• PiszkosFred
    No.

En balga 15 evig eltem tevhitben. Eddig azt hittem, hogy az osztasnal a dolog ugy zajlik, hogy a zsakmany osszeget elosztjuk a legenyseg szamaval, es az igy kapott ertekbol kapunk mi x szerest, mint kapitanyi "juss". Vagyis journeyman szinten 10 fejadag a mienk, es igy tovabb.

HAT NEM ;]

Az csalt/lopott/haracsolt penz X%-a leesik nekunk, akarmennyi is a legenyseg szama. Ha 2en eltunk tul egy ostromot, majd osztozni akarunk 100.000 aranyon, akkor keremszepen journeyman szinten abbol csupan 10% a mienk, a tobbi legenysege... 10.000 nekunk, 90.000 a fiuknak, amelyet viszont elosztanak igazsagosan. En eddig teljesen mashogy tudtam - rosszul - es ha jol emlexem a CoV-ban is volt szo rola, hogy vajon hova tunik a penz egy resze az osztasoknal. Hat szerintem a sracok is elszamoltak, vagyis rosszul szamoltak annakidejen...

Azert irom le ezt, mert volt szo rola - 1,2 oldallal korabban - ki mit csinal penzosztas elott, es szoba jott hogy ekkor celszeru redukalni picit a legenyseg szamat. En is ezt javasoltam, de mint kiderult hibasan. Semmi koze az egeszhez, a teljes zsakmany fix %-a a mient, akarmennyi is a legenyseg.

Meglepett a dolog, mert 15 eve jatszok folyamatosan - kisebb nagyobb szunetekkel - a pirates-szel, de erre most kell rajonnom. Szegyellem is magam ;]