• [NST]Cifu
    például az osztagok nagyy részének a felszerelhetősége

Ami érzésem szerint semilyen szinten nem egyezik a táblás módszerrel. Arról nem is beszélve, hogy megy-megy-mendegél a Space Marine raj, majd egyszer csak az egyikük kezébe terem egy Heavy Bolter... Karaj...

a victory triggerek is mind onnan vannak

Ez mondjuk még korrekt is.

Szóval köze azért van hozzá,csak ez egy hagyományos RTS,nem is mondtak soha mást,mig a táblás az körökre osztott,innen vannak a nagyobb eltérések.

RTS-t is meg lehetett volna oldani úgy, hogy jobban átemeljék a finomságokat, ilyen téren továbbra is az a baj, hogy ott vannak "elődnek" a Dark Omen és a Shadow of the Horned Rat, amelyek sokkal jobban ültették át (szerintem) a táblás játékot RTS-re...
    (de hogy tényszerű legyek: pl. meg lehetett volna csinálni, hogy a drop-podban előre összeállított osztagok jöjjenek, ne utólag fejleszgessük őket (ez pl. eléggé irritál...), ha már van Librarian és egyéb varázsló, akkor talán egy kicsivel kidolgozottabb rendszert érdemeltek volna, vagy említhetném a különféle wargear-ek kijátszását, ami szintén szépen megdobhatta volna a játékot)

Amikor azt mondták a Relic-ék, hogy átültetik RTS-re a táblás W40k-t, akkor én azért abban reménykedtem, hogy nem egy populűáris (kis sarkítással) C&C klón lesz a végeredmény...

De ez csak a személyes fájdalmam...