• Shammer
    #1217
    Nem nagyon tudok olyan mmo-t, ami induláskor az éppen akkor akuális átlagos gépekre lett volna konfigurálva (talán wow, de azzal nem játszottam sose). Anno a DAoC is játszhatatlannak tűnt a gépigény miatt, az EQ2-ről nem is beszélnék. Mára az EQ2 vígan elfut egy átagos gépen igen jó felbontásban...Szóval a fejlesztők inkább a jövő gépét vették alapul, de jó konfigurálással a már említett elavult gépen is elfut. De ehhez bizony berhelni kell a beállításokat keményen, nem csak az lesz, hogy telepítesz és játszol. Hogy hogyan kell, arról található egy elég korrekt leírás itt.

    Ez egy összetett és rendkívül csapatorientált mmo, szóval elsősorban azok kezdjenek bele, akik tudnak és szeretnek valódi mmo-val játszani. Kell hozzá grp és sok kitartás. A bugok valóban bosszantóak és sok is van belőlük, de ez hétről hétre javul. De tény, hogy türelem kell hozzá.

    Amit viszont ezért kapsz - rendkívül jól kidolgozott classok, hihetetlen méretű világ, nagyon sok dungeon minden szinten és ezernyi quest. Emellett egy jól kidolgozott és önálló kraftrendszer, önálló questekkel és felszereléssel. Diplomácia - megint egy önálló része a játéknak saját küldetésekkel, felszereléssel, szakosodással.

    Szóval nemcsak arról szól, hogy ölj le ezernyi mobot, grindelj ezerrel hogy utána tudj menni raidelni. Ez a játék ennél jóval összetetettebb, viszont tény, hogy igazán élvezetessé csak lvl20 után kezd válni. Ezen a fórumon sokan úgy mondanak véleményt, hogy odáig el sem jutottak. Aki eljutott, az más véleményen van róla.