• Kata
    Két bakira rájöttem, amiből sehogy nem lesz vége a játéknak. Mindkettő tengeri csatázásnál fordult elő. Egyik, hogy ha egy utolsó lövéssort ereszt el mindkét fél, ami mindkét hajó árbocait ledönti, a hajó mozgásképtelen lesz, akkor mindkét hajó a végtelenségig ácsorog egymás mellett. Se időlimit nincs, se hajót nem lehet cserélni, azt sem mondja, hogy fuccsba ment a támadás.
    A másik is hasonló, mozgásképtelenre lőttem egy Raymondo hajót. A harci területen volt egy kis földnyelv is, amit meg akarván kerülni, hogy az ellenséges hajót megcsáklyázzam, egyszerűen megállt a hajóm - holott még nem értem el a szárazföldet, csak a sekély vízben voltam. A hajóm nem ment tovább semmilyen irányban sem, pörögni tudtam egyhelyben, de a sebességemet mindig kiírta, volt, hogy 9-10 csomót is, ha olyan irányba fordultam, viszont a hajó oda volt "ragadva". Csak azért rosszak ezek a dolgok, mert mindig újra kell tölteni. Lehetne egy olyan gomb, hogy elvonulás, vagy mittoménmi, amit megnyomva ki lehetne lépni a csatából, és mindenki menne tovább az útján. Ezt igazán lehetne javítani egy patch-ben.
    A másik inkább szubjektív, és a külcsínre vonatkozik. Összesen 27 db hajó van a játékban. Az ember a játék nagy részét tulajdonképpen a tengeres részen tölti. Miért nem tudták különbözőre megcsinálni a hajókat grafikailag? Mert a Galleonok tök egyformák, csak kicsit nagyobb, amelyik jobb, ugyanígy van ez a fregatt, large fregatt, ship of the line esetén is. Nem igaz, hogy a grafikusoknak olyan megerőltető lett volna a 27 db hajót megrajzolni egyénire, nem csak méretben tenni különbséget. A legjobb közröhej, mikor pl. szállító galleonnal (trade, royal vagy treasure galleon) harcolok. A legnagyobbra, a treasure galleonra 38 ágyú, a sorhajóra 48. A sorhajó oldalán 10 ágyúnyílás van, a treasure galleonén vagy 14-16. Vicces.