Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
A legénységnek mindig kötelessége feláldozni magát a kapitány túlélése érdekében, ha kalóz, akkor a betyárbecsület, ha katona, akkor az eskü és lojalitás miatt . (utóbbi mai napig igaz) /persze árulókra nem vonatkozik/

Tuvok
Igen rongyokban, pl . olvasd el Patrick O'Brian könyveit (egyiket meg is filmesítették), a francia (és egyéb, de az kevés volt) kapitányok szinte mindig valamilyen legénységi tagnak öltöztek, hogy kivégzés helyett 'csak' börtönben kössenek ki a többi rab közt, így volt esély a túlélésre (meg a hírnév fokozására is) .
Nehéz fokozaton ha vért izzadtam is, nagyon kevés hajót tudtam elfoglalni, azt is az asszonytól kapott 'gyors' kardomnak köszönhetõen, amúgy 90%-ban tökmind1 mit csináltam, támadtam, vagy védtem, mindig csak õ talált el engem, én õt soha ...

PiszkosFred
MOndjuk annyiben kiegeszitenem, hogy bizony a szituaciotol fuggott a dolog, es hogy a kapitanynak muszaj volt e tulelnie, es a legenysege felaldozta e erte magat, vagy csak gyavasagbol probalt meg tulelni. De legtobbszor inkabb harcoltak, es engedtek magukat elfogni. Mire a legkozelebbi varosban felakasztottak volna - vagy jobb esetben birosag ele vittek volna - a legenyseg altalaban megmentette, vagy kifizette az ovadekot, vagy az anyanemzet lepett az ugy erdekeben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Minden folytatasos regeny es filmben megmenekul a fogonosz, igaz a theend pillanataban nem mindig vilagos ;] Egyebirant tenyleg jo lett volna random nevekkel megcsinalni a dolgot, mert igy szegeny raymondo tenyleg a tipikus balek jelkepe lesz par oranyi jatek utan.. Hirhedt hajokapitany rongyokba alcazva a legenyseg kozott, csak hogy tulelje? Lehet, de hogy az nem futott be nagy karriert, az tuti. A hirnev, az tobbet ert minden masnal ;] Egyebkent magasabb szinten sem nehez a vivas, csak figyelni kell a tamadasokat, illetve a kezdo mozdulatokat, es meg idejeben kozbeszurni. De teny, hogy sokkal macerasabb, es bizony rouge es swashb. szinten mar tobbszor is bortonben kothetunk ki.

Tuvok
Régen a kapitányokat elrejtették, a legénység tagjának álcázták, hogy elkerülje a kivégzést .. na persze ha nem ismert arca volt 😊)

Hát nehezebb szinten tökmind1 mekkora a legénységed és hogyan vívsz, nekimehetsz 20 fõs legénységû hajónak 250 kalózzal is, az ellen kapitánya pillanatok alatt a tengerbe küld ...

És az hogyan lehetséges, hogy pl . 'Baron Raymondo' hajóját elsüllyesztem jó mélyre, csóka a tengerben köt ki, és a következõ Quest megkapásakor ugyanúgy tengeti az éltetét, mintha mi se történt volna ? És a szétlõtt, elsüllyesztett hajót hogyan varázsolja vissza ? Vagy ez vmi bug ?

PiszkosFred
Ez is okes. Nem a mai harci technikakat es taktikakat - irtsunk ki mindenkit aki el es mozog - kell alapulni venni. Korabban ha elfogtak a kapitanyt, akkor a "meccsnek" vege volt, a legenyseg megadta magat. Nem volt gond belole, altalaban ahogy a jatekban is, nagy reszuket ott helyben alkalmaztak, a tobbit vagy tuszul ejtettek, vagy kivegeztek, vagy hatrahagytak valahol egy lakatlan szigeten. A jatekban is veget er a csata, ha valamelyik kapitany harckeptelen lesz - szerencsere itt sem hal meg sosem senki, szamomra ez inkabb jo pont mint hianyossag. A tulero abban szamit, hogy milyen pozicioban kezdel, es a kardvivas kozben egy-egy pozicio valtashoz mennyi talalat kell. Ha a legenyseg is irja a tamadott hajo nepet, akkor eleg par szuras, es vege is. Viszont ha nincs legenyseg, akarmilyen jol is vivsz, egy talalat es mehet a rabsag.

Tuvok
És mi a helyzet a kardozással ? Hiába a 2x-es túlerõ, ha hipp-hopp a tengerbe vagy tûzbe kerget ...

PiszkosFred
A vegevel nem ertek egyet. Egy konnyen manoverezheto, villamgyors kis hajo lehet hogy fele annyi agyuval es emberrel rendelkezik mint egy fregatt, de a gyorsasaga miatt ugy tudsz vele navigalni, hogy mire a nagyobb hajo tamado poziciot venne fel, te mar reg nem vagy ott. Es kozben ugy lovod romma, ahogy akarod. Viszont ha a nagy hajo eltalal a 32-40 agyujaval, akkor ott bizony reccsen a foarboc, es kezdhet a kapitany koltozni a kovetkezo flottahajora ;]

Tuvok
Nah, ma nyomtam végig 4-edjére a játékot . 😊
Francia, angol, holland, majd újra francia színekben .
Pár tapasztalat:
Eleinte egyáltalán nem jöttem rá a játék lényegére (sajna az 'õs' Pirates kimaradt), elsõ 3 alkalommal úgy értem a végére, hogy se megtalált családtagom (elõször kaptam egy térképet, de hiába kerestem, mindent megtaláltam a térkép alapján, de a kis házat nem ...), 2 . és 3 . alkalommal meg nem is kerestem szegényeket . Feleségem se volt, románc a legjobb 3/10 volt 😄
Szal végig csak fosztogattam, kalózokat vadásztam (mindig megvolt az összes), majd elosztottam a zsákmányt, és szinteket léptem, míg vissza nem léphettem a kalózkodástól .
Most, 4 . alkalommal már úgy csináltam, hogy amit csak lehet, megcsinálok . Megkerestem az összes kalózt és kincseiket, feleségem is lett (9/10, táncolni az istenért nemtok ... <#idiota>), majd beadta, hogy a testvéremet is meg kéne keresni, negyed térkép ide .
'Baron Raymondo' spanyol hadiladikját kellett megkeresnem . Megvolt, kinyírtam a lelkem, újabb térképdarab, öröm, móka, kacagás . Majd megint jött a Quest kocsmákban / kolostorokban, hogy 'Baron Raymondo'-nál van még egy térképrészlet ... Másodjárad is megöltem a párát, újabb térképdarab, majd MEGINT megöltem és mégegy (4 .) térképrészlet, így már megtaláltam a drágámat ...
Majd jött a Quest egy másik eltûnt családtagomról, már egy 'Marquis'-t kellett keresnem, megöltem, térképrészlet, újabb térképrészletért megint öljem meg, már az erõdjében .... szal a sokadig reinkarnálódott báró meg márki után felhagytam a családkereséssel ....

Tapasztalatom szerint a birtokolt arany mennyiségének semmi köze a legénység moráljához . A lényeg (gondolom nem kell mondani), hogy MINDIG legyen elég kaja a hajón, én 21, 28, hosszú útra 30-40 közti Food-ot viszek (havonta 7-tel fogy asszem), és lehetõleg minél sûrûbben (sikeresen) kell nagy zsákmányra szert tenni, kocsmákban a csaj mondja, hogy melyik hajó viszi a sok csörgõst . Bizonyos zenei cuccok is javíthatják a morált !
Idõvel - akár 220 ember / 1000 arany, akár 40 fõ / 50000 arany van a hajón - a legénység morálja elkezd csökkenni, mivel a részüket szeretnék a zsákmányból, és az atyaúristen nem tántorítja el õket ettõl a rögeszméjüktõl, szinttõl (apprentice, journeyman, stb ...) függõen pedig egyre nagyobb %-ot tarthatunk meg, de sajna mindig csak egy hajót 😞 (Gondolom ezt se kell mondanom)

A hajók harcrendszere nekem kicsit illogikusnak tûnik . Az elején a legkisebb zsebkendõvitorlás ladikkal is könnyedén elsüllyeszthetünk akár egy hadigályát is, késõbb pedig egy nehéz fregattal meg kell szenvedni a kisebb brigantin vagy naszád ellen is . Pedig pont fordítva kellene lennie, nem ? Erõsebb, 'tuningolt' 32-40 ágyús hadihajóval, és 2x-es túlerõvel már illene könnyebben mennie ...
Hirtelen ennyi ...

THX !!

Botond
lefokozást kivéve mind elõfordulhat
HI !
Ha egy nemzetnél elérem a max rangot, akkor ezután ugyanezen nemzet kárára végzett kalózipari tevékenységem járhat-e rám nézve kedvezõtlen hatással (pl. lefokozás, vérdíj, velem szóba nem állás, városba be nem engedés, stb) ??

PiszkosFred
De most nem a classicrol beszelunk. Anno a kincsesflottak tenyleg kincsesflottak voltak (a mostani aranymennyisegek melle vigan odarakhatnank meg legalabb egy 0-t, ha a regiekre gondolunk) es a Prosperous es Wealthy varosok is tomve voltak arannyal. Most azert igencsak szukmarku mindenki, igy ezek a leirt szamok a jelenlegi verziokban nem igazan "korrektek". Marpedig nem a regi jatekrol beszelt a kollega, ha jol vettem ki a szavaibol. Ertelmetlen is lenne a regi jatekot kivesezni igy a remake mellett ;] Sok minden megmaradt a klasszikus jatekbol, de azert reszleteiben valtozott itt-ott, foleg a mar emlitett rabolhato/talalhato aranymennyisegek. Habar a rettegett kalozok kincsesterkepei ugyahogy szep kis summakkal rendelkeznek - illetve az elasott kincs, nem a terkep maga ofkorsz;] -, de ez vajmi keves, max 100-120k ha a teljes listat nezzuk.

Botond
nem sántít,csak ezek a számok télleg az eredetiben voltak így,ahol össze lehetett rabolni 200k aranyat,itt meg 60-70k is jónak számít...
PiszkosFred
Szerintem is santitanak az osszegek, de kivancsi vagyok a "kollega" reakciojara ;]

Botond
nekem olyan 5-600aranynál/fõnél már happy/very happy mind...
PiszkosFred
50tagu legenyseg 200k arany eseten very happy? Hat bocsatassek meg nekem, de ezzel nem ertek egyet. Sosem volt 200k aranyam "kezben" ha jol emlexem, megis altalaban happy es v.happy legenyseggel fosztogattam. De meg ha csak a fejenkent 3k aranyat nezem a happy miatt, akkor sem igaz az allitas. (Azt mar cska halkan jegyzem meg, hogy osztas utan 40 fos legenyseg, par ezer arany, es veryhappy moral, ez a helyzet mindenkinel aki valaha is jatszott a jatekkal. Siman fenntarthato hosszu ideig igy, szazezernyi arany beszerzese nelkul is. Vagy rosszul emlexem? ;]) Vigan vegigraboltam a deli spanyol varosokat 300-350 emberrel, es orommamorban usztak mindvegig. Ha ezt a letszamot beszorzom az altalad leirt fejkvota mennyiseggel, akkor annyi penz jonne ki, amennyit egesz karrier alatt nem raboltam ossze ;] Sza'l valami nem stimmel...

Azt is irod, hogy egyszer kell csak 250-300 ember a jatekban. Ebbol gondolom hogy azt akartad mondani, a tobbi esetben felesleges a nagy letszam. Ezt megkontrazod azzal, hogy a szarazfoldi ostromnak nincs ertelme. Kerdezem ezek utan, hogy ha nincs ertelme az ostromnak, de a nagy legenysegnek sem (amellyel tamadva van esely hoyg egybol vivni kelljen, ne "sakkozni"), akkor hogy raboltal nagyobb varosokat? Vagy csak a kisebb falvakat, majdnem nulla helyorseggel?

Nem kotekedni akarok - mielott felreertened -, csak kivancsi vagyok...

Kit--Kat
miért nem alszol???
holnap nem lesz fotózás??😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kata
Tudom, hogy elérhetõ, nem azon ágáltam, hanem azon, hogy korábban ugyanazon a képen csak 116 pont volt... Olvass figyelmesen!

[/cserf][/fülünyúl]

A 126 pont a maximálisan elérhetõ.

2 dologra kell ügyelni :
1. legyen elég kaja
2. a legénység hangulata VERY HAPPY vagy HAPPY legyen

Ez úgy érhetõ el, hogy legyen elég osztható arany.
Ha fejenként 3 ezer aranynál több jut 1 emberre, akkor
HAPPY a legénység.
Ha 4 ezernél több, akkor VERY HAPPY.
Tehát, ha 50 tagú a legénység, akkor 200 ezer aranynál
BOLDOGOK (VERY HAPPY).
Nem érdemes 50 -100 embernél többel hajózni.
A jó hangulatú kis létszámú legénység tööbbet ér, mint
a nagy létszámú rosszabb hangulatú. Ez a lényeg !
A játékban egyszer kell csak 250-300 ember a harchoz.
A fõgonosz, MONTALBAN erõdjének megtámadásához.
Érdemes 1660-ban kezdeni, az a kalózok aranykora.
Akkor kell hajókat fosztogatni, ha egy nemzet többel is
harcban áll, akkor egyszerre több nemzet is elõléptet,
néhány hajó kifosztása után.
Szárazföldi harcnak nincs sok értelme, ezek kalózok, nem katonák.
Ezzel a taktikával maximális pontszámot lehet elérni.
Így értem el én is a maximális 126 pontot.
A régi 1987-es C64-es Pirates! játékon edzõdtem.

Sok sikert mindenkinek a játékhoz !

Ha kell letölhetõvé teszem a 126 pontos játékhelyzetemet.

Az itt található 126 pont igenis elérhetõ ROGUE szinten játszva.
<#wink>126 pont lehet
CarajoEsp
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

CarajoEsp
Legmagasabbon toltam szinte végig😄 Jó gyorsan megszereztem a kincseket így tudtam szintet lépni😄

Magic Boy
Nincs mit!<#kacsint>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

PiszkosFred
Thx;]

PiszkosFred
Mar 2x ennyivel is kiegyeznek, de azert koszonom ;]

Boldog szuletesnapot, Fred! <#vigyor2><#taps>

Magic Boy
Boldog születésnapot!
Kívánom,hogy élj még legalább háromszorennyit!

Magic Boy
Elsõre nem rossz az fõleg,ha legalább közepes fokozaton játszottál!

PiszkosFred
Koszonom ;]

CarajoEsp

CarajoEsp
Nah énis végigtoltam az elsõ részt.
Meg kell mondjam eléggé lefoglalt és nagyon tetszett.
Sajna 38évesen már nehéz volt a kalózélet szóval inkább abbahagytam.
Képet azt nem mentettem a végérõl ,de nem is az enyém a legjobb befejezés😄
Szóval Tengerre fel a többieknek. Én egy kicsit elbúcsúzom ,majd még visszatérek.

Kata
Elég rossz magyarítás...
Múltkor meg a képen még csak 116 pont volt, most meg már 126? Hogy van ez? Úgyhogy rossz fake. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Botond
régi piratesben ez volt a kerettörténet,hogy osztás után a saját részed elástad a barlangodba,mint ahogy itt is meg lehet ugye találni az elásott kalózkincseket,szal ez inkább csak régi szófordulat,mint tényleges elásás
Magic Boy
Nem nyert ugyanis a lány Beautiful!

Ha igen hogyan?
Mi áshatunk el kincset?
Magic Boy
Ne rohanj,mert nem csak egy ember szokott G.G.-ben dekkolni a keresettek közül!
Csinálj mást és,ha már vannak ott hárman akkor menj csak oda!

Kata
Szárazföldön ugyanúgy fellázadhatnak mint tengeren, ezzel ne számolj.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Boldog szülinapot!

[/cserf][/fülünyúl]

ez nem jó hír, bár ha sikerül egy várost megtalálnom, akkor talán annyit javul a morál, hogy a következõ megtalálásáig kitartson. Mindegy, kipróbálom.

PiszkosFred
64en volt eset, hogy az erdoben leleptek, de akkor ugy voltunk vele hogy bug ;] Elvileg nem nagyon szoktak. Ellenben barmikor fellazadhatnak, akar szarazfoldon vagy, akar vizen.

igazából arra gondoltam, hogy nem hajtok az elveszett városokra, hanem "csak" a többire (rokonok, fõgonosz, ranglétra, magánélet, kalózkincsek), majd amikor már a nyugdíjazás fenyeget és a legénység moráltalan, akkor beleállok orral a nyugati partba és túra...
Egy térképem addigra biztosan összejön a többi várost meg megkeresem anélkül. A legénység gondolom az erdõben nem dezertál, le nem nyugdíjaznak, így úgy tûnik addig bolyonghatok amíg végelgyengülés.
Tehát város kutatás extratájm. Vagy nem, majd kiderül. Minden esetre a bolyongás távcsõvel elég buli... nekem.

PiszkosFred
Hat ezt sosem tudjuk meg. Csak akkor, ha vegignyalazod a partvideket terkepszerzes nelkul, hatha... ;] En az elso inka kincsre teljesen veletlenul bukkantam ra, mast Monti batyank hideoutjat kerestem arrafele, aztan beleakadtam az inkak osi varosaba ;] Volt is orom, es vigyorgas, foleg annak fuggvenyeben hogy korabban honapokat tokoltem a kincskeresessel, es akkor nem talaltam meg.

Thx ! azon filózom, hogy lehetne térkép nélkül is nézelõni a környéken ezügyben.... hátha ...
nehezebb fokozaton egy-egy térkép részlet beszerzése elég körülményes, így ha fél évnyi helyszini szemle közepette ráakadok a négybõl egy elveszett városra, akkor már kifizetõdõ az idõáldozat. Csak az a kérdés, hogy odarakja-e a progi az aranyoszlopokat elõre, vagy csak mikor mondjuk megkaptam az elsõ térkép részletet, akkor csak azt az egyet jeleníti meg ?

kösz. nem kincs keresés, hanem bûnözõ meg csapkodása ügyében érdekelt, pont ott bír lebzselni az elvetemült....

Pirates Crack:

Megagames
GameCopyWorld

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

PiszkosFred
Gondolom a torteneti huseg kedveert, de en is ott talaltam eddig oket. GGbe pedig marad a seta, anno c64en egy-egy ilyen seta utan beerve a varosba nehez volt nem ugy tavozni, hogy ne dezertaljon jopar ember. Jelenleg is csak ugy vagok neki az utnak, hogy elotte heppi embereim legyenek ;]

THX!!

bigapó
Gran Granada: csak gyalog, de nekem nem mellette volt, hanem teljesen fent, az északi parton, tõle északra. ja, az kincs volt, na mindegy.😊

The Matrix has you...

Hi !
Grand Granadába el lehet valahogy jutni hajón is vagy csak gyalog ?
Az elveszett városok az általam eddig fellelt összesen 6-ból mind a hat a nyugati részen (Vera Cruse környéke) volt. Mindig ide generálja ?