Sid Meier\'s Pirates!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nehéz fokozaton ha vért izzadtam is, nagyon kevés hajót tudtam elfoglalni, azt is az asszonytól kapott 'gyors' kardomnak köszönhetõen, amúgy 90%-ban tökmind1 mit csináltam, támadtam, vagy védtem, mindig csak õ talált el engem, én õt soha ...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Hát nehezebb szinten tökmind1 mekkora a legénységed és hogyan vívsz, nekimehetsz 20 fõs legénységû hajónak 250 kalózzal is, az ellen kapitánya pillanatok alatt a tengerbe küld ...
És az hogyan lehetséges, hogy pl . 'Baron Raymondo' hajóját elsüllyesztem jó mélyre, csóka a tengerben köt ki, és a következõ Quest megkapásakor ugyanúgy tengeti az éltetét, mintha mi se történt volna ? És a szétlõtt, elsüllyesztett hajót hogyan varázsolja vissza ? Vagy ez vmi bug ?
Francia, angol, holland, majd újra francia színekben .
Pár tapasztalat:
Eleinte egyáltalán nem jöttem rá a játék lényegére (sajna az 'õs' Pirates kimaradt), elsõ 3 alkalommal úgy értem a végére, hogy se megtalált családtagom (elõször kaptam egy térképet, de hiába kerestem, mindent megtaláltam a térkép alapján, de a kis házat nem ...), 2 . és 3 . alkalommal meg nem is kerestem szegényeket . Feleségem se volt, románc a legjobb 3/10 volt 😄
Szal végig csak fosztogattam, kalózokat vadásztam (mindig megvolt az összes), majd elosztottam a zsákmányt, és szinteket léptem, míg vissza nem léphettem a kalózkodástól .
Most, 4 . alkalommal már úgy csináltam, hogy amit csak lehet, megcsinálok . Megkerestem az összes kalózt és kincseiket, feleségem is lett (9/10, táncolni az istenért nemtok ... <#idiota>#idiota>), majd beadta, hogy a testvéremet is meg kéne keresni, negyed térkép ide .
'Baron Raymondo' spanyol hadiladikját kellett megkeresnem . Megvolt, kinyírtam a lelkem, újabb térképdarab, öröm, móka, kacagás . Majd megint jött a Quest kocsmákban / kolostorokban, hogy 'Baron Raymondo'-nál van még egy térképrészlet ... Másodjárad is megöltem a párát, újabb térképdarab, majd MEGINT megöltem és mégegy (4 .) térképrészlet, így már megtaláltam a drágámat ...
Majd jött a Quest egy másik eltûnt családtagomról, már egy 'Marquis'-t kellett keresnem, megöltem, térképrészlet, újabb térképrészletért megint öljem meg, már az erõdjében .... szal a sokadig reinkarnálódott báró meg márki után felhagytam a családkereséssel ....
Tapasztalatom szerint a birtokolt arany mennyiségének semmi köze a legénység moráljához . A lényeg (gondolom nem kell mondani), hogy MINDIG legyen elég kaja a hajón, én 21, 28, hosszú útra 30-40 közti Food-ot viszek (havonta 7-tel fogy asszem), és lehetõleg minél sûrûbben (sikeresen) kell nagy zsákmányra szert tenni, kocsmákban a csaj mondja, hogy melyik hajó viszi a sok csörgõst . Bizonyos zenei cuccok is javíthatják a morált !
Idõvel - akár 220 ember / 1000 arany, akár 40 fõ / 50000 arany van a hajón - a legénység morálja elkezd csökkenni, mivel a részüket szeretnék a zsákmányból, és az atyaúristen nem tántorítja el õket ettõl a rögeszméjüktõl, szinttõl (apprentice, journeyman, stb ...) függõen pedig egyre nagyobb %-ot tarthatunk meg, de sajna mindig csak egy hajót 😞 (Gondolom ezt se kell mondanom)
A hajók harcrendszere nekem kicsit illogikusnak tûnik . Az elején a legkisebb zsebkendõvitorlás ladikkal is könnyedén elsüllyeszthetünk akár egy hadigályát is, késõbb pedig egy nehéz fregattal meg kell szenvedni a kisebb brigantin vagy naszád ellen is . Pedig pont fordítva kellene lennie, nem ? Erõsebb, 'tuningolt' 32-40 ágyús hadihajóval, és 2x-es túlerõvel már illene könnyebben mennie ...
Hirtelen ennyi ...
Ha egy nemzetnél elérem a max rangot, akkor ezután ugyanezen nemzet kárára végzett kalózipari tevékenységem járhat-e rám nézve kedvezõtlen hatással (pl. lefokozás, vérdíj, velem szóba nem állás, városba be nem engedés, stb) ??
Azt is irod, hogy egyszer kell csak 250-300 ember a jatekban. Ebbol gondolom hogy azt akartad mondani, a tobbi esetben felesleges a nagy letszam. Ezt megkontrazod azzal, hogy a szarazfoldi ostromnak nincs ertelme. Kerdezem ezek utan, hogy ha nincs ertelme az ostromnak, de a nagy legenysegnek sem (amellyel tamadva van esely hoyg egybol vivni kelljen, ne "sakkozni"), akkor hogy raboltal nagyobb varosokat? Vagy csak a kisebb falvakat, majdnem nulla helyorseggel?
Nem kotekedni akarok - mielott felreertened -, csak kivancsi vagyok...
holnap nem lesz fotózás??😄
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
[/cserf][/fülünyúl]
2 dologra kell ügyelni :
1. legyen elég kaja
2. a legénység hangulata VERY HAPPY vagy HAPPY legyen
Ez úgy érhetõ el, hogy legyen elég osztható arany.
Ha fejenként 3 ezer aranynál több jut 1 emberre, akkor
HAPPY a legénység.
Ha 4 ezernél több, akkor VERY HAPPY.
Tehát, ha 50 tagú a legénység, akkor 200 ezer aranynál
BOLDOGOK (VERY HAPPY).
Nem érdemes 50 -100 embernél többel hajózni.
A jó hangulatú kis létszámú legénység tööbbet ér, mint
a nagy létszámú rosszabb hangulatú. Ez a lényeg !
A játékban egyszer kell csak 250-300 ember a harchoz.
A fõgonosz, MONTALBAN erõdjének megtámadásához.
Érdemes 1660-ban kezdeni, az a kalózok aranykora.
Akkor kell hajókat fosztogatni, ha egy nemzet többel is
harcban áll, akkor egyszerre több nemzet is elõléptet,
néhány hajó kifosztása után.
Szárazföldi harcnak nincs sok értelme, ezek kalózok, nem katonák.
Ezzel a taktikával maximális pontszámot lehet elérni.
Így értem el én is a maximális 126 pontot.
A régi 1987-es C64-es Pirates! játékon edzõdtem.
Sok sikert mindenkinek a játékhoz !
Ha kell letölhetõvé teszem a 126 pontos játékhelyzetemet.
Az itt található 126 pont igenis elérhetõ ROGUE szinten játszva.
<#wink>#wink>126 pont lehet
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Kívánom,hogy élj még legalább háromszorennyit!
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Meg kell mondjam eléggé lefoglalt és nagyon tetszett.
Sajna 38évesen már nehéz volt a kalózélet szóval inkább abbahagytam.
Képet azt nem mentettem a végérõl ,de nem is az enyém a legjobb befejezés😄
Szóval Tengerre fel a többieknek. Én egy kicsit elbúcsúzom ,majd még visszatérek.
Múltkor meg a képen még csak 116 pont volt, most meg már 126? Hogy van ez? Úgyhogy rossz fake. 😊
[/cserf][/fülünyúl]
Csinálj mást és,ha már vannak ott hárman akkor menj csak oda!
Egy térképem addigra biztosan összejön a többi várost meg megkeresem anélkül. A legénység gondolom az erdõben nem dezertál, le nem nyugdíjaznak, így úgy tûnik addig bolyonghatok amíg végelgyengülés.
Tehát város kutatás extratájm. Vagy nem, majd kiderül. Minden esetre a bolyongás távcsõvel elég buli... nekem.
nehezebb fokozaton egy-egy térkép részlet beszerzése elég körülményes, így ha fél évnyi helyszini szemle közepette ráakadok a négybõl egy elveszett városra, akkor már kifizetõdõ az idõáldozat. Csak az a kérdés, hogy odarakja-e a progi az aranyoszlopokat elõre, vagy csak mikor mondjuk megkaptam az elsõ térkép részletet, akkor csak azt az egyet jeleníti meg ?
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
The Matrix has you...
Grand Granadába el lehet valahogy jutni hajón is vagy csak gyalog ?
Az elveszett városok az általam eddig fellelt összesen 6-ból mind a hat a nyugati részen (Vera Cruse környéke) volt. Mindig ide generálja ?