3478
-
Én azt simán vettem...viszont az ig bekeményített a főhadiszállása alatti területen..az cudar volt. 2x kinyiffantotta az összes egységemet...aztán harmadszorra nagynehezen sikerült lenyomni a mocskokat :D, na majd holnapra csinálok képeket az állásomból... -
#2752-n ahol a tau boss áll...aszem -
Kösze, megpróbálom.
Melyik a spaceportos pálya? -
Jahhh, eldákra abszolute nem figyeltem, és szépen elterjeszkedtek.
Amúgy a térképnézetet át tudod kapcsolni a bal alsó kis ikonra kattintva! -
SaGa Jr #2754 A fury-s map, ami a két lépést adja a necron és az IG főhadiszállás között van. Mindkettő felől fal. Csak északi vagy déli irányból lehet bemenni oda.
Amúgy szerintem a legjobb a fury és a 3-al felette lévő map már a játék egészére való kihatás terén. Ez utóbbi, ami közvetlenül az SM főbázis alatti terület, kezdésnek +1000 requisitiont ad minden csatában. Ha valami, hát ez tényleg sokat tud számítani, míg nincs meg a pre-base terület, amitől a csaták előtt alapterületeket vásárolhatunk. -
Bocs akkó elírtam .. nálam eddig 12 a max. map erősség. Az IG, és az Eldák főbázisáé.
Amúgy Maak! Amelyik pályáról írsz (ahol párosával vannak a strategie pontok) az minden bizonnyal az lesz ami a képemen most be van jelölve: "The Ariel highlands" (az eldák főbézje alatti terület) Hát én most keményen szopok vele, mert az Eldák uralják, és szanaszét van reinforce-olva, ráadásul 2 bázisuk van rajta. Tegnap mielőtt elmentem dolgozni, 2 órán át tartottam magam, de a rohadtak lenyomtak
Úgy érzem itt is azt kell alkalmaznom mint minden dögnehéz pályán: Az összes pénzből egységeket venni a map megtámadása előtt, rusholni minél előbb, közben meg legyártani 2db szanaszétszívató Drone Harbinger-t.
Nem baj .. de legalább a Kéoszt már beletapostam a sárba. A főpályájuk sem volt vészes ... ettől szerintem a többi azé nehezebb lesz.
Ja és Blasta! Ha jót akarsz akkor a spaceportos pályát foglald el minél előbb, mert nagy előnyhöz juttat! Meg a másik nagyon sokat érő map az a pici ami a te térképeden 8-assal van jelölve a tetyű necron lord háta mögött! Ha a tiéd, 2X tudsz lépni egy kör alatt.
-
Na akkó még 1X ... nem megy ez a képbeszúrás nekem 
-
Jesszusom!
Nálad az eldák ennyire kigyúrták magukat? Majdnem az egész térkép az övék
Meg ezek a színek? Nálam nem így néz ki a tactical map ... valahogy így:
Ez a video beállításoktól ilyen neked nem? Na mindegy ... -
Anno én a SM-nal voltam és egyből nekiestem az IG-nak, akkor nem voltak ANNYIRA NAGYON kemények, mint a többi faj. Egész simán lenyomtam őket.
Most viszont maradt 1-2 olyan faj, amit tényleg félek megtámadni, annyira táposak -
Énis normálban nyomom.
Itt már csak 2 ilyen magas pontszámű bázis maradt, amúgy volt sokkal több ennél.
-
Hát...sosem gondoltam volna, hogy az IG fog szétszivatni, basszus egyik pályán (10-es erősséget írt a mapon) saccperkábé 8-9 bazitankot kellett kinyiffantanom.Kicsit ideges voltam tőle már.Ugyanilyen erősségű tau pályán, ott ahol párosával voltak a ponttermelő pontok, (megnemmondom mi a neve
) csak simán végigrohantam, necro bázissal sem volt semmi problémám, de ezekután az IG bázisának félve megyek neki majd.Bár most minden terület az enyém csak a bázisaik vannak meg a necron kívül, szal van hogy egy körben 3-4 is betámad...persze majdnem minden területem 10-es, kivétel talán 2 vagy 3 ahol nem tudtam mindent elfoglalni.
14-15 pontos főbázis nálam sincs...aszem 11 a max.. -
Hát igen...gyakran van visszafutkosósdi a bázisra amikor megkerüljük egymást az ellennel
. Végülis valamivel azé csak kompenzálni akarták a Tau erőfölényét ... de még mindig nem az igazi, még így is a többi faj felett vannak.
15 pontos? Nálam a max 11. az ellennél. Passz ... milyen fokozatban jáccol? Én normálban.
-
Hali.
Hogy lehet egyes fajok főbázisa 14 meg 15 pontos, míg az én főbázisomat nem tudom 10 pont fölé tolni?! -
Ja, jó a Tau, de védekezni kurva nehéz vele, lévén nincs telepíthető turret-je. A védő egységekre meg mindig oda kell figyelni. -
Ismerős az a Tank, még a Winter Assaultból, hát nem eccerű szétlőni az biztos... asszem van vagy 20000Hp-ja, meg vagy 5-6 löveg rajta.
Na abból kéne vagy 5-öt gyártani
....persze már ha lehetne...
Én szerettem az IG-vel játszani még a WA-ban, csak tényleg ne lenne ennyire gyenge az alap katonája...
De ez a Tau rohadt jó nép lett... ha végigviszem most a tau-kal, még nem tom kivel kéne újrakezdeni, de úgy érzem a Necron-okhoz nem lesz kedvem
. Eddig minden W40k-ban az orkokat akartam jáccani a kampányokban, de sajnos nem sok lehetőség volt rá. Most lehet, szal valszeg velük tolom újra végig ...... de ahhoz először ezt is meg kéne csinálni
-
Én eddig csak az IG strongholdot gyaktam le, az nem volt eccerű, de egy idő után már nem volt kérdés, hogy ki nyeri, igaz addig nem volt eccerű eljutni. A vége volt még elég kemény, elég durva tank védte a bázisukat, meg egy rakás kis katona. -
Anotino #2742 necronnal mentem es kaptam 2 monolith-ot ra meg egy boszme nagy sereget kezdesnek. monolithokat elkuldtem balrol, sereget jobbrol es vegigdaraltam/befoglaltam az osszes strat pontot utkozben. a palya aljan van a lejarat palya kozepebe, onnan gyart minden egyseget az ellen. ha kiirtod a gyarakat nem lesz egysege. meg maradt egy kis sereg befejezni, nomeg a 2 monolith.. -
Ja tényleg! Jó hogy beugrott, melyik pályáról beszéltek. Hát nem tom... nekem az elsőre sikerült, és majdnem minden egységem megmaradt. Azt hozzá kell tennem, hogy nekem ott akkor Necron-ok voltak.
És most egy figyelmetlenségem révén (autoresponse
), vissza is foglalta a szemét, pedig azon van a forward base ability, ami nem jön rosszul.
Na most megyek és vissza is foglalom!

-
Ja és köszi, hogy leírtad, hogy mire jó a Drone Harbinger, mert nélkülük azt a pályát nem tudtam volna megcsinálni
.
Még jó, hogy csak 2-őt lehet max. csinálni belőle. Nem is tudom mi lett volna a géppel, ha mondjuk lehetne belőle gyártani vagy 5-öt, oszt csak szépen a távolból nyomatni neki a drone-okat
Így se könnyű az élete, ha azt a 2-őt rászabadítom.
-
Ahhamm...
szóval ez a rohadék akkor Dagober bácsisat játszott, oszt csak gyűjtögette a pénzét, utána meg feltápolódva feltört mint a talajvíz...vagy is csak próbált
. De tartok tőle, hogy azt a mapomat meg fogja még 1X, 2X támadni mivel máshová nem nagyon tud, esetleg még a IG-khez. Mondjuk így hogy most visszavertem, kb 2egységet vett ki a honor guardjából. Szemét tetyű... Még a végén idegességemben bepróbálom a stronghold-ját, oszt kiűzöm a világból. Az nehéz map? Nem tudja valaki?
-
en azt a palyat a vege fele hagytam, mikor mar maxon volt a hiromnak mindene
addig kb eselyem nem lett volna -
Hmmm, kösze, pont az a helyzet amit írtál: TAU-val vagyok és Orkok védik. Jó sokan. Hogyrohadnánakmegfele.
Megpróbálom úgy ahogy mondtad, kösze -
SaGa Jr #2736 A gép nem feltétlenül kell, hogy elfoglaljon területet a honour guardhoz. Ráadásul nála a létszámok is mások ilyen egységekben. Hardon játszva kezdéskor speciel a necron és a káosz is rendelkezett a kezdő területén minden honour guarddal. De miután bedaráltam az egyiket és visszavonult, a következő körökben nem mozdult ki, csak veszegette visszafelé a honour unitjait. Aztán megindult... Ha van pontja bármikor megveheti őket.
Blasta:
Ott nem csak az outpostokat hanem minden épületet le kell rombolni. Egyedül a listening postokat nem számolja bele a rombolásba. Minden egyéb épületet le kell dúlni.
Amúgy ezért jó orkkal nyomulni, mert esetében tauk lesznek ott. A kapott sereggel a kevés épületkéjét lazán be lehet darálni. :-)
Másoknak orkok szoktak ott lenni, ami azért igen jelentős létszámot és rengeteg épületet jelent. Plusz figyelni is kell, mert kiküldi a capatait pontokat foglalni és aztán mennek az építők. Felhúzzák a postot, majd mennek köré az egyebek. Jó szivatós pálya.
A legjobb ha elindulsz körben az egész bandával. Én két csapatot szoktam beállítani. Egyikben a gépek, másikban a gyalogok, azt hajrá. Eddig bevált. -
Na most ez a rohadt Kéosz majdnem beszopatott... már jó ideje nem lépett, erre egyszercsak megtámadja az egyik pályámat (a főmapjuk mellet balra, jó nagy terület). Hát mire megcsináltam védőként azt a pályát, majdnem lesz*ptam magam. Ennek a majomnak akkora honor guardja volt mint állat, + lerakott kezdésnek egy rakat épületet magának, ráadásul 2 helyre. És csak úgy fosta az utánpótlást. Úgy tudtam lenyomni, hogy egy csomó mapomról visszahívtan a védelmet, hogy legyen pénz, oszt én is egy nagy sereggel kezdtem neki a pályának, és lerusholtam az egyik bázisát...de még utána is úgy "védekezett" a meglévő bázis, hogy nem igaz ... megfigyeltem , volt vagy 5 barakkja, vagy 3-4 vehicle pit-je, meg vagy százezer géppuskás/rakétás épülete ... rohadék .... az ideg már majd szét vetett mire végre a földbe tiportam...
Csak azt nem értem, ha nem támadott egy csomó időn keresztül senkire, nem szerzett területet, mi a f*szból van neki ekkora honor guardja? Vagy 11 rublikában van neki egység. Azt hozzá kell tennem, hogy 2 földrész az övé oszt ennyi ... de azé ő feszít mint állat...na mindegy .. egy két dolgot még mindig nem értek ezzel kapcsolatban, de legalább nem olyan a játék, hogy 2 óra alatt végig lehet vinni...van benne kihívás, és ami a legfontosabb, hogy az MI-t jól megcsinálták benne, végre gondolkozik a gép.
-
Ti hogy csináltátok meg azt a pályát, amin az ellenfél összes outpost-ját (65-öt asszem) le kell gyakni adott számú egységgel?
Nálam az orkoké az a terület és hát eléggé keményen védik, pár outpost megsemmisítése után alig marad egységem, hiába vigyázok rájuk. -
"Ha már látjuk, hogy egy pályán győzni fogunk, ne öljük meg egyből az ellent teljesen hanem először az összes stratégiai pontot foglaljuk el a pályán, rakjunk rá outpost-ot és tápoljuk fel az összeset. Legközelebb ha betámad a gép minket ezen a pályán akkor ez mind a helyén lesz kezdéskor"
Így van, én már egy ideje így hagyom a nyertes pályákat, nagyobb biztonsággal lehet autoresponse-al is védekezni. -
na jo de a spaceporton eleve csak a map felet tudod bejarni...
amit irt, igaz, alt. 2 nagy bazisnyi helyet kitakarit a gep, es odarak 2 ellenseges bazist, ha megtamadnak -
Hát nem tom ... a Spaceportos mapon tőlem nem vett el egy strat pontot sem ... Az IG mániája, hogy állandóan megtámadja azt a mapomat, és rögtön az elején ahogy el kezd építkezni látom a bázisát, mert a széttápolt outpostjaim lövik az épületeit
Azt a pályát kb 2 perc alatt szétvédem.
Másrészről az ellen feltartására nagyon is jó, hogy (majdnem)minden strat pont a tiéd kezdéskor, és nem kevés rekvizísön pont befolyik belőlük az idő alatt.
-
SaGa Jr #2730 Nem lesz mind a helyén. A gép általában 2 csapattal támad, azaz a pályákon legalább 2 nagyobb területről el lesz takarítva eleve minden épületed. Ez úgy nagyjából 6 strat pontot jelent és a környékét. Szóval felesleges teljes egészében elfoglalni a pályát, emrt a gép úgyis elveszi nem egy pontot hogy legyen hová letenni a támadókat. -
Így van, köszi, hogy emlékeztettél rá, az Etheral még egy lapáttal rátesz mindenre ;)
Amúgy a Fire warriorok tényleg nagyon jók, de ha erősebb meele harcosokkal összeverekednek bármely csapatból akkor pillanatok alatt végük van. Azért mondtam, hogy távol kell tartani őket az ökölharctól. Az lehet, hogy a ranged defense-ük jó, de ha valaki csak melléjük üt már egyből megfekszenek mint egy zsák krumpli.
Az oké, hogy mire odér az ellen, valszeg már szarrá lövik őket. Tipikus hátul hagyós, csapat ereje-veleje egység amire vigyázni kell.
A Drone Harbingert, és a Devilfish-t meg ki fogom próbálni, elég ígértesen übergeci tulajdonságaik vannak, ahogy írtad
Ja amúgy egy tipp a kampányhoz azoknak akiknek még nem tűnt fel a dolog:
Ha már látjuk, hogy egy pályán győzni fogunk, ne öljük meg egyből az ellent teljesen hanem először az összes stratégiai pontot foglaljuk el a pályán, rakjunk rá outpost-ot és tápoljuk fel az összeset. Legközelebb ha betámad a gép minket ezen a pályán akkor ez mind a helyén lesz kezdéskor
-
SaGa Jr #2728 Kihagytad a mindenkit erősen tápoló Etherealt. Őkelme mocskos erős és megjelenésével a saját csapatok csak továb erősödnek, de nem kell vele kimászkálni a bázisról. Gyártani kell vele a klónokat (ha védekezni kényszerülsz) illetve folyamatosan hozatni vele a testőrséget. Ők messze a legjobb fire warrior csapat.
A drone harbringer szintén egy nagyon ahtékony tömeggyilkos. 2 ilyennel és folyamatos drone utángyártással elég szépen le lehet takarítani ellenséges csapatokat és bázisokat.
A devilfish meg egy iszonyat nagy szivatás mindenkivel szemben. Nem látszik, csak adetektáló egységek észlelhetik. A sebzése nem túl nagy ugyan, de vígan beviszi az egységeinket a célterületre és tudja őket támogatni. Olcsó, gyorsan készen van és tömegben félelmetes mire képes.
A fire warrior csapatnak miért is gyenge a páncélja? Az IG és ork csapatoknak gyenge valóban, sőt még a pathfinder csapatnak is, node a Fire Warrioroknak messze jobb náluk. -
mindenben egyetertek, de a fire warrior azert annal durvabb, mint ahogy te leirod
milyen GECIMESSZIRE lonek mar, ha latjak az enemyt ?!
es mekkorat lonek mar ?!
6 olyan csapat kb mindent szarra lo, de tenyleg, MINDENT :D -
Ja és a gépek közül a kedvenc az a Skyray Missile Gunship, a Rocket barrage szkillel. Na abból 4-5db, és volt ellenfél bázis, nincs ellenfél bázis :)
Drone Squad nem rossz, bár inkább csak feltartóztatni jó az ellent.
Hammerhead Gunship szintén fasza, abból is csak több kell (De én inkább Krootox-ra gyúrok, nem pedig gépre :).
Drone Harbinger-t, és Dewilfish Troop Carriert még nem gyártottam, bár sejtem mire jók....
Ennyi.
-
Én a Tau-kal kezdtem végigtolni a gémet, és hiába mondják egyesek, hogy így overpowered, úgy túl erősek, 1X 2X kikaptam már a többi fajtól is, pedig van tapasztalatom bőven a w40k-ban.
Tapasztalatok Tau-val:
XV15 Stealth team: kezdeti rushra gyenge, táposan viszont ütős, + gépek ellen az EMP gránát fasza.
Fire warrior: gyenge páncél, viszont nagy sebzés, gyalogság elleni gránát király...csak távol kell tartani az ökölharctól őket :)
Pathfinder team: észreveszi a rejtett egységeket, amúgy másra nem igen jó mert gyenge (célmegjelölésnek meg nem sok haszna van)
XV88 Broadside: ha van belőlük elég akkor ütős sebzés, de a páncéljuk gyenge.
XV8 Crisis Battlesuit: Közepes egység, a vehicle Cap-et inkább kroot-okra használom.
Kroot Carnivore: nem rossz, bár akkor már inkább megvárom a Kroot Houndokat, azoknak ütős a sebzése minden ellen, és viszonylag sokáig is bírják, + hozzájuk rendelek egy Kroot Shaper-t tápolás céljából.
Krootox: A legszélesebb körben alkalmazható egység, bármit bedarál ami az útjába kerül és rohadt sokáig bírja. Én csak erre szoktam a vehicle Cap-et használni: Legyártok belőle 8-at, így pillanatok alatt bedarálnak egy bázist (persze a hátvédelem azért kell)
Greater Knarlock: Szintén jó vétel, bár lassab mint a Krootox, és több cap-et használ, de szinte megállíthatatlan.
Vespid Stingwing Strain: (én csak legyeknek hívom őket), jó meele damage-ük van és pikk-pakk legyártódnak, viszont rohadt drágák, és nem tudsz további tagokat adni hozzájuk (csak 1 commander-t), mégis néha ők mentenek meg.
Szóval visszatérve az erőviszonyokra, minden nép tud meglepetéseket okozni, és mindegyiknek megvan az erőssége gyengéje. Talán egy picit tényleg a Tau-k oldalára billen ez a mérce, de csak kijavítják egy peccs formájában.
Amúgy a Necron-ok rohadt idegesítőek tudnak lenni ezzel a feltámadósdival. Nem kevés borsot törnek az orrom alá néha. Az Orkok se gyengék (egyik szigeten 2 csapatuk volt, hát kb 2és fél óráig szenvedtem azzal a pályával, mire lenyomtam őket, pedig az egyik gépet lenyomtam rögtön az elején, de a másik annyira befeszített, hogy aszittem már soha nem lesz vége :)
Na mindegy nem untatlak titeket, ez csak az én véleményem volt..
Ha valakinek lenne még esetleg tapasztalata más fajjal, azt szívesen olvasnám :)
-
mondjuk ne na'kolj, kulonben soha nem nyerhetsz :(
es hat nemtom mit varsz, gyakorolni kell sokat, taktikat kifejleszteni, es nyerni . -
Hi!
Én sajnos csak a "jókkal" vittem végig, szal nem tok segíteni neked. Az tudom, hogy az a pálya velük nem olyan nehéz, mint a disorder-rel.
-
Hi all!
Tud vki segíteni a Winter assaultban?Minidg kikapok a disorderekkel az energiagátas pályán.mivel menjek mire lesz 1 ütőképes csapatom,addigra a konvoj már ott van a kapunál,mire odaérek a csapatommal már senki nem marad belőlük,és épp akkor mennek át a kapun,szevasz.Orkokkal se tudok semmit kezdeni,mert olyan k.. sokan vannak,hogy azt nem lehet megcsinálni.Nincs ütőképes csapatom,mert alig jön vmi pénz,amiből gyárthatnák.Nincs idő! -
Köszi mindent amit leírtál, tényleg sokat segített.Mondtátok, hogy a necrok ellen nehéz a game, ezért mihelyst lehetett betámadtam őket...hát a kaszáson kívül nem volt problémám, igaz vele is csak annyi, hogy tovább tartott lenyomni mint eddig bárkit.
Azt én is észrevettem, hogy ugyanoda pakolja le az ellenfeleket, így nem is variálok sokat, legyártok pár egységet és lerohanom őket.Bár a rohadék káosz elég brutál erőkkel védekezik...ők és az eldák támadnak folyamatosan, de eldákkal nincs problémám.Egy pályán meg a tau szivatott meg de kegyetlenül...de azért csak-csak nyertem...
Mindenképp jobban tetszik mint az oridzsi Dawn of war..azt elég rövidnek tartottam.A winter assaultról mi a véleményetek? Megvan de nem raktam fel...érdemes? -
jossz multizni faszagyerek ? :D -
Tegnap újra kellett húznom az egész redszerem, és -mivel nagyon régóta nem volt játék feltelepítve- elfelejtettem a játék mentéseimet archiválni, így kezdhetem újra a kampányt, de ne is baj, ahol tartottam az nagyon nem jött be. Lehet hogy megpróbálom a tau-kkal vagy a necronnal, esetleg a káosszal, majd meglátom. :)
De még mindig a Space Marine-ok jönnek be a legjobban, de nem őket tartom a legerősebb fajnak. (de nálam ez kóros, az összes ilyesmi játékban a technikára épülő, emberi fajokat favorizálom, lásd: Star Craft - Terra faj volt a kedvenc, és gy tovább)