4192
  • rorr
    800 mhz-es pIII gf3-al vígan fut nem kell neki az 1ghz-es gép!!!:)
  • Serpa
    nem a nyelvvel nem vagyok tisztábban, hanem hogy melyik lövedég mire jó, de most már tudom.
  • PiszkosFred
    En pedig koszontem ;]
  • Kata
    Jóvanna. Csak montam.
  • PiszkosFred
    Koszonom, ha egyszer szukseg ugy hozza, elek majd a felajanlassal, de addig is tamaszkodom a sajat szerkesztosegunk "forrasaira." ;]
  • Kata
    Attól még grafikában kérhetsz tőle segítséget, mert abban profi. Mutathatok referenciáit. :)
  • PiszkosFred
    Vilagos, cska mint erdekesseg linkeltem be a kepet. ;]
  • bigapó
    Kár, pedig nagyon frankó...
  • PiszkosFred
    Olvastam, de mivel keszulget a sajatunk is, nemtudok a dologgal mit kezdeni ;]
  • PiszkosFred
    Hat ez az! Ezt kb marcius/aprilis kornyeken lehetett latni, akkor talaltam en is (es raktam ki a HQra) de aztan a kep vagy betabol szarmazik, vagy concept arts - amit a nyilak miatt nem hiszek - vagy nemtudom, de a jatekban ilyen mar nincs.
  • Botond #1820
    kezelőfelület is teljesen átalakult a fejlesztés alatt,lásd trailer például vagy a screenshotok a hivatalos oldalon
  • Kata
  • PiszkosFred
    Gyujtogettem oket az elmult egy, masfel evben, gondolvan hogy ha csinalunk egy oldalt, ott jol jonnek, nomeg addig is csillapitani a vagyat a jatek irant ;] Jott meg par erdekes kep - gamespy, ign-n erdemes talan rakeresni, az archiv hireknel - de meg kell mondjam, hogy nem sok koszon vissza belole a jatekban ;]
  • bigapó
    Ez milyen térkép? Nem találkoztam még vele vagy csak nem rémlik.
  • PiszkosFred
    Ezt csak te tudhatod. ;]
  • Kata
    Én ezeket nem is láttam!
  • PiszkosFred
    Egyebirant figyelte valaki a korabban megjelent kepeket? Mert kivancsi lennek hogy azok hova tuntek. Info valaki? ;]

• bigapó
    Az enyém: 840 MHz, 384 SdRam, Geforce2Mx és igaz, hogy néha dadogva, de megy, ja nem full beállításon sajna:( kéne már egy új gép nem? :))
  • Kata
    System Requirements
    Operating System: Windows® 98/Me/2000/XP

Processor: Pentium® 1.0 GHz or higher

Memory: 256 MB RAM

Hard Disk Space: 1.2 GB Free

CD-ROM Drive: 4X Speed

Video: 64 MB video card* with Hardware T&L support

Sound: Windows® 98/Me/2000/XP-compatible sound card*

DirectX®: DirectX® version 9.0b (included) or higher

* Indicates device should be compatible with DirectX® version 9.0b or higher.

(These preliminary system requirements are subject to change before the final product release.)
  • PiszkosFred
    El fog. Nem kell nagy gep hozza.
  • Prof William
    Mi a gépigény?
    Nekem van...

Proc: 1,3gh
    Ram: 256
    CdRom:52x
    Kártya: Gef4Mx

Ezen már elmegy? A fórumot olvasva úgy kedvet kaptam a játékhoz.
  • Kata
    Én a fullos sorhajót szoktam használni. A Royal Sloopok szerintem labdába sem rúgnak mellette. Egyrészt sok hajót felesleges megtartani, rommálövéshez pedig kiváló. Emelett a kis hajók sem lépnek meg előle, mert gyors. Kiváló célzással szerintem a legjobb hajó, mert úgy játszom az ellenféllel csata közben, mint macska az egérrel. Nekem az a bevett szokásom, hogy 4-5 szállítóhajót épségben elfoglalok, ezeknek csak nekirontok, legfeljebb srapnellel csökkentem rajta az emberek számát. Ezután megfelelő méretű tehertér kapacitás áll a rendelkezésemre. Ezután pedig vadászgatok tovább, de azokra a hajókra már nem vigyázok, mert úgysem kellenek. Ha valami nagy és jól felszerelt hajóval ütközöm meg, mint pl. a kalózkapitányok, Montalban, Raymondo, azokat a hajókat természetesen megtartom, mert jópénzért eladhatók.
    Az a helyzet, fullos Royal Sloop-al igaz, hogy könnyen rá lehet rontani minden hajóra, de egy jól felszerelt War Galleon, Flag Galleon, vagy Ship of the Line baromira le tudja sebezni. Legalábbis én gyakran jártam így. Az meg sok időt elvesz, ha minden komolyabb hajóval való harc után el kell loholni valami kikötőbe javíttatni...
  • Kata
    Az ágyúgolyók típusainál nekem mások a tapasztalataim. A sima golyó a hajók törzsét rongálja, és az ágyúkat is megsemmisít. A kartács lövedék (láncos) főként az árbocokat, kötélzetet és vitorlákat tépi, míg a srapnel (sok kis bogyó) főként a hajó személyzetét irtja. Természetesen mindhárom golyótípus sebez(het) mást is, de a leírtakból pusztítja a legtöbbet.
  • Kata
    Mindegy, mert úgyis csak olyan gyorsan mész, hogy a lassabb hajókat be kell várnod. Gondolom már te is tapasztaltad többször, mikor a csigák kiabálnak, hogy wait for me! :)
  • bigapó
    Én úgy vettem észre, hogy lehet vele nyerni sebességet. De ki kell próbálni mindenkinek.
    Ezt már korábban is kérdeztem, hogy szerintetek mindegy, hogy a nyílt tengeren milyen hajó a vezérhajó?
  • bigapó
    Olvass vissza pár korábbi hozzászólást, mert sok okos dolgot írtak már mások is.
    Asszem Hmuda írta először, hogy neki a Royal Sloop a kedvenc hajója, mert gyors és fordulékony, könnyen lehet vele a csatákban cselezni, amolyan Mátrix-féle golyókikerülős-lövöldözős módon:))
    Csatlakozom hozzá. Szerintem is az egyik legjobb hajó tengeri csatára. Nem tudod kihasználni a Galleon-ok ember-kapacitását, ha mire odaérsz a felét lelövi az ellen. Ha felszereled minden extrával, amiből mind jól jön ha megvan, pl. a Triple Hammock vagy mi(három soros függőágy), akkor több ember fér fel a hajódra. Mindig az döntse el, hogy mennyit lősz az ellenfél hajójára, hogy mire akarod használni, mert, ha utánna még kell neked, akkor felesleges lelőni róla minden árbócot, mert csak meg kell majd javítattni:))
    Ha sok rajta az ember, akkor először míg messze vagy, használd a normál ágyúgolyót, aztán mikor közel vagy válts át kartács-ra (NUM3), mert az arra jó. A NUM1 a láncos golyó, ami a vitorlát rongálja, ezzel lassítja az ellen hajóját. Én nem szoktam sokat cicózni vele, ha kevesebb ember van rajta, de még ha 1,5-szeres túlerő van akkor sem, mert hamar le lehet nyomni kardozásba őket (ez sajnos csak nehezebb fokozatban ill. öregebb karaktereknél nehezebb)
  • Kata
    Hát ha számodra nem világos a tengeri numpad, akkor eléggé hadilábon állhatsz az angol nyelvvel. De még piktogramok is jelzik a dolgokat, szal nem értem...
  • Kata
    Én úgy vettem észre, hogy széllel szemben is lassabb a hajó, ha kurtítom a vitorlákat. Elméletben jó amit mondasz, de a játékban úgy vettem észre, hogy teljes vitorlázattal is gyorsabban haladok a széllel szemközti cakkozással. (Mert ugye nem bevonják a vitorlákat, hanem kurtítják...)
  • antijedi
    full ugyanaz...
  • Serpa
    arra nincs is szükség.

inkább magáról a harcról (tengeri numpad) írj vmit.

mással tisztában vagyok.
  • bigapó
    ez meg az 1800-adik hozzászólás:)
  • bigapó
    Értelemszerűen a vitorla-leengedés (NUM2) nem szó szerint értendő, hanem a fővitorlák bevonását jelenti, amikor csak a segéd-vitorlákat használod. Eltérő a kinézete a két dolognak, úgyhogy nem rágom szájba tovább:))
  • bigapó
    Ne várd a sült galambot...

Egy jó tanács: A szél fő fújási iránya Kelet-Nyugat, azaz jobbról balra gyorsabban jutsz el, mint fordítva. Ez persze kibontott fővitorlákra értendő (ekkor a NUM8 világít és azt írja, hogy FULL SAILS). Mikor az ellenkező irányba kell menned (ez sokszor előfordul majd), akkor engedd le a vitorlákat (NUM2) és cikk-cakk-olva haladj, azaz hol jobbra fel, hol jobbra le hajózva. Használd ki a felhőket, de csak a széleit, mert középen visszafordíthat. Ha jól csinálod, akár 22-24 csomóval (KNOTS) is mehetsz széllel szemben.
  • Serpa
    ok.
  • bigapó
    Elég feltűnően villog a jobb alsó sarokban a NUM5-ös, szerintem gyakrabban nyomd be és meglátod miről beszélünk:)
  • Serpa
    én eddig mindig megvártam.
    de akkor úgy egyszerűbb, ha jól veszem ki a szavaidból.
  • Kata
    Én sosem szoktam megvárni, míg átmegyek egy hajón, és magától feldobja a megtámadási ablakot. Egyszerűen, ha már lőtávolban van, és villog az 5-ös, akkor nyomom, és már támadom is.
  • Serpa
    ki fogom probálni.
  • Kata
    Nyomsz egy 5-öst a Numpad-on és megtámadod, ennyi.
  • Serpa