megint hosszabb lesz a szöveg, de érdekel a véleményetek.

Shammer: Igen, sokat javult a helyzet Vanguardban.

A legjobban az új köpeny textúráknak örültem... talán az volt az első pillanat, mikor kiröhögtem a fejlesztőket. Persze Volotin's-ban a Finishing WO giver még mindig a falban áll, és naponta min egyszer kell valakinek elmondani v megmutatni, hogy /targetautózza+hailelje be, ha arra vagyok.
    A rengeteg quest bugra, meg a reakcióidőre, mire hozzányúlnak (akkor sem sikerül mindig kijavítani) megint nem térnék ki, mert túl nagy téma. (Annyit csak, hogy kábe egy órámba került az újrajavított bugos Outfitter Tier 2 quest is. Előbb a jó receptből rossz item jött le, aztán a recept is eltűnt. Restart.)
    Fisher's Penben sokkal jobb, ott járkálnak a WO giverek. Mire meglátod a második WO-t ami kéne, addigra az npc már a hátát mutatja, ablak eltűnik, széles mosoly... kapjuk el újra:)!
    Az hogy zéró xp-t kapsz míg eltöltesz fél-egy órát a raw mat refininggel, az is jó.

A grpolás-lootolás dolgot meg már írtam... DAY 1-től. Nem értem.

De a köpenytextúrákat köszönöm, lowest beállításoknál főleg számít. Többen a guildben istenes erőművekkel rendelkeznek, nekem nincs 250-300 rugóm hasonlóan új gépre. Többet ctd-znek mint én, pedig nekem is kijut belőle. Soha nem felejtem el azt sem, mikor az egyik m8 röhögve jelentette be guildchaten, hogy sikerült végigmásznia Tursh-on akadás nélkül... baromi egyszerű - mondta - egy pillanatra sem szabad levenned a szemed a lábujjhegyedről, csak tartsd az irányt:))!

Ami a hardware-emet illeti: asus k8ne-deluxe, amd3000+, 2gb kingston, seagate vinyó, gainward 6600gt. Én a játék sebességére helyezem a hangsúlyt, szeretem a szép textúrákat, de nem a játszhatóság rovására. Minden lowest-en, a felbontás 1280x1024, mert kell a hely a rengeteg skillnek. Tervezem egy xfi hangkártya várlását, addig hang nélkül megy. Ez kell, hogy normálisan fusson, és így is negyedóránként /flush, ha kraftolok, akkor kettő-ötpercenként.

Erre épp tegnap figyelem, hogy elkezdték a raid content átgondolását/tervezését. (Kérdem én: minek? Nincs elég bajunk?) Bevallom, elképzelni nem tudom, hogyan fog kinézni, mikor egy spoton 24 toon kezd ütni/varázsolni/counterezni/healezni, de hogy lesz "nyekergés" még az erőműves fiúktól is, az tótzihherhájt.

Groupolás: ez a játék lényege, ezzel gondolom egyetértünk. A bugokat most hagyjuk. Ugyanakkor érdekes, hogy pölö Achat lairben nem egyszerű az élet, még ha nem n00b a grp akkor is van esély egy wipe-ra... mondhatjuk rá, hogy kihívás. Az xp amit kapsz az pedig harmada-fele, mint egy szólózásnak, merthogy egy négy-öt szinttel magasabb 2 dotos mob leölése egyedül általában nem olyan nehéz.
    Tehát a groupolás jó dolog, nagyon jó fun... ugyan nagyobb esély az elhalálozásra, de van esélyed valami jobb cucc lootolására, és új embereket ismerhetsz meg, lehet marhulni. Teamspeak rulz. De a legfontosabb: ez a játék alapja.
    Ha fejlődni akarsz, akkor viszont nem éri meg. Ez van.

Szóval nem győzöm eléggé hangsúlyozni: _nem ismerek jobb mmorpg-ot_. Nem akarok másikkal játszani. De egyre kevesebb benne a szórakozás. Megesküszöm, hogy nem volt még olyan nap, hogy minimum tízszer ne láttam volna a varázslatos hárombetűs szót a chaten: "bug".
    Emlékszem az az átvirrasztott éjjelekre eq2-vel. 1-3 óra alvás, és arra ébredtem, hogy everquesttel álmodom. Persze, hogy nem egészséges. Nem is érdekel, hogy mi egészséges mi nem. De erre azt mondom, hogy ez igen, ez valami.
    Vanguardban pedig? Az x-edik bug után már csak tolom, semmi élvezet, megmérgez mindent az érzés. Átjátszott éjszakák? Áááh... egyszer csak rádöbbenek, hogy minek játszom, ennek az égvilágon semmi értelme, mert nem élvezem... logout? Áááh... EXIT! Szóval ha valaki nem akar egy játékfüggő lenni, megnyugtatom, jó választás a Vanguard. Azóta nem eludtam ilyen jókat és nem voltam ilyen kipihent, mióta otthagytam az eq2-t.

PvP-ről annyit tudok, hogy mega-evac, sokan jöttek át nonPvP-re annak idején... mikor még jöttek az emberek.
    Szerintetek az a sokezer ember, aki elhagyta a játékot, visszatér esetleg a raid miatt?

Kihagytam valamit? Sebaj, este ismét fent:)!