-
Larvin #2504 Én felsorolom mi tetszik és mi nem a játékban:
Tetszik a vívás nagyon jól meg van csinálva, igazán bele lehet élni magad, bár az nem jó, hogy egy embert legyőzöl és az egész hajó a tiéd, a háttérben lehetne egy kis csetepaté a hangulat kedvéért legalább, de amikor a fogadóban vívsz arra nagyon jó.
A tánc is szupi, de itt jön a karakter fejlődésének az a része amit rpg fanként kicsit hiányolok, egy sims játékos is biztosan sokáig el lenne ezzel a játékkal, ha nem lenne ilyen gyengén kidolgozva a karakter egyéni fejlődése.Mit értek ez alatt?
A grafikai megoldása szuper, az, hogy az npc-k mormognak érthewtetlenül megint csak elhiteti velünk, hogy franciául, vagy hollandul, vagy tudomisén milyen nyelven vartyogunk éppen.
Örültem volna viszont, ha mondjuk a kapott javakat földbirtokot láthatnánk is gyarapodni, valami olyan megoldásban mint a patricianban, vagy mint a TCM 2004-ben, egyszerűen csak képek jelzik, hogy család, kocsi, ház stb...
Ami leginkább nem tetszik az az, hogy Baron Rajmondot a játék alatt újra meg újra le kellett győzni a hibás játékmenet miatt.Elvettem tőle a hajóját és megadta magát, de legközelebb egy másik küldetésnél régi fényében tündökölt megint, a végére már nagyon untam Rajmondo kapitányt.
A városostrom sem tetszett igazán, nekem valami Cutthroats-os, vagy Corsairs-es megoldás jobban tetszett volna.
Elvégre ez nem egy körökre osztott stratégia játék, a kalózéletben a vívás a legjobb rész, kardozni nagy tömegben ezt a Corsairs jól megoldotta, de abban az nem tetszett, hogy az ellenfelek kipukadtak mint egy lufi és a kereskedénél az egérgomb nyomogatásnál megfájdult a kezem, itt kevesebb volt a kereskedhető árú és ezzel megkíméltek a fájdalmaktól ez pozitívumként említhető.
Mindenestre "a sok jó dolog melett még mindíg nem tökéletes" megállapítással uninstalláltam a játékot és ugyan egy idejig valóban elvarázsolt a játék azért azt megtették a már említett játékok is, nekem nem az a kategória amit éveken keresztül nyúznék.
A fentiek kizárólagosan szubjektív megállapítások vitába nem bonyolódom senkivel mert, ha valaki teljesen más véleményem van azzal is egyet tudok érteni, hiszen minden ember más.