-
Arky #3100 Halio. A gs forumra irtam ezt, de ide is bemasolom.Velemenyezhetnetek is.
Mult heten szereztem meg a jatekot.Eleg sokat jatszottam vele. Amik szerintem fontosak:
-Az elejen a spanyolokkal haverkodhunk ossze, vigyuk 8/8-ra a rangot: ellenfel hajokat foglaljunk el(ne olyan sokat, nehogy a tobbiek nagyon megharagudjanak),kisergessunk kormanyzokat, telepeseket, es nyirjuk ki a spanyol varosokat tamado kalozokat es indianokat. Ha megvan a duke(?) rang, akkor egy hirtelen mozdulattal harapjunk a gazda kezébe. Ami belefér nyirjuk a hajoikat(szinte az osszes nemzet harcban all a spanyolokkal)ekkyor a tobbi nemzet is adja a rangokat meg a foldet, mar nem is lehet hova tenni.
-Top 10 kalozzal szerintem ne az elejen foglalkozzunk. A vege fele mar sokkal(!!) tobb aranyuk van.Ilyenkor eleg jol megtolti a patkotarcat, ah elfogjuk oket.Amugy ha nem dnak informaciot hogy hol kell keresni oket, ekkor egyszeruen menjunk vegig a parton, mindegyik kaloznak van egy tanyaja.( ha bemegyunk, akkor nem azt irja hogy talalkozas a kapitannyal, hanem: talalkozas pl:Balckbeard-dal) Ezeka kalozokk mindig a kornyeken hajoznak, varjunk egy kicsit rogton jon.(Jo ha mar megvan a holland(vagy spanyol)utikonyv, rajta vannak a kaloztanyak.
-Varosba lopakodast altalaban ekkor hasznalom, ha egy bunozot kell elkapnom,aki spanyol varosban van.( 120000 arany van a fejemen). Konnyu megtalalni a tavernat: a hazak sarkaban nyilak vannak. Ezek mutatjak a kormanyzo lakhelyet.Ha a bejarattal szemben allunk akkor az epulet mogott kettovel es eggyel jobbra van.
Eny altalaben egy hajoval megyek ez a royalsloop: nagyon jo a gyorsasaga. Mas hajora nincs is szuksegem.Ha elfoglalok egy hajot ekkor nem sullyesztem el, hanem rakomanyostol viszem eladni. Azert is jo mert nem fer ra tul sok tengeresz(ne vegyetek tripla fuggoanyat) igy tovabb nyugodtak.
Mar lassan 15 eve nem volt zsakmanyosztasom.Ezt ugy ertem el, hogy folyamatosan utom a spanyolokat, megyek a kincsekert, varost foglalok.Na meg sokat tesz az is, hogy minden csataban veszetk nehany kalozt, a masik hajorol all be nehany igy cserelodnek es nem dumalnak hogy mar regen voltak szarazfoldon.amugy ha elszokik nehany az nem baj.Legalabb nem pofazik, feljebb megy a kedv.
-Ha lehetseges gyönyöru lanyokkal tancoljatok, mert ok adnak terkepeket(a vege fele). A csunyak( meg asszem a szepek is) mar csak bunozok helyeit adjak meg.
-Mikor oregszik az embered tenyleg nehezebb a kardozas.Ezert szerintem a kardozas kepzettseget jo valasztani az elejen( a tanc csak reflex, megtanulhato, de a kardozasnal akarmilyen gyorsan nyomod ugyis legyoz,ha oreg <40+> vagy)
-Kelet fele utazasnal figyeljetek a nagy felhoket. Beuszni ala, oszt' mehet a nitro
hirtelen ennyi!
pá