• Kata
    Én a fullos sorhajót szoktam használni. A Royal Sloopok szerintem labdába sem rúgnak mellette. Egyrészt sok hajót felesleges megtartani, rommálövéshez pedig kiváló. Emelett a kis hajók sem lépnek meg előle, mert gyors. Kiváló célzással szerintem a legjobb hajó, mert úgy játszom az ellenféllel csata közben, mint macska az egérrel. Nekem az a bevett szokásom, hogy 4-5 szállítóhajót épségben elfoglalok, ezeknek csak nekirontok, legfeljebb srapnellel csökkentem rajta az emberek számát. Ezután megfelelő méretű tehertér kapacitás áll a rendelkezésemre. Ezután pedig vadászgatok tovább, de azokra a hajókra már nem vigyázok, mert úgysem kellenek. Ha valami nagy és jól felszerelt hajóval ütközöm meg, mint pl. a kalózkapitányok, Montalban, Raymondo, azokat a hajókat természetesen megtartom, mert jópénzért eladhatók.
    Az a helyzet, fullos Royal Sloop-al igaz, hogy könnyen rá lehet rontani minden hajóra, de egy jól felszerelt War Galleon, Flag Galleon, vagy Ship of the Line baromira le tudja sebezni. Legalábbis én gyakran jártam így. Az meg sok időt elvesz, ha minden komolyabb hajóval való harc után el kell loholni valami kikötőbe javíttatni...