4192
-
46 evesen te is.. grrr ;] Health-ot valasztottal? En bezzeg 40 evesen mar levegot is alig kaptam, es nyugdijaztak a legenyeim... Egyebkent szep karrier, egy szep varosban, grat ;] -
Nyiri #1869 Elso jatekom vege - nem csiteltem (az latszik is :)
-
A .NET keretrendszer az újabb ATI driverek Catalyst Control Centeréhez kell. (ez gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a korábbi Control Panel, csak kissé csicsásabb formában, illetve legújabban az un. AI kapcsoló, csak és kizárólag CCC-be lett beépítve, a sima Control Panelbe nem, gondolom ezzel akarják ösztönözni a felhasználókat, hogy térjenek át a CCC-re (és ehhez nélkülözhetetlen a .NET...).
Állítólag a következő Windows-hoz csak .NET alapú ATI Catalyst driverek lesznek...szal valszeg addig "át akarják téríteni" a felhasználókat...
Természetesen az baromság, hogy .NET keretrendszer nélkül hibák lehetnek a játékokban, valamint, hogy bármiféle hardveres hibára megoldást nyújt a .NET feltelepítése... :)
Amúgy én OMEGA drivereket használok. (50 mega helyett csak 16 mega, és nem kell neki .NET, AI viszont van...) -
cyrus #1867 ennek ellenére a gyártók FAQ-iban rendszeresen olvasható, hogy ez majd jól megoldja a problémánkat.... -
zizzenet #1866 Tisztázzunk valamit. Ha valakinek valaki azt javasolja, hogy a játékokkal kapcsolatos problémái orvoslására telepítse a .NET-et (egyesek a dotnetfx.exe-t microsoft javításnak titulálják, holott NEM JAVÍTÁS, hanem maga a .NET Redistributable Package), szóval ha ezt akarja vele telepíttetni, akkor ne higgyen neki. Tudtommal nem nagyon létezik olyan játék, ami ezt a technológiát használná (egy ellenpélda: a Quake 2 -nek létezik erre "átportolt" verziója, de az csak egy demonstrációs kísérlet, semmi egyéb, nem a játék maga).
Szóval a .NET nem olyan dolog, ami a teljesítményt javítaná, teljesen másra van. Azok a programok, amik erre épülnek, messze nem a játék kategóriába tartoznak. Ennyi. Sokadszor olvasom ezt a csacsiságot a fórumokon, azért szóltam. -
Nem tudok róla. Egy-két magyartalan, és hajózási kifejezéseket nem igazán ismerő próbálkozás volt itt, de nem lett ígérve magyarítás, legalábbis nem láttam ilyet.
Bár amennyi angol szöveg van benne, nem is érzem annyira szükségesnek. Ha nagyon muszáj lenne, egy délután alatt megtanulnám kívülről az összeset... :D -
Meg valami .NET 1.1 rendszer is segít rajta, vagy mi. Legalábbis velem feltelepíttették. -
Babajim #1863 Egyébként a magyarításról tud valaki valamit? -
Babajim #1862 Sziasztok!
Nekem egy Athlon 64 3000+ és Ati Radeon 9800 Pro megoldásom van. Próbáld ki a Legújabb Ati Catalyst 4.11-es drivert, DE előtte tedd fel a dotnetfx.exe nevű Microsoftos javítást. Ezt le tudod tölteni az Ati honlapjáról is.
Szerintem menni fog. -
Nekem is 9800pro-m van, és lazán ment vele. Igaz, épp csere alatt van, mert hibás kártya volt, túlmelegedett és szemetelt. Ma este kapom meg az újat, majd beszámolok róla, hogy viselkedik. -
Több mint valószínű, hogy a driver a hibás. Nekem folyamatosan villogot az intró mind addig míg nem frissítettem az ati kártyám driverét. -
Renegade #1859 üdv mindenkinek
lelkesen visszaolvastam két egész oldalt, de nem találkoztam olyan problémával, mint ami egy haveromnak van. megkért, hogy tárjam elétek:
pöpec új gép, 5 csilió memória, 3 csigás intel proci, blabla, 9800 vagy 9600? xt borzanat ati. 9c dx. a játék az átvezetőknék (hajó raktárkészlet átmozgatás, táncra felkérés stb.) nagyon csúnyán kifagy. xp oprendszer létére reset. valami ötlet? én az atira kentem esetleg a driver-re. ha valaki atival nyomja, pláne ilyen 9800-as csodával (fúj, fúj
)az legyen oly jó árulja el hanyas drivert nyúzza. előre is thx.
-
Az bug, vagy a "szellemhajo" lehetett ;] -
Nyiri #1857 Nekem volt olyan, hogy a 40 agyus 300 fos tokeletes allapotban levo hajomat egy 10 agyus 95 fos hajo egy lovessel szetrobbantott. Picit merge lettem. -
Nyiri #1856 "minden nemzetnél eléred a lehető legnagyobb rangot" - Ez nem eppen dicseretes. -
Nyiri #1855 Az a 4 agyu is agyu! -
Röviden: kiszabadítod az éppen aktuálisan elrabolt családtagodat, szert teszel valami menyecskére, összerabolsz minnél több lóvét, minden nemzetnél eléred a lehető legnagyobb rangot, nyugdíjba vonulsz és kezded elölről, mert az a pontszám amit elértél elég purutyka :D
A fekete intro képernyő pedig valszeg codec probléma (ace v. 1éb)lessz. -
SEGÍTSEN VALAKI PLÍÍÍÍZ!!!
azon kevesek közé tartozom ahogy nézem akik nem játszottak anno a játék elődjével... na most nagyon tetszik az alapsztori meg minden, de nem igazán vágom mit is kell csinálni egészen pontosan... Nem tudtok mondani olyan oldalt (akár angol akár magyar) ahol szépen minden le van írva?! így sok értelme nincsen megyek, megtámadok mindenkit és elviszem a hajóját :) mér jó ez? Szal érdekelnének a lehetőségek és hogy mit kell csinálni...
Más... Nem tudjátok miért van hogy az elején az intronál olyan mintha lefagyna?! nem látok semmit csak a feketeséget és a recsegő, akadozó hangot, de ha nyomogatom az ESC-et akkor bejön a menü... lehet már leírtátok akkor bocsánatot kérek, de nincsen időm ennyit visszaolvasni. Köszike!!!! -
ilyen kellemetlen balasetek már velem is megestek :-D -
Az elég elenyésző mennyiség volt. Max. 4 ágyú nézett előre az előbástyán, és ugyanannyi hátrafelé a fartükörnél. Ha üldözök valakit, akkor mindig kifordulok oldalra, meglövöm, majd vissza irányba. Ha pontosan lövök, a találatoktól meglassul az ellenséges hajó, és simán beérem. Sorhajóval nyomulok főleg, ott néha "szórni" kell a sortűz vonalát, mert ha túl sok bogyó talál célba, idő előtt elsüllyedhetnek a kisebb hajók. Mondjuk Flag Galleont is küldtem a fenékre két sorozatból. Magam is meglepődtem, mert nem úgy terveztem, csak meg akartam csappantani a 40 db-os ágyúkészletét. :) -
Nyiri #1850 Ja es nem lehet elolre es hatulra loni, pedig a korabeli hajokon elol es hatul is volt agyu. Ha pl uldozok valakit jo lenne raloni neha. -
Két bakira rájöttem, amiből sehogy nem lesz vége a játéknak. Mindkettő tengeri csatázásnál fordult elő. Egyik, hogy ha egy utolsó lövéssort ereszt el mindkét fél, ami mindkét hajó árbocait ledönti, a hajó mozgásképtelen lesz, akkor mindkét hajó a végtelenségig ácsorog egymás mellett. Se időlimit nincs, se hajót nem lehet cserélni, azt sem mondja, hogy fuccsba ment a támadás.
A másik is hasonló, mozgásképtelenre lőttem egy Raymondo hajót. A harci területen volt egy kis földnyelv is, amit meg akarván kerülni, hogy az ellenséges hajót megcsáklyázzam, egyszerűen megállt a hajóm - holott még nem értem el a szárazföldet, csak a sekély vízben voltam. A hajóm nem ment tovább semmilyen irányban sem, pörögni tudtam egyhelyben, de a sebességemet mindig kiírta, volt, hogy 9-10 csomót is, ha olyan irányba fordultam, viszont a hajó oda volt "ragadva". Csak azért rosszak ezek a dolgok, mert mindig újra kell tölteni. Lehetne egy olyan gomb, hogy elvonulás, vagy mittoménmi, amit megnyomva ki lehetne lépni a csatából, és mindenki menne tovább az útján. Ezt igazán lehetne javítani egy patch-ben.
A másik inkább szubjektív, és a külcsínre vonatkozik. Összesen 27 db hajó van a játékban. Az ember a játék nagy részét tulajdonképpen a tengeres részen tölti. Miért nem tudták különbözőre megcsinálni a hajókat grafikailag? Mert a Galleonok tök egyformák, csak kicsit nagyobb, amelyik jobb, ugyanígy van ez a fregatt, large fregatt, ship of the line esetén is. Nem igaz, hogy a grafikusoknak olyan megerőltető lett volna a 27 db hajót megrajzolni egyénire, nem csak méretben tenni különbséget. A legjobb közröhej, mikor pl. szállító galleonnal (trade, royal vagy treasure galleon) harcolok. A legnagyobbra, a treasure galleonra 38 ágyú, a sorhajóra 48. A sorhajó oldalán 10 ágyúnyílás van, a treasure galleonén vagy 14-16. Vicces. -
Nyiri #1848 Nagyon szepen van megcsinalva a Pirates DVD Edition. -
NAAAA mivan?! Meghal a topic? -
A pirate-o-pedia mindenkepen, az sokat segitene minden uj jatekoson. A tobbi reszet nemtudom, en csak annyit tudok amit itt leirtak korabban. A p.-o-pediat tartalmazo lang0 filet szedszedtem, megneztem a felepiteset, es eleg konnyen kezelheto. De csak kivancsisagbol - noemg kellett par adat, amit lusta voltunk begepelni ;] - probalkoztam, nem ertek a magyaritashoz, nomeg sem erom sem energiam, es vannak nalam szazszor jobb angolosok ;] Ok es a korabban mar magyaritast csinalok tudnanak ebben nyilatkozni, mint irtam, en csak azt tudom amit ide irtak korabban... -
Végül is megcsinálható, sztem megérné, kcsit karcsusítva, ésszel, még jó is lenne. -
:( -
Sziasztok!!!
azon kevesek közé tartozom ahogy nézem akik nem játszottak anno a játék elődjével... na most nagyon tetszik az alapsztori meg minden, de nem igazán vágom mit is kell csinálni egészen pontosan... Nem tudtok mondani olyan oldalt (akár angol akár magyar) ahol szépen minden le van írva?! így sok értelme nincsen megyek, megtámadok mindenkit és elviszem a hajóját :) mér jó ez? Szal érdekelnének a lehetőségek és hogy mit kell csinálni...
Más... Nem tudjátok miért van hogy az elején az intronál olyan mintha lefagyna?! nem látok semmit csak a feketeséget és a recsegő, akadozó hangot, de ha nyomogatom az ESC-et akkor bejön a menü... lehet már leírtátok akkor bocsánatot kérek, de nincsen időm ennyit visszaolvasni. Köszike!!!! -
durva -
Lehet, csak a peccselesekkor majd ujra kell mindent az exe miatt. A tobbi filet pedig siman szet lehet szedni, igy az intro - amit Hykao mar megcsinalt probakepen - es a pirate-o-pedia siman fordithato, kulon filokban van. -
▀▀▀ ▀▀▀▀▄▄▄▄▄▀▀▀ Team Rome 2004: █ ▀▀█ █ █
▄▓▄▄ ▄▄▓█ ▀▀▀ ▀▀▀▀
▄█▒▀███▄▄ ▄▒█▄█▒▄ ▄▄███▀▒█▄
▄░▓ ▄▓▄▄ ▄█▒▀ ▀▀███▀▀▀▀▀▀▀███▀▀ ▀▒█▄ ▄▄▓▄ ▓░▄
██Þ▄█▄▀███▄▄ ▄▄▄▄▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀▀▀▀▄▄▄▄ ▄▄███▀▄█▄Ù██
▒█▄▄███▄▄▀▀██▄▒█▀▀████▄ Directly from the caput mundi: ▄████▀▀█▒▄██▀▀▄▄███▄▄█▒
▓█▒▀ ▀▀███▄▒█▀ ▀ ▀ ▀█▒▄███▀▀ ▀▒██
█▀ ▀▀▓▀ Sid Meier's Pirates ! Collector's Edition ▀▓▀▀ ▀█
█ █
ÙÞ Release Date....: 2004/12/03 CD Count.........: 01 DVD ÙÞ
█ Protection......: None █
ÙÞ ÙÞ
█ ▄▓▄▄ Please support software developers: if you enjoyed this ▄▄▓▄ █
█ ▄█▒▀███▄▄ product, please buy it. The authors deserve your ▄▄███▀▒█▄ █
█▄█▒▀ ▄▄▓▄█ contribution! █▄▓▄▄ ▀▒█▄█
██▒▄ ▄▄███▀▒█▄ ▄ ▄▄▓▄ ▄▓▄▄ ▄ ▄█▒▀███▄▄ ▄▒██
▒█▀▀███▀▀ ▀▒█▄▄████▀ ▄▄███▀▒█▄ ▄█▒▀███▄▄ ▀████▄▄█▒▀ ▀▀███▀▀█▒
██Þ ▀ ▀▀▀▀▄▄▄▄██▀▀ ▀▒█▄ ████Þ ▄█▒▀ ▀▀██▄▄▄▀▀▀▀ ▀ Ù██
▄▀░▓ ▄ ▀▀█▒▄ ▄▄███▄█▒█▄▄███▄▄ ▄▒█▀ ▄ ▓░▀▄
▀█▒▄ ▄▄███ ▀█▒▄███▀▀ ▒█▀█▒▀ ▀▀███▄▒█▀ ███▄▄ ▄▒█▀
▀█▒▄███▀▀ ▀▓▀▀ ▀▀▓▀ ▀▀███▄▒█▀
▄▀ ▀▓▀▀ Release Information: ▀▀▓▀ ▀▄
█ Game Notes: █
█ THE DVD-ROM RELEASE OF PIRATES! is a limited edition,, it includes the █
█ following bonus features: █
█ █
█ - The Pirates! game on DVD-ROM █
█ █
█ - Exclusive mod content unique to the LE █
█ █
█ - Mod tools █
█ █
█ - The Original Pirates game █
█ █
█ - "Behind the Scenes" video █
█ █
█ - Game trailers █
█ █
█ - Developer diaries, tips & tricks █
█ █
█ - Concept art, early screenshots █
█ █
█ █
█ █
█ Install Notes: █
█ Extract the archives and burn the .iso file with a DVD Burning software. █
█ █
█ Please support software developers: if you enjoyed this █
█ ▄▄▓▄ product, please buy it. The authors deserve your ▄▓▄▄ █
▄█▒▄ ▄▄███▀▒█▄ ▄ contribution! ▄ ▄█▒▀███▄▄ ▄▒█▄
▒█▀▀███▀▀▄▄██▀▒█▄▄████▀ ▀████▄▄█▒▀██▄▄▀▀███▀▀█▒
██Þ▀█▀▄███▀▀ ▀▀▀▀▄▄▄▄ ▄ Ù███Þ ▄ ▄▄▄▄▀▀▀▀ ▀▀███▄▀█▀Ù██
▀░▓ ▀▓▀▀ ▀█▒▄ ▄▄███▄▄█▒█▄▄███▄▄ ▄▒█▀ ▀▀▓▀ ▓░▀
█ ▀█▒▄███▀▀ ▀▒█▀█▒▀ ▀▀███▄▒█▀ █
█ ▀▓▀▀ ▀▀▓▀ █ -
Van egy verzio, DVD-s, es valami collector's edition-nek van irva. De az NFOrce-on nyomat sem latom, csak toltheto lefele. NFO alapjan nem csak valami hazilag eszkabalt szajrenak tunik.
Bocsanat, ha mar ez volt tema, csak tobb, mint egy hetig nem voltam net es forum kozelben. -
mike369 #1838 ...és ez már egy erősen javított változat a tegnapihoz képest! -
mike369 #1837 ...és azt is látod, hogy milyen?
na ez a gond!
mert a szöveghosszokat tartani kell, a magyar nyelv pedig ilyen szempontból messze nem kompatibilis az angollal. -
-
Vvalami nem tiszta, azt mondták nem lehet magyarítani (mer' exe -ben vat stb.), most meg visszaolvasva látom ám, hogy elkezdték, szal mi? Hogy? S merre? -
Hát, az egyébként is...:D -
ááááááááááááááááááááááááááááá megörülök
azt mondja a kincsesterkep, hogy margaritatol del keletre. kiszallok egy szigeten (van vagy 8), es csak egy darab dead tree-t latok, semmi mast. hogy kell kincset keresni? vvagy melyik szigeten kell egyaltalan kiszallni? -
Nyiri #1832 De az a szarazfoldi csata sem a gyorsasagrol hires :) -
A 900as celeronomon is, csak a szárazföldi csata lassított felvétel :)