-
Én a Tau-kal kezdtem végigtolni a gémet, és hiába mondják egyesek, hogy így overpowered, úgy túl erősek, 1X 2X kikaptam már a többi fajtól is, pedig van tapasztalatom bőven a w40k-ban.
Tapasztalatok Tau-val:
XV15 Stealth team: kezdeti rushra gyenge, táposan viszont ütős, + gépek ellen az EMP gránát fasza.
Fire warrior: gyenge páncél, viszont nagy sebzés, gyalogság elleni gránát király...csak távol kell tartani az ökölharctól őket :)
Pathfinder team: észreveszi a rejtett egységeket, amúgy másra nem igen jó mert gyenge (célmegjelölésnek meg nem sok haszna van)
XV88 Broadside: ha van belőlük elég akkor ütős sebzés, de a páncéljuk gyenge.
XV8 Crisis Battlesuit: Közepes egység, a vehicle Cap-et inkább kroot-okra használom.
Kroot Carnivore: nem rossz, bár akkor már inkább megvárom a Kroot Houndokat, azoknak ütős a sebzése minden ellen, és viszonylag sokáig is bírják, + hozzájuk rendelek egy Kroot Shaper-t tápolás céljából.
Krootox: A legszélesebb körben alkalmazható egység, bármit bedarál ami az útjába kerül és rohadt sokáig bírja. Én csak erre szoktam a vehicle Cap-et használni: Legyártok belőle 8-at, így pillanatok alatt bedarálnak egy bázist (persze a hátvédelem azért kell)
Greater Knarlock: Szintén jó vétel, bár lassab mint a Krootox, és több cap-et használ, de szinte megállíthatatlan.
Vespid Stingwing Strain: (én csak legyeknek hívom őket), jó meele damage-ük van és pikk-pakk legyártódnak, viszont rohadt drágák, és nem tudsz további tagokat adni hozzájuk (csak 1 commander-t), mégis néha ők mentenek meg.
Szóval visszatérve az erőviszonyokra, minden nép tud meglepetéseket okozni, és mindegyiknek megvan az erőssége gyengéje. Talán egy picit tényleg a Tau-k oldalára billen ez a mérce, de csak kijavítják egy peccs formájában.
Amúgy a Necron-ok rohadt idegesítőek tudnak lenni ezzel a feltámadósdival. Nem kevés borsot törnek az orrom alá néha. Az Orkok se gyengék (egyik szigeten 2 csapatuk volt, hát kb 2és fél óráig szenvedtem azzal a pályával, mire lenyomtam őket, pedig az egyik gépet lenyomtam rögtön az elején, de a másik annyira befeszített, hogy aszittem már soha nem lesz vége :)
Na mindegy nem untatlak titeket, ez csak az én véleményem volt..
Ha valakinek lenne még esetleg tapasztalata más fajjal, azt szívesen olvasnám :)